Knk keşke dediğin rakamlara verseler ben ekran kartım olduğu halde alırım ama vergi vart curt zorKanka 2000'e de 5090 vermiyorlardı ama adamlar çıkardı yani.550 dolar 20 bin lira yapıyor.Hadi üreticisi bunu 650'den çıkarsa bize gelse 750 olsa burdaki dağıtıcı firma da 100 koysa 850 dolar olsa eder sana 30 bin.Hadi biraz daha koy 35 falan olsun.
5070 e 4090 dengi diyorlar bence değil 4080 nin biraz daha üstü ve bu kartlar 4k oyunculuk için (4k için yetersizlerdi bence 50 serisi ile tam 4k ekran kartı oldular) ve 4k ekran kartını 1080p de kullanmak? yani senin kararın ama minimum 2k da kullanmak en mantıklısı olacaktır 1080p fantezin varsa bilemem5070 1080P ultra için alınır mı? Aaa+ oyunlar ve cs2 (high ayarlarda) ağırlıklı
5060 Ti mı beklemeliyim?5070 e 4090 dengi diyorlar bence değil 4080 nin biraz daha üstü ve bu kartlar 4k oyunculuk için (4k için yetersizlerdi bence 50 serisi ile tam 4k ekran kartı oldular) ve 4k ekran kartını 1080p de kullanmak? yani senin kararın ama minimum 2k da kullanmak en mantıklısı olacaktır 1080p fantezin varsa bilemem
Dostum ben bugün de dediğimin arkasındayım. Biz 33k'ya palit gamerock 4070tis alarak sistem dizdik. Frame gene %10 performans eklendi ve %5 vram kullanımı düştü, dlss'de görüntü güzelleşti, reflex 2 geldi, ray reconstruction gelişti. Mahrum kaldığımız tek şey MFG oldu yani 5000 serisinde kare başına 3 yapay kare oluşturulabiliniyorken bizde 1 oluşturulaniliyor. Elimizdeki monitor 4k 144hz şimdi 5000 serisindeki teknolojiyi sonuna kadar kullanman için oyunda 36fps alman lazımmi yapay 108fps üretsin e 4070ti super ile hiç bir oyunda 36fps'e düşmüyoruz çünkü path tracing kullanmıyoruz. 5070ti ve 4070ti kıyaslamasına bak 2 tane oyunda dlss 4 MFG çalıştıramamışlar ve fps'ler yakın. Bunun içine bir de 5070ti'daki daha güncel Ray Tracing çekirdeklerini eklersen performans farkına ray tracingin açık olmasının da katkısı olduğunu göreceksin %5 ordan düş, e 4070ti super de 4070ti'dan %10 daha güçlü zaten. 5070ti 4070ti superden tahminimce %10 daha güçlü biz 33k ( o gün 915 dolardı) harcayarak taş gibi kart aldık 5070ti bakalım bekleyenlere kaç dolara mal olacak.ben söyledim bu konuda beni tek sandılar dinletemedim.. abi sözü dinlemek istemiyor kimse
4070ti super alıcam 5070 5070ti beklemeyeli miyim?
Arkadaşın veya genel alcının elinde 35 k civarı varsa 3 ay sonra yani kısa zamanda hiç bir iyi yatırım olamaz çünkü bütçe sadece ekran kartı ise, eldeki büyük bir kazanım kısa vadede gelmez. Eldeki bütçe atıyorum 250.000 veya daha fazlası ise yatırım yapılır kar beklenir. O zman durum farklı...forum.donanimarsivi.com
Frame gene %10 performans eklendi ve %5 vram kullanımı düştü, dlss'de görüntü güzelleşti, reflex 2 geldi, ray reconstruction gelişti. Mahrum kaldığımız tek şey MFG oldu yani 5000 serisinde kare başına 3 yapay kare oluşturulabiliniyorken bizde 1 oluşturulaniliyor.4000 serisine herhangi bir güncelleme gelecek mi direk çöp mü ettiler önceki seriyi ?
zaten 4000 serisi kartı olup bu kartları almaya çalışanların takıntılı olduğunu düsünüyorum. alt serileri olanlar, kart almak isteyenler için mantıklı 5000 serrisi.Bu dediğiniz doğru ama şöyle bir detay var 4000 serisine sahip olanların bu seriyi alması için bir sebep göremedim ben. MFG hariç geliştirmelerin hepsi zaten 4000 serisine de geliyor. Dlss SR netleşecek, dlss FG hem %10 performans alıyor hem de %10 daha az vram harcıyor. Şimdi 4070 super kullanan bir adam black myth wukongda dlss quality ve frame gen açtığında ultra ayarlarda zaten 120fps'in üstünde bir fps'e ulaşıyordu şimdi 132 alacak ve monitör hertzine yaklaşmış olacak zaten. Bu yeni dlss olan MFG'de 2 tane daha yapay kare ekleyerek fps'ini 200'ün üstüne taşıyabilecek ama bu adama yeni karta 30-40k para hartacak bir özellik değil gözümde.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bence hayır.
Dlss MFG kullanamayacaksın ancak sahip olduğun frame gen hem %10 güçlenecek hem de %10 daha az vram kullanacak, kullandığın dlss Super Resolution yani quality-balanced... Diye açtığın da baya bir netlik kazanacak.
Far cry 6 oyununda hiç dlss açılmamış, plague tale oyununda da direkt frame generation desteğı olmadığı için kıyaslama olarak bu iki oyunu baz alırsak, ve 5000 serisinin ray tracing performansının da daha iyi olduğunu hesaba katarsak 5090, 4090'a kıyasla %40 daha güçlü gibi duruyor.
dostum konu sürekli çarptırılıyor. arkadaş yeni bir sistem dizecek 4070ti mi almalıyım yoksa 5000 serisini mi beklemeliyim diye konu açıyor. herkes kendince fikrini söylüyor buraya kadar bir problem yok. ben de eğer bütçe problemi yoksa 5000 serisini beklemelisin diyorum en azından fiyatları görürsün, tanıtımı görürsün. aldıktan sonra ya keşke 2hafta bekleseydim 2-3 daha fazla koyar yeni nesile geçerdim dememesi adına bunu söyledim ama herkes kendince haklı ya hemen yok efendim fiyatlardan haberin var mı sen mi ödeyeceksin adamın zararını yok efendim şu fiyata çıkacak biri ordan teknoloji farkına değiniyor biri ordan yatırım dersi falan vermeye kalkıyor neyle uğraştığıma şaşırdım. onlara ithafen buraya yazdım. amaç fikir alışverişi sen haklısın ben haklıyım davası değil bazıları bunun ayrımını yapamıyor ne yazık ki.Dostum ben bugün de dediğimin arkasındayım. Biz 33k'ya palit gamerock 4070tis alarak sistem dizdik. Frame gene %10 performans eklendi ve %5 vram kullanımı düştü, dlss'de görüntü güzelleşti, reflex 2 geldi, ray reconstruction gelişti. Mahrum kaldığımız tek şey MFG oldu yani 5000 serisinde kare başına 3 yapay kare oluşturulabiliniyorken bizde 1 oluşturulaniliyor. Elimizdeki monitor 4k 144hz şimdi 5000 serisindeki teknolojiyi sonuna kadar kullanman için oyunda 36fps alman lazımmi yapay 108fps üretsin e 4070ti super ile hiç bir oyunda 36fps'e düşmüyoruz çünkü path tracing kullanmıyoruz. 5070ti ve 4070ti kıyaslamasına bak 2 tane oyunda dlss 4 MFG çalıştıramamışlar ve fps'ler yakın. Bunun içine bir de 5070ti'daki daha güncel Ray Tracing çekirdeklerini eklersen performans farkına ray tracingin açık olmasının da katkısı olduğunu göreceksin %5 ordan düş, e 4070ti super de 4070ti'dan %10 daha güçlü zaten. 5070ti 4070ti superden tahminimce %10 daha güçlü biz 33k ( o gün 915 dolardı) harcayarak taş gibi kart aldık 5070ti bakalım bekleyenlere kaç dolara mal olacak.
Frame gene %10 performans eklendi ve %5 vram kullanımı düştü, dlss'de görüntü güzelleşti, reflex 2 geldi, ray reconstruction gelişti. Mahrum kaldığımız tek şey MFG oldu yani 5000 serisinde kare başına 3 yapay kare oluşturulabiliniyorken bizde 1 oluşturulaniliyor.
Sizin dediğiniz olayı bilmiyorum ben sadece 4000 serisine halihazırda sahip olan insanların 5000 serisine geçmesinin bir lüzumu olmadığini belirtiyorum çünkü sunumda MFG modunu 4X'te kullanıp bunları gerçek fps değerleriymiş gibi bahsederek eski kartlardan güçlü olduklarını belirtiyorlar. Almayan adam daha da bekleyebilir.dostum konu sürekli çarptırılıyor. arkadaş yeni bir sistem dizecek 4070ti mi almalıyım yoksa 5000 serisini mi beklemeliyim diye konu açıyor. herkes kendince fikrini söylüyor buraya kadar bir problem yok. ben de eğer bütçe problemi yoksa 5000 serisini beklemelisin diyorum en azından fiyatları görürsün, tanıtımı görürsün. aldıktan sonra ya keşke 2hafta bekleseydim 2-3 daha fazla koyar yeni nesile geçerdim dememesi adına bunu söyledim ama herkes kendince haklı ya hemen yok efendim fiyatlardan haberin var mı sen mi ödeyeceksin adamın zararını yok efendim şu fiyata çıkacak biri ordan teknoloji farkına değiniyor biri ordan yatırım dersi falan vermeye kalkıyor neyle uğraştığıma şaşırdım. onlara ithafen buraya yazdım. amaç fikir alışverişi sen haklısın ben haklıyım davası değil bazıları bunun ayrımını yapamıyor ne yazık ki.