Neler Yeni

Anakartım yanmış olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yunus emre
Şuan elim ayağım titriyor.Lütfen yardım edin!
Msı mag B650 tomahawk wifi üzerinden bıos flashback yapıyordum ve bunun için ram ve ekran kartını söktüm.İşlemci takılıydı,USB belleği taktım ve bios flashback tuşuna basılı tutup başlattım.İzlediğim videodaki adam bios işlemi bittikten sonra güç kaynağını kapatıyordu.Ben garanti amaçlı 5dk sonra kapattım sistemi ve şuan açılmıyor.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
EmreE
Msı mag B650 tomahawk wifi üzerinden bıos flashback yapıyordum ve bunun için ram ve ekran kartını söktüm.İşlemci takılıydı,USB belleği taktım ve bios flashback tuşuna basılı tutup başlattım.İzlediğim videodaki adam bios işlemi bittikten sonra güç kaynağını kapatıyordu.Ben garanti amaçlı 5dk sonra kapattım sistemi ve şuan açılmıyor.
Ram çıkar tak
Bios pili çıkar tak(!)(ama yine de dene)

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Han
flashback dedıgın bıos guncelleme ıse geçmiş olsun işlem tamamlanınca sıstem kendını yenıden başlatılır

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Talha Keyhidar
USB belleğin içindeki dosyayı nasıl isimlendirdin ? Önemli bir mevzu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Naptın ? Çözüldü mü sorun ?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yunus emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
USB belleğin içindeki dosyayı nasıl isimlendirdin ? Önemli bir mevzu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Naptın ? Çözüldü mü sorun ?
MSI.ROM olarak Hocam size şöyle söyliyim,ben bir kez daha flashback yapmayı denedim ve o zaman sisteme güç geldi ama ekran gelmedi.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Anakartın yanmış olamaz, o yönden rahat olabilirsin. Ayrıca adamın yaptığı da doğru, BIOS Flashback ile güncelleme bittikten sonra PSU kapatılabilir. Ancak burada mevzu şu :
* Sen BIOS güncellemesinin bitip bitmediğini nereden anladın da PSU yu kapattın
* BIOS Güncelleme dosyalarının isimlendirmesini doğru yaptın mı?
* USB içinde isimlendiriler dosya haricinde başka dosya var mıydı?
* USB formatı FAT32 miydi?

Bunlardan birinde hata yaptıysan geçmiş olsun, muhtemelen kartı servise göndermen gerekecek ve manuel BIOS güncellemesi yapacaklar. Yinede şansını denemek için tüm bu dediklerimi kontrol ederek BIOS Flashback aracılığı ile ve BIOS Flashback Butonu ile tekrar güncellemeyi deneyebilirsin istersen.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Benim anakartım Asus hocam
Her şeyi videodaki gibi kendi anakartına göre yaptıysan problem olmaması lazım, videodakinin aynısını yapayım derken MSI karta ASUS BIOS u mu yüklemeye çalıştın hocam ne yaptın :D Bir de neden BIOS Flashback ile güncelleme ihtiyacı duydun eğer işlemcin çok yeni değilse hemen hemen her anakart kendi soketindeki işlemcileri destekliyor zaten. B650 anakarta 9000 serisi Ryzen işlemci aldıysan bilemem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,921
Üyeler
166,293
Son üye
joessarra
Top Bottom