Neler Yeni

Nasıl sistem alınır mı uyumsuzluk var mı?

liwo777

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Efe Ağar
0 şaka 5600x yapılıp alınacak bir sistem yeni sistem alacak olsam ciddi düşünürdüm

hocam 7800xt'ye kötü demedim. önceki yazımda 7800xt 4070'e göre daha iyi performans verir ama ben olsam 4070 seçerdim dedim. kas gücü olarak 7800xt 3070ten öndedir ama dlss açtığınız anda 4070 geçer ki zaten 4070super/ti almalısınız bu fiyata o zaman kas gücü oalrak da eşitlenirler. yine yazdığım gibi dlss 4 ile birlikte bu kartlar çok daha güçlenecek. benzer fiyatlara 4070-super veya amd kartı arasında kalsam düşünmem bile. Ek olarak bu hemen üstte cevapladığım arkadaşın attığı 5600x yapınca düşüyor dediği sistem tam anlamıyla çok ucuz. evet görece eski işlemci ve ddr4 ama bu fiyata 4070 alıyorsun 4070'in kendi fiyatı zaten 25k'dan daha fazla :D ve aynı performansı alacaksın zaten işlemci daha düşük olsa da 4070'i besleyecek işlemciler. eğer bütcen kesinse de 4070 super'li bir sistemi bulabilirsin. ek olarak arkadaşıma sistem topladım 7600x, 6000mhz corsair ram, tuf b650m plus, corsair 4000d kasa ve gold psu, assassin spirit soğutucu, ekran kartını da 5070 çıkınca alacağız. bütce ise 60k ekran kartı fiyatına göre ise 65'e kadar çıkıyor. yani diyeceğim bu fiyata minimum 4070super alman.

Aşağıdakilere de bakabilirsin

bir ram güncellemesiyle düşünülebilir

7600, b650m, xpg ram yapılıp düşünülebilir

Son olarak amd de mantıklı ve amd'nin fiyat avantajı var. Ayrıca ekran kartının gigabyte gaming olması da güzel. 7800xt, 9600x, b650m s2h ramleri 5600mhz kingston olandan 2 tane, ssd'yi de corsair mp600 yapabilirsin. bu haliyle güzel. Ramleri dahas fazla değiştirmene gerek yok ve sıvı soğutmaya da gerek yok. hava soğutma fazlasıyla yeterli
Degilmi ustam 4070 32.5kya çok iyi fiyat alsammi acaba şuan???

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Attığınız sistemler gerçekten güzel ancak hepsi benim attıklarımın gerisinde mesela 16 ram var gibi 4070 istemiyorum zaten aynı paraya 7800xt var 7800xt daha güçlü
Bence ikisi de güzel 7800xt de hoşuma gitti dediğim gibi gigabyte gaming serisi güzel bir seri, dediğim ayarlamalarla alınması bence daha iyi olur. ramleri 6000mhz yapmaya gerek yok direkt 5600mhz kingston yapın aradaki fark %1 bile değildir 1.5k cebinizde kaslın ve kingston yani :D Soğutucu konusunda güzel bir hava soğutma yeterli gelir sıvı ile uğraşmayın derim. anakartta b650m s2h alırdım ben ama çok farketmez. kasa ve ssd konusunda da corsair'e yükseltebilirsiniz. bu haliyle soğutucu ekleyinde 49k'ya dayanıyor fiyat bence çok güzel. Eğer karar verdiyseniz yine de diğer sitelere göz atın tebilon vs benzer fiyata 4070superli sistem kafanıza yatmazsa bunu alın derim. bu işler bütce işi zaten nvidia 3-5 pahalı olur. yine de 7800xt için de bakın belki daha ucuza bulursunuz.

