Neler Yeni

Anakartım yanmış olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yunus emre
Anakartın yanmış olamaz, o yönden rahat olabilirsin. Ayrıca adamın yaptığı da doğru, BIOS Flashback ile güncelleme bittikten sonra PSU kapatılabilir. Ancak burada mevzu şu :
* Sen BIOS güncellemesinin bitip bitmediğini nereden anladın da PSU yu kapattın
* BIOS Güncelleme dosyalarının isimlendirmesini doğru yaptın mı?
* USB içinde isimlendiriler dosya haricinde başka dosya var mıydı?
* USB formatı FAT32 miydi?

Bunlardan birinde hata yaptıysan geçmiş olsun, muhtemelen kartı servise göndermen gerekecek ve manuel BIOS güncellemesi yapacaklar. Yinede şansını denemek için tüm bu dediklerimi kontrol ederek BIOS Flashback aracılığı ile ve BIOS Flashback Butonu ile tekrar güncellemeyi deneyebilirsin istersen.
Hocam sorduğunuz soruları cevaplıyorum.

-hocam bios flashback butonunun ışığı vardı ve o sönünce işlem bitiyordu.Ben garanti altına almak için ek olarak 5dk daha bekledim ama sonuç...

-Dosyayı MSI.ROM olarak girdim

-MSI.ROM dosyası dışında başka bir dosya yoktu.

-USB formatı fat32 ve MBR idi

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Talha Keyhidar
Hocam sorduğunuz soruları cevaplıyorum.

-hocam bios flashback butonunun ışığı vardı ve o sönünce işlem bitiyordu.Ben garanti altına almak için ek olarak 5dk daha bekledim ama sonuç...

-Dosyayı MSI.ROM olarak girdim

-MSI.ROM dosyası dışında başka bir dosya yoktu.

-USB formatı fat32 ve MBR idi
Anakartta yer alan bütün parçaları söküp, çalıştırmayı denedin mi ?

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Bunları kontrol ettiyseniz USB yi BIOS Flashback portuna takmak vs. basit hataları yapmadığınızı varsayıyorum. Peki BIOS Flashback güncellemesinden sonra PC yi açtığınızda ne kadar sürede açılmadığına karar verdiniz, çünkü farklı driver güncellemeleri de gerçekleşiyor olabilir ya da sistem parçaları tanımaya çalışıyor olabilir. İşlemciniz nedir? Siz hangi sürümü yüklediniz link verebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yunus emre
Her şeyi videodaki gibi kendi anakartına göre yaptıysan problem olmaması lazım, videodakinin aynısını yapayım derken MSI karta ASUS BIOS u mu yüklemeye çalıştın hocam ne yaptın :D Bir de neden BIOS Flashback ile güncelleme ihtiyacı duydun eğer işlemcin çok yeni değilse hemen hemen her anakart kendi soketindeki işlemcileri destekliyor zaten. B650 anakarta 9000 serisi Ryzen işlemci aldıysan bilemem.
Hocam ben size sorunumu şöyle açıklayayım.Ben bu sorunu uzun süredir yaşıyorum ve technopat sosyalde bilmem kaç tane konu açtım... ama kimse umursamadı bile.
Sistemim çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyordu ve bende aklınıza gelebilecek tüm yöntemleri yaptım
Ekran kartsız açmayı denemek,ramleri söküp takmak,bios pilini söküp takmak vb.
Sonrasında forumda gezerken benimle aynı soruna,işlemciye ve aynı anakarta sahip olan birisinin bu bıos flashback yöntemini yaptığını gördüm.Adam Bilgisayarımın sorunu çözüldü falan diyordu ve bende denedim.Ama sonuç...

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Talha Keyhidar
Hocam ben size sorunumu şöyle açıklayayım.Ben bu sorunu uzun süredir yaşıyorum ve technopat sosyalde bilmem kaç tane konu açtım... ama kimse umursamadı bile.
Sistemim çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyordu ve bende aklınıza gelebilecek tüm yöntemleri yaptım
Sonrasında forumda gezerken benimle aynı soruna,işlemciye ve aynı anakarta sahip olan birisinin bu bıos flashback yöntemini yaptığını gördüm.Adam Bilgisayarımın sorunu çözüldü falan diyordu ve bende denedim.Ama sonuç...
1-) Bilgisayar kapalıyken, alet açılıp bi süre sonra kapanana kadar güç tuşuna basılı tut. Güç tuşuna basıp bilgisayarı aç.

2-)Bilgisayarı kapat. Güç VE yeniden başlatma(reset) tuşlarına aynı anda 10 saniye basılı tut ve bırak. Yedek bios kopyalaması başlayacaktır.

3-)Kasanın arkasından güç kaynağı anahtarını(düğmeyi) kapat. Kasanın önündeki güç tuşuna bas ve basılı tutarken kasanın arkasındaki anahtarı da geri aç. Bilgisayar açılmaya başlayacak. Açılınca hemen elini öndeki tuştan çek ve arkadaki anahtarı kapat. Bilgisayar kapanacak Arkadaki anahtarı yeniden aç. Öndeki güç tuşu ile bilgisayarı normal aç. Yedek bios kopyamalası başlayacaktır.

Bu işlemleri sırasıyla dene, başka bir forumda işe yaradığını söylemişler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yunus emre
Anakartta yer alan bütün parçaları söküp, çalıştırmayı denedin mi ?
Hocam zaten şöyle yaptık biz.Ram ve ekran kartını söktük ve Bıos flashback yöntemini yaptık,Bıos güncellemesi bittikten 5dk sonra sistemi kapattık.Ardından ekran kartı,ram gibi şeyleri taktıktan sonra sistem hiç gelmemeye başladı ve ben çok korkmuştum.Ardından USB belleği bir kez daha flashback portuna taktım ve bıos flashback yöntemini bir kez daha yapmayı denedim.Ardından PC açıldı,ama görüntü gelmiyor.Uzun lafın kısası eski sorunum hala duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunları kontrol ettiyseniz USB yi BIOS Flashback portuna takmak vs. basit hataları yapmadığınızı varsayıyorum. Peki BIOS Flashback güncellemesinden sonra PC yi açtığınızda ne kadar sürede açılmadığına karar verdiniz, çünkü farklı driver güncellemeleri de gerçekleşiyor olabilir ya da sistem parçaları tanımaya çalışıyor olabilir. İşlemciniz nedir? Siz hangi sürümü yüklediniz link verebilir misiniz?
Hocam yaklaşık 8 saattir açık ve hala görüntü yok:)

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Talha Keyhidar
Hocam zaten şöyle yaptık biz.Ram ve ekran kartını söktük ve Bıos flashback yöntemini yaptık,Bıos güncellemesi bittikten 5dk sonra sistemi kapattık.Ardından ekran kartı,ram gibi şeyleri taktıktan sonra sistem hiç gelmemeye başladı ve ben çok korkmuştum.Ardından USB belleği bir kez daha flashback portuna taktım ve bıos flashback yöntemini bir kez daha yapmayı denedim.Ardından PC açıldı,ama görüntü gelmiyor.Uzun lafın kısası eski sorunum hala duruyor.

Yukarıda yazdığım yöntemleri bir deneyin isterseniz. Daha sonrasında durumu tekrar bildirin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Talha Keyhidar

Konuyu çözüldü olarak işaretlemişsin. Çözdüysen eğer nasıl çözdüğünü açıklar mısın ? Sorun yaşayan diğer arkadaşlara da kolaylık olur.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Ya hocam baştan desene BIOS Güncellemesi patladı ihtimali üzerinde duruyoruz sabahtan beri :D Şimdi sadece ekranın açılmaması ihtimali üzerinde denediğini söylediğin yollara göre aklıma gelenleri yazıyorum :
* İşlemcin APU değilse ekran kartsız açamazsın zaten sistemi, sadece BIOS ekranını açabilirsin. Dolayısıyla ekran kartı takılı değilken BIOS ekranını açabiliyorsan sorun ekran kartındadır. Açamıyorsan anakartında veya monitördedir diye düşünürdüm, anakartın güncellemesini yeni yaptın, eğer parçaları tam olarak doğru taktıysan sorun monitördedir diye düşünürdüm. Farklı monitörle ekran kartsız dene.
* Eğer sorun ekran kartında ise driver güncellemesi, portta bir sıkıntı, ekran kartı çipinin soğuk lehime düşmesi vs. vs. bir sürü problem olabilir. Ekran kartı üzerinde ki farklı portları dene, farklı monitör dene, eğer hala hiç görüntü yoksa ekran kartında donanımsal bir problem olduğunu düşünür ve başka ekran kartı ile denerdim.

Eğer BIOS patladıysa mecbur servisten manuel BIOS attırman lazım zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yunus emre
Konuyu çözüldü olarak işaretlemişsin. Çözdüysen eğer nasıl çözdüğünü açıklar mısın ? Sorun yaşayan diğer arkadaşlara da kolaylık olur.
Hocam ben öyle birşeye basmadım.Sanırım yanlışlık oldu kusura bakmayın:)

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Ya hocam baştan desene BIOS Güncellemesi patladı ihtimali üzerinde duruyoruz sabahtan beri :D Şimdi sadece ekranın açılmaması ihtimali üzerinde denediğini söylediğin yollara göre aklıma gelenleri yazıyorum :
* İşlemcin APU değilse ekran kartsız açamazsın zaten sistemi, sadece BIOS ekranını açabilirsin. Dolayısıyla ekran kartı takılı değilken BIOS ekranını açabiliyorsan sorun ekran kartındadır. Açamıyorsan anakartında veya monitördedir diye düşünürdüm, anakartın güncellemesini yeni yaptın, eğer parçaları tam olarak doğru taktıysan sorun monitördedir diye düşünürdüm. Farklı monitörle ekran kartsız dene.
* Eğer sorun ekran kartında ise driver güncellemesi, portta bir sıkıntı, ekran kartı çipinin soğuk lehime düşmesi vs. vs. bir sürü problem olabilir. Ekran kartı üzerinde ki farklı portları dene, farklı monitör dene, eğer hala hiç görüntü yoksa ekran kartında donanımsal bir problem olduğunu düşünür ve başka ekran kartı ile denerdim.

Eğer BIOS patladıysa mecbur servisten manuel BIOS attırman lazım zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,314
Üyeler
166,191
Son üye
emrekrdmn
Top Bottom