Neler Yeni

4080S Sistem önerisi - 80-100K TL bütçe

asko56

80+ Silver
Hocam sizler gibi konunun ehli insanlara danışmak için geliyoruz zaten buraya. Dilerseniz böyle sert çıkışlar yapmak yerine faydalı olabilmek adına önerilerinizi ve hatalı seçim varsa sebebini de paylaşın ki insanlar okuyunca bilgilensin. Şu mesajınızın bana hiç bir faydası yok örneğin. Saygılar.
ne diyorsun dostum sistem önerdim ya ekran görüntüsü ile birlkikte daha ne yapayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
YUNUS AYDIN
Yıl sonu kampanyası olarak f/p sistem gelir mi bilmiyorum ama şu anlık bunlar var , zam gelmiş bunlara da.
Tek tek indirimlerden f/p parçaları toplarsanız daha güzel sistem toplarsınız.
O bütçede 9800x3d + harika anakart + 4080süper güzel giderdi.
Ya da ekran kartını bilinen markadan biraz düşük tutup 2-3 ay sonra satıp 5000 serisi de alabilirsiniz.
Bu sisteme işlemci ve anakart güncellemesi yapınca 82k civarina geliyor bu arada.

wellgosh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ozen
Sayın hocam, MSI PRO B650-S WIFI DDR5 AM5 (ATX) seçimi yerine sizin eklediğiniz Anakart'ı seçmemde büyük bir farklılık olacak mıdır?

Ekran görüntüsünde yer alan sistemden 20 bin lira daha pahalıya geliyor paylaştığınız sistem. Bu farka değecek bir upgrade söz konusu mudur?

1 TB SSD yeter diye düşünüyorum, yoğunlukla POE2 oynayacağım.

1734970094378.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sisteme işlemci ve anakart güncellemesi yapınca 82k civarina geliyor bu arada.
Burada sanıyorum Gamegaraj'daki gibi bir taksit fırsatı yok. Faizsiz 12 taksit Gamegaraj'da çok büyük avantaj sağlıyor, yoksa aynı sistemi daha uyguna ya da daha kaliteli parçalarla yapabilmek tabii ki mümkün. Ne düşünüyorsunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
YUNUS AYDIN
Sayın hocam, MSI PRO B650-S WIFI DDR5 AM5 (ATX) seçimi yerine sizin eklediğiniz Anakart'ı seçmemde büyük bir farklılık olacak mıdır?

Ekran görüntüsünde yer alan sistemden 20 bin lira daha pahalıya geliyor paylaştığınız sistem. Bu farka değecek bir upgrade söz konusu mudur?

1 TB SSD yeter diye düşünüyorum, yoğunlukla POE2 oynayacağım.

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada sanıyorum Gamegaraj'daki gibi bir taksit fırsatı yok. Faizsiz 12 taksit Gamegaraj'da çok büyük avantaj sağlıyor, yoksa aynı sistemi daha uyguna ya da daha kaliteli parçalarla yapabilmek tabii ki mümkün. Ne düşünüyorsunuz?
Tavsiyem 850 wattlık kasayı seç, ilerde işlemcini falan uplarsın yetişmez. 500 lira için riske girme. Geri kalanda bence bi sıkıntı yok

wellgosh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ozen
Tavsiyem 850 wattlık kasayı seç, ilerde işlemcini falan uplarsın yetişmez. 500 lira için riske girme. Geri kalanda bence bi sıkıntı yok
Çok teşekkürler. İleride GPU'yu 5000 serisinden bir GPU ile upgrade'lemek isersem 850'den de yukarı çıkmak mantıklı olacak mıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
YUNUS AYDIN
Şu anda 5000 serisinin watt değerleri 4000 serisinin üstünde ama o akdaranı bılemem.

Top Bottom