Ben içecek dökülen klavyem için henüz şekeri yapış yapış olmadan elimde hazır bulunan bir litre izoproil alkolle yıkamıştım switchlerin içine dahi şırıngayla sıkıp fırçayla temizlemiştim ona rağmen tat vermemişti şuan bazanın altında yatıyor. Switchleri değiştirirsen içindeki kart vs korozyona uğramazsa zamanla kullanırsın. Korozyona vs uğramaması için de sökülüp yine izopropil alkolle temizlenmesi gerekiyor. izopropil alkol litresi 200 lira felan switch vs de alırsan baya pahalıya patlıyor gibi.
Klavyeyi sökmen gerekecek. Saf su ile yıkayacaksın sonra kendi haline bırakıp kurumasını beklemeyeceksin hızlıca kurusun diye izopropil alkol sıkacaksın öyle kurutma işlemi yapacaksın. Switch ler kolay zaten mekanik parça zaten bozulmaz da board önemli olan.
Hocam sakın takma klavyeyi fişe 1-2 hafta temizlesen bile izop alkol yoksa ilk olarak bildiğin suya tut klavyeyi tamamen switchleri çıkartıp ana amacımız pcb yi kurtarmak sonra kolonya ile pcb ye duş aldır bildiğin iyice kurut saç kurutma makinesiyle ama çok iyi kurutman lazım
Büyük ihtimal pcb ye gelmemiştir süngerden dolayı ama sakın fişe takma hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çok iyi kurutman lazım hocam bu arada her elemanı pcb üzerindeki en ufak tanecik kalsa sıkıntı olur izop alıp iyice temizlemen önerimdir kolonya vs uğraşmadan