Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD Ryzenn 5 7600 İşlemcim Çok Isınıyor

nonbeerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Kurutaş
Merhabalar adım Berk,
bugünden yaklaşık 6 ay önce bir PC topladım. PC bileşenlerim:
ASRock A620 M Pro RS Wifi Anakart.
Amd Ryzenn 5 7600 İşlemci.
Zotac RTX 4060 8GB Ekran Kartı.
MLD M500 Ultra 1TB M2 SSD.
Kingston Beast 8x2 DDR5 5200Mhz RAM.
Vento VG10F 650W PSU Kasa.
Evercool C80 2600 RPM İşlemci Fanı.

Test Dışı Sıcaklık.jpg

Görüldüğü üzere, herhangi bir problem yok gibi, değil mi? Bir de yakından bakın; OCCT testi dışında, Windows Görev Yöneticisi işlemcimin 4.52 GHz bir hızda çalıştığını söylüyor ve sıcaklık 81derece. Üstelik bu sadece boşta yapmış olduğum bir gözlem.

Test Sırasında.jpg

Burada görmüş olduğunuz gibi, işlemcim yük altındayken boşta olduğundan daha düşük Hz'lerde çalışıyor. Maksimum 85 dereceyi görüp orada takılıyor. Termal macunu kaliteli kullandım, kendim sürdüm, fan minimum 2200 RPM'de dönüyor, kasa içi soğuk hava sirkülasyonu var. Anlamıyorum, bir yardımcı olabilir misiniz?

Bünyamina

80+ Platinum
Kullandığın işlemci soğutucusunu daha iyi bir kule tipi soğutucu ile güncellersen sıcaklığı çözersin. Kaliteli bir ürün almak istersen burst assassin e bakabilirsin.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
EmreE
Merhabalar adım Berk,

Alıntıyı görüntüle

Görüldüğü üzere, herhangi bir problem yok gibi, değil mi? Bir de yakından bakın; OCCT testi dışında, Windows Görev Yöneticisi işlemcimin 4.52 GHz bir hızda çalıştığını söylüyor ve sıcaklık 81derece. Üstelik bu sadece boşta yapmış olduğum bir gözlem.

Alıntıyı görüntüle

Burada görmüş olduğunuz gibi, işlemcim yük altındayken boşta olduğundan daha düşük Hz'lerde çalışıyor. Maksimum 85 dereceyi görüp orada takılıyor. Termal macunu kaliteli kullandım, kendim sürdüm, fan minimum 2200 RPM'de dönüyor, kasa içi soğuk hava sirkülasyonu var. Anlamıyorum, bir yardımcı olabilir misiniz?
Güç modu seçeneği eğer yüksekdeyse onu dengeli yap birde soğutucu değiştir bence yetersiz kaldığı çok belli

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Uğur
Merhabalar adım Berk,

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

sucukları çevirmeyi unutma kanks

TahinPekmez

80+ Silver
Berk bey, kullandığınız bu ürün stok soğutucudan da düşük seviyede. RPM hızı soğutma bloğu yetersiz olduğundan çok fayda vermez, kuru gürültü yani. Hem bu sıcaklık GPU yu da etkiler. Mutlaka 240mm sıvı soğutma şart. 7600 işlemci zaten 7500f den fazla ısınan bir işlemci.
İşlemci 47w da 85 derece hiç normal değil. normalde 120w larda bu sıcaklıklara çıkması normal.

nonbeerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Kurutaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığın işlemci soğutucusunu daha iyi bir kule tipi soğutucu ile güncellersen sıcaklığı çözersin. Kaliteli bir ürün almak istersen burst assassin e bakabilirsin.
Hocam çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Zaten soğutucu değiştirmeyi planlıyorum, o aklımda fakat ilk topladığım zaman hiç böyle bir derdim yoktu ve yaz aylarındaydık. Maksimum 79 derece görmüştüm yaz zamanı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Berk bey, kullandığınız bu ürün stok soğutucudan da düşük seviyede. RPM hızı soğutma bloğu yetersiz olduğundan çok fayda vermez, kuru gürültü yani. Hem bu sıcaklık GPU yu da etkiler. Mutlaka 240mm sıvı soğutma şart. 7600 işlemci zaten 7500f den fazla ısınan bir işlemci.
İşlemci 47w da 85 derece hiç normal değil. normalde 120w larda bu sıcaklıklara çıkması normal.
Elbette dediğim gibi soğutucu değiştirmeyi planlıyorum, fakat ilk topladığımda böyle bir problemim yoktu. Maksimum 79 derece alıyordum. Son formatlamamdan sonra böyle bir problemle karşılaştım.

Güç modu seçeneği eğer yüksekdeyse onu dengeli yap birde soğutucu değiştir bence yetersiz kaldığı çok belli
Kontrol edeceğim.

TahinPekmez

80+ Silver
Hocam çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Zaten soğutucu değiştirmeyi planlıyorum, o aklımda fakat ilk topladığım zaman hiç böyle bir derdim yoktu ve yaz aylarındaydık. Maksimum 79 derece görmüştüm yaz zamanı.

Elbette dediğim gibi soğutucu değiştirmeyi planlıyorum, fakat ilk topladığımda böyle bir problemim yoktu. Maksimum 79 derece alıyordum. Son formatlamamdan sonra böyle bir problemle karşılaştım.

Kontrol edeceğim.
format dan sonra bios da sıfırlandığından ayarlar default olmuştur. yani varsayılan da kullanırken sıcaklık normal değil. sen sıvı soğutma al.

nonbeerk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Kurutaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
format dan sonra bios da sıfırlandığından ayarlar default olmuştur. yani varsayılan da kullanırken sıcaklık normal değil. sen sıvı soğutma al.
Hocam pekala alayım. Almak sıkıntı değil, sıkıntı olan boştayken bu kadar yüksek Hz'lerde ve sıcak çalışması. Sıvı soğutma aldım bir kez daha bu problem ile karşılaşıp karşılaşmayacağıma bakıyorum ben.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,561
İsim
Hakanbey
Bu soğutucu ile güzel değerler bence herhangi bir sorun yok

1737870248141.png

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Stok soğutucu ile bu sıcaklar gayet doğal

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Yasin
Berk kardeşim o işlemci soğutucu ne yazık ki 7600 için yeterli değil, sana tavsiyem kule tipi veya sıvı soğutma, 7600 ısınan bir işlemci ve sağlam bir soğutucu istiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,799
Üyeler
166,269
Son üye
alpergngr
Top Bottom