Neler Yeni

2024'te ddr4 sistem toplamak mantıksız mı?

breeze33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ayberk YILDIRIM
Bütçe
25000
Soru aslında başlıktakinden daha geniş.
Kendim internet üzerinden ARC 7A-B580 - Game Garaj
sistemini almayı düşünüyordum fakat yakınlarda bir bilgisayarcıya gidip sorayım dediğimde, bana o 25k gibi bir bütçeye ryzen5 5600 +3080 10GB+ 32GB DDR4 RAM'li sistem toplayabilecegini söyledi.3080 in performansının b580'den çok yüksek olduğunun farkındayım fakat ddr4-ddr5 farkından dolayı emin olamadım.Ne yapmalıyım?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Dostum 3080 iyi bir kart ama çok eskide kaldı. DDR4 sistem içinde 3080 kesinlikle para israfı olur. DDR5 kurup ileriye dönük ekran kartı upgrade etmek daha mantıklı. DDR4'te 32GB ram render almıyorsan işe de yaramaz.

breeze33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ayberk YILDIRIM
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum 3080 iyi bir kart ama çok eskide kaldı. DDR4 sistem içinde 3080 kesinlikle para israfı olur. DDR5 kurup ileriye dönük ekran kartı upgrade etmek daha mantıklı. DDR4'te 32GB ram render almıyorsan işe de yaramaz.
Aslında ben de senin dediğin gibi düşündüm ama 3080 ile b580 arasında çok büyük bir performans farki var.3080 in eski olması nasıl bir devantaj sağlar ki ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Jiyu
Bence 7500f + b650 anakart + ileriye dönük güzel kasa psu olduğu sürece elindeki kartı satıp daha iyi kart alırsın.
Bu bütçede 7500f + 4060 ya da sizin attığınız gibi yeni intel kartlar olabiliyor.
O kart yeni çıktığı için belki daha f/p sistem de gelebilir ama bir kaç gün var yeni yıla kadar , iyi takip edin 31 aralıktan sonraya bırakma.
Bu arada sistemde ekran kartı gözükmüyor alınabiliyo mu ki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şöyle bir şey var ama bence 7500f 12400f den çok daha iyi , fps oyunlarda çok daha yüksek fps alırsın.

Şöyle bir şey var ama bence 7500f 12400f den çok daha iyi , fps oyunlarda çok daha yüksek fps alırsın.

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
Aslında ben de senin dediğin gibi düşündüm ama 3080 ile b580 arasında çok büyük bir performans farki var.3080 in eski olması nasıl bir devantaj sağlar ki ?
Yeni gelecek DLSS gibi teknolojilerin desteğini alamaz ki almadı zaten. Bir de o sistemi alırsan değişiklik yapamadan atıp yenisini almak zorunda kalırsın upgrade yapamazsın. Performans farkını da İntel bugün DLSS benzeri bir sistem yayınlasa 3 günde kapatır. O yüzden bence ileriye dönük almak her zaman daha iyidir.

breeze33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ayberk YILDIRIM
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3080'lerde şu anda dlss yok mu hocam?

Bence 7500f + b650 anakart + ileriye dönük güzel kasa psu olduğu sürece elindeki kartı satıp daha iyi kart alırsın.
Bu bütçede 7500f + 4060 ya da sizin attığınız gibi yeni intel kartlar olabiliyor.
O kart yeni çıktığı için belki daha f/p sistem de gelebilir ama bir kaç gün var yeni yıla kadar , iyi takip edin 31 aralıktan sonraya bırakma.

Baktım hocam alınamıyor herhalde.

Ne yazık ki bütçe durumundan dolayı yeni yıl sonrasına bırakmak durumundayım. Ocak 15 gibi satın alımı ancak yapabilirim ne yazık ki.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
Soru aslında başlıktakinden daha geniş.
Kendim internet üzerinden ARC 7A-B580 - Game Garaj
sistemini almayı düşünüyordum fakat yakınlarda bir bilgisayarcıya gidip sorayım dediğimde, bana o 25k gibi bir bütçeye ryzen5 5600 +3080 10GB+ 32GB DDR4 RAM'li sistem toplayabilecegini söyledi.3080 in performansının b580'den çok yüksek olduğunun farkındayım fakat ddr4-ddr5 farkından dolayı emin olamadım.Ne yapmalıyım?
dostum 3080 eski bir kart, performans açısından kapışır mı evet. Fakat ben buradakı ekran kartı muhabbetini anlayamadım sonuç olarak ekran kartını anakart fark etmeksizin takabiliyorsun isterse DDR6x olsun yada DDR5 olsun gidip atıyorum ddr4 anakartada takabiliyorsun ddr5 anakartada. Burada senın bakmak gereken tek nokta desteklediği teknoloji ve güncellemesi geliyor mu gelmiyor ona bakacaksın ekran kartında. Eğer güncellenen bir ekran kartı ve teknolojileri güncelse sıkıntı yok. 3080 ekran kartı çıkalı yıllar oluyor. Desteklediği teknolojinin üstünde bir sürü ekran kartı geldi. Düşün 5000 serisi ekran kartları gelecek. Sen istersen intel arc 580 al istersen 3080 al o sana kalmış. söyle söyliyim intel ekran kartı 4060- 4060ti arasında bir kart ona göre alacaksan al. Birde tükettiği güç değerlerine bak.

asko56

80+ Silver
25 bin tl ye 2.elde ddr4 de daha iyi sistem çıkarırsın millet ddr5 e geçtigi için set halinde elindeki ürünleri ucuza çıkarıyor yanına da güzel bir amd 6800xt ile güzel bir sistem çıkarırsın gibime geliyor

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri

neden intel işlemci mesela ?

breeze33

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ayberk YILDIRIM
dostum 3080 eski bir kart, performans açısından kapışır mı evet. Fakat ben buradakı ekran kartı muhabbetini anlayamadım sonuç olarak ekran kartını anakart fark etmeksizin takabiliyorsun isterse DDR6x olsun yada DDR5 olsun gidip atıyorum ddr4 anakartada takabiliyorsun ddr5 anakartada. Burada senın bakmak gereken tek nokta desteklediği teknoloji ve güncellemesi geliyor mu gelmiyor ona bakacaksın ekran kartında. Eğer güncellenen bir ekran kartı ve teknolojileri güncelse sıkıntı yok. 3080 ekran kartı çıkalı yıllar oluyor. Desteklediği teknolojinin üstünde bir sürü ekran kartı geldi. Düşün 5000 serisi ekran kartları gelecek. Sen istersen intel arc 580 al istersen 3080 al o sana kalmış. söyle söyliyim intel ekran kartı 4060- 4060ti arasında bir kart ona göre alacaksan al. Birde tükettiği güç değerlerine bak.
Arc580 bana performans sıkıntıları yaşatır mı asıl sorum o aslında.3080 in güncellemeleri yakın zamanda biteceğini düşünmüyorum açıkçası.Nvidia 1000 serisinin bile güncellemeleri devam ediyor ki neredeyse 6 7 yıl oldu.

Top Bottom