Degilmi ustam 4070 32.5kya çok iyi fiyat alsammi acaba şuan???
Gerçekten alınabilecek bir sistem 5600x gayet güzel bir işlemci. am4 olsa da fiyatı gerçekten çok iyi en az 4-5 yıl idare edilecek sistem. Eğer alacaksan ggen tebilon vs sitelere göz atıp alınır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Attığınız sistemler gerçekten güzel ancak hepsi benim attıklarımın gerisinde mesela 16 ram var gibi 4070 istemiyorum zaten aynı paraya 7800xt var 7800xt daha güçlü
hemen bir güncelleme yapayım 7800xt için bu fiyat fazla geldi. Bu sistemi buldum. ramler 2x16 ve kasa corsair güncellemesiyle tam istediğiniz sistem oluyor. Hatta fiyat farkı çok olduğu için işlemci güncellemesiyle birlikte dediğim soğutmayı ekleyince tam 43k'ya mükemmel bir sistem. kesinlikle itopyadaki yerine bunu tavsiye ediyorum. 2 m.2'li olduğu için sizi de çok rahat ettirir. ve parçalarım b650 ve asus olması da güzel

Son düzenleme:

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kayra
Bence ikisi de güzel 7800xt de hoşuma gitti dediğim gibi gigabyte gaming serisi güzel bir seri, dediğim ayarlamalarla alınması bence daha iyi olur. ramleri 6000mhz yapmaya gerek yok direkt 5600mhz kingston yapın aradaki fark %1 bile değildir 1.5k cebinizde kaslın ve kingston yani :D Soğutucu konusunda güzel bir hava soğutma yeterli gelir sıvı ile uğraşmayın derim. anakartta b650m s2h alırdım ben ama çok farketmez. kasa ve ssd konusunda da corsair'e yükseltebilirsiniz. bu haliyle soğutucu ekleyinde 49k'ya dayanıyor fiyat bence çok güzel. Eğer karar verdiyseniz yine de diğer sitelere göz atın tebilon vs benzer fiyata 4070superli sistem kafanıza yatmazsa bunu alın derim. bu işler bütce işi zaten nvidia 3-5 pahalı olur. yine de 7800xt için de bakın belki daha ucuza bulursunuz.

Gerçekten alınabilecek bir sistem 5600x gayet güzel bir işlemci. am4 olsa da fiyatı gerçekten çok iyi en az 4-5 yıl idare edilecek sistem. Eğer alacaksan ggen tebilon vs sitelere göz atıp alınır.

hemen bir güncelleme yapayım 7800xt için bu fiyat fazla geldi. Bu sistemi buldum. ramler 2x16 ve kasa corsair güncellemesiyle tam istediğiniz sistem oluyor. Hatta fiyat farkı çok olduğu için işlemci güncellemesiyle birlikte dediğim soğutmayı ekleyince tam 43k'ya mükemmel bir sistem. kesinlikle itopyadaki yerine bunu tavsiye ediyorum. 2 m.2'li olduğu için sizi de çok rahat ettirir. ve parçalarım b650 ve asus olması da güzel

Bunun işlemcisi kötü hocam darboğaz yapmaz mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Bunun işlemcisi kötü hocam darboğaz yapmaz mı?
43k fiyat işlemciyi 7600 yapınca ve dediğim ram/kasa/soğutucu güncellemesi ile oluyor. İkinci olarak bunlar zaten güzel işlemciler, 7500f'te kalsa bile darboğaz yapmaz merak etme ama yükselt yine de az miktar fark var. 7800xt bir sistem için kesinlikle diğerine göre daha avantajlı.

Son düzenleme:

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kayra
43k fiyat işlemciyi 7600 yapınca ve dediğim ram/kasa/soğutucu güncellemesi ile oluyor. İkinci olarak bunlar zaten güzel işlemciler, 7500f'te kalsa bile darboğaz yapmaz merak etme ama yükselt yine de az miktar fark var. 7800xt bir sistem için kesinlikle diğerine göre daha avantajlı.
1737493472587.png
Bu sistem nasıl hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Güzel sistem ama hala sıvı soğutmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ancak itopya'da bu sistemi bulup güncelleyince daha fazla bir fiyat çıkıyor. Alttaki bilgisayarın ramini güncelleyip alabilirsin. asus olması bir tık daha ön plana çıkarıyor. ancak bu fiyatları görünce bir önceki attığım 42k'ya alınabilecek 7800xt'li sistem daha mantıklı gelmeye başladı :D 4070'lerin bu akdar pahalı olma sebebi 5000'ler yüzünden artık üretilmiyorlar. bu durumda arada 12k'lık bir fiyat farkı olduğu için attığım 7800xt'li sistemi 43k'ya alman daha iyi olabilir. ciddi bir fark var arada. Bu sefer ben amd diyorum XD linki tekrar bırakayım.

4070s:

7800xt:

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kayra
Güzel sistem ama hala sıvı soğutmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ancak itopya'da bu sistemi bulup güncelleyince daha fazla bir fiyat çıkıyor. Alttaki bilgisayarın ramini güncelleyip alabilirsin. asus olması bir tık daha ön plana çıkarıyor. ancak bu fiyatları görünce bir önceki attığım 42k'ya alınabilecek 7800xt'li sistem daha mantıklı gelmeye başladı :D 4070'lerin bu akdar pahalı olma sebebi 5000'ler yüzünden artık üretilmiyorlar. bu durumda arada 12k'lık bir fiyat farkı olduğu için attığım 7800xt'li sistemi 43k'ya alman daha iyi olabilir. ciddi bir fark var arada. Bu sefer ben amd diyorum XD linki tekrar bırakayım.

4070s:

7800xt:
Attığım superli sistemi çok beğendim ama ramin markası biraz sıkıntılı

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Attığım superli sistemi çok beğendim ama ramin markası biraz sıkıntılı
evet sistem güzel ama dediğim gibi ben itopyada engineer mid kasaya baktığımda gösterdiğin güncellemeleri yapınca başka bir fiyat çıktı. sende ekran kartı windforce gözüküyor bende gaming oc. tam fiyatı görebilirsem daha iyi olur

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kayra
evet sistem güzel ama dediğim gibi ben itopyada engineer mid kasaya baktığımda gösterdiğin güncellemeleri yapınca başka bir fiyat çıktı. sende ekran kartı windforce gözüküyor bende gaming oc. tam fiyatı görebilirsem daha iyi olur
benim attığım 7800xt li sistemi alacağım hocam ya ekran kartını baya kullanan kişi var sordum herangi bir problem yokmuş böyle hem darboğaz sorunu olmaz

hemde parçaları üst seviye uyuşmayan parça yok

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Mehmet Dereli
Her şeyden kritiği başında m yazan hiçbir anakartı alma yoksa sonun böyle olur.

Ekler

• IMG_3342.jpeg
    IMG_3342.jpeg
    2.1 MB · Hit: 7

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kayra
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Berker Mısırlıoğlu
benim attığım 7800xt li sistemi alacağım hocam ya ekran kartını baya kullanan kişi var sordum herangi bir problem yokmuş böyle hem darboğaz sorunu olmaz

hemde parçaları üst seviye uyuşmayan parça yok
sıkıntı yaşamazsınız zaten de yanlış hatırlamıyorsam benim attığım ile sizin attığınız arasında baya fazla bir fiyat farkı var ve aynı sistem. fps farkın olmayacak o kadar parayı boşuna verme. benim attığım da asus zaten alabileceğin en kaliteli parçalar. tam fiyatı neydi sizin attığınız 7800xt'li sistemin ?
Her şeyden kritiği başında m yazan hiçbir anakartı alma yoksa sonun böyle olur.
Fazladan 4k falan verecekseniz neden olmasın yoksa görüntü dışında bir problemi yok

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kayra
1737495964616.png
sadece bu anakartları seçebiliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri