Neler Yeni

Yardım Aula F75'e kahve döküldü

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
Arkadaşlar 10 dadika önce klavyeye kahve döküldü. Nasıl temizleyleyeceğim? acil yardım edin!

Ekler

• 20241225_012225(0).jpg
    20241225_012225(0).jpg
    2.7 MB · Hit: 181

BARIS31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Barış
sağlam temizlersen çalışabilir ama switchler mekanik, optik değil sorun çıkarabilir. 300 liraya alırım xd

Son düzenleme:

BARIS31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Barış
Nasıl temizleyeceğim?
Ben içecek dökülen klavyem için henüz şekeri yapış yapış olmadan elimde hazır bulunan bir litre izoproil alkolle yıkamıştım switchlerin içine dahi şırıngayla sıkıp fırçayla temizlemiştim ona rağmen tat vermemişti şuan bazanın altında yatıyor. Switchleri değiştirirsen içindeki kart vs korozyona uğramazsa zamanla kullanırsın. Korozyona vs uğramaması için de sökülüp yine izopropil alkolle temizlenmesi gerekiyor. izopropil alkol litresi 200 lira felan switch vs de alırsan baya pahalıya patlıyor gibi.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,231
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Klavyeyi sökmen gerekecek. Saf su ile yıkayacaksın sonra kendi haline bırakıp kurumasını beklemeyeceksin hızlıca kurusun diye izopropil alkol sıkacaksın öyle kurutma işlemi yapacaksın. Switch ler kolay zaten mekanik parça zaten bozulmaz da board önemli olan.

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Beyler bu switchlerin arasına sünger gibi bir şey koymuşlar kahveyi bunlar emmiş. Süngere peçete teması yapıp kahveyi çekiyorum

Ekler

• 20241225_015753.jpg
    20241225_015753.jpg
    3.4 MB · Hit: 90

umtb

80+
Hocam sakın takma klavyeyi fişe 1-2 hafta temizlesen bile izop alkol yoksa ilk olarak bildiğin suya tut klavyeyi tamamen switchleri çıkartıp ana amacımız pcb yi kurtarmak sonra kolonya ile pcb ye duş aldır bildiğin iyice kurut saç kurutma makinesiyle ama çok iyi kurutman lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyler bu switchlerin arasına sünger gibi bir şey koymuşlar kahveyi bunlar emmiş. Süngere peçete teması yapıp kahveyi çekiyorum
Büyük ihtimal pcb ye gelmemiştir süngerden dolayı ama sakın fişe takma hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok iyi kurutman lazım hocam bu arada her elemanı pcb üzerindeki en ufak tanecik kalsa sıkıntı olur izop alıp iyice temizlemen önerimdir kolonya vs uğraşmadan

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,726
İsim
Kerem Çavuş

bu videoyu izleyip kart ile sök süngeri yıkarsın diğer parçaları da temizler kurumaya bırakırsın en temizi o

umtb

80+
Bu arada kullanmam daha diyorsan veya uğraşamam diyorsan bende switchlere talibim 😁

Vidor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
furkan

bu videoyu izleyip kart ile sök süngeri yıkarsın diğer parçaları da temizler kurumaya bırakırsın en temizi o
Hocam bu videoyu ben de buldum da tekerleği sökerken kırarım belki diye girişemedim

Top Bottom