Neler Yeni

Anakart veya işlemci önerisi

Tprkss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp Toprak Aktaş
Bütçe
5500
Arkadaşlar neyin tam olarak arızalı olduğunu bilmiyorum ondan dolayı başlığı öyle yazdım.
Bu sabah bilgisayarımı temizleyip parçaları taktım ve sonrasına anakart üzerinde kırmızı sarı ışık yanıyor 2 saniye sonra tekrar kapanıp geri açılıyordu böyle bir döngüyü 3 kere yaptıktan sonra görüntü vermeden açık kalıyordu bunun statik elektirik veya bir bileşenin anakart üzerindeki lehimlere değebileceğinden veya kısa devre olmuş olabileceğinden kaynaklandığını öğrendim psu da sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü işlemci fanını anakarta bağlı halde söküp açtığımda çalışmıştı bir sorunu yoktu taktıktan sonra yine o döngüye girdi işlemci tam oturmamış olabilir diye düşündüm tak çıkar yaparken taktığım esnada tam mandalı kapatırken “tak” diye ses geldi hemen çıkardım soketteki pinler yamulmuştu bile. Düzeltip tekrar açmayı denedim anakart üzerindeki cpu ışığı sabit yanıyordu bu sefer arkadaşlar bu kadar detaylı anlatmamın sebebi arızanın işlemciye de zarar vermiş olabileceğinden korkuyorum yeni anakart alınca işlemci veya başka bileşenler de zarar görür mü yada yeni aldığım anakart o işlemci bozuk ise eğer oda zarar görürmü emin değilim sormak istedim

Ekler

• IMG_3448.jpeg
    IMG_3448.jpeg
    2.6 MB · Hit: 20
  • IMG_3447.jpeg
    IMG_3447.jpeg
    2.4 MB · Hit: 17
  • EB3707CA-95D5-489B-8C80-709D3C735DBD.jpeg
    EB3707CA-95D5-489B-8C80-709D3C735DBD.jpeg
    2 MB · Hit: 19
  • 3D7B27D2-F47E-4299-BD0B-10A14A7A427B.jpeg
    3D7B27D2-F47E-4299-BD0B-10A14A7A427B.jpeg
    2.4 MB · Hit: 19

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Melih Baygör
işlemcinin üstünde pin vs olmadığı işlemcide sorun olacağını zannetmiyorum. sorun büyük ihtimal anakartta. fotoğraftan net gözükmüyor ancak yamulan pinleri düzeltmenin farklı yöntemleri var youtube üzerinden bakabilirsin. nazikçe halledersen düzelebilir.

Tprkss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp Toprak Aktaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemcinin üstünde pin vs olmadığı işlemcide sorun olacağını zannetmiyorum. sorun büyük ihtimal anakartta. fotoğraftan net gözükmüyor ancak yamulan pinleri düzeltmenin farklı yöntemleri var youtube üzerinden bakabilirsin. nazikçe halledersen düzelebilir.
Hocam başka parçalara zarar vermiş olabilir mi bu durum Ram ekran kartı psu gibi

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Melih Baygör
parçaları başka anakartta denemeden bilemezsin hocam, anlattığına göre daha önce de sorun varmış zaten.

Tprkss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp Toprak Aktaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
parçaları başka anakartta denemeden bilemezsin hocam, anlattığına göre daha önce de sorun varmış zaten.
Hocam anakart üzerinde yanan kırmızı turuncu ışık sonrasında beyaz ışık yanıp açılıyordu zaten ilk aldığımdan beride öyleydi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,686
Üyeler
168,668
Son üye
zoba
Top Bottom