Neler Yeni

Yardım 7700xt ekran kartı değişim yaptım , sonuçlar nasıl ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Bendede coil whine oluyor hocam ama ben takmıyorum çok da büyük bir sorun değil bence
benim için büyük sorun :( ses rahatsız ediyor :(
peki test sonuçları nasıl eski karta göre ? Yani ayıplı ürün müdür yoksa ideal mi

byabo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
yusuf karahanlı
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Instagram
zencıbulluku
Steam
yok
Twitter
Yok
Facebook
Yok
Discord
Yok
Reddit
Yok
PlayStation ID
Yok
Xbox Live Gamertag
Yok
Steam ID
Yok
Epic Games
Yok
Origin
Yok
Battle.net
Yok
Oculus
Yok
Second Life
Yok
Discord
Yok
Twitch
Yok
YouTube
E elinize veriyim ozaman
  • Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk
Valorant fps sınırını kaldırınca direkt cızırtı sesi geliyor.
Fps'i sabitleyince azalıyor. Ekran kartını fazla kullanınca bobinlerden ses geliyor , ekran kartında olması lazım.
Psu sesi nasıl bir şey cızırtı gibi mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tekrardan iade edemeyeceğim sanırım ama üzüldüm.. En azından 0 kutu göndermişlerdi.
Belki kapalı kutu diye 15-16'ya satardım , sonra da peşin taksitle 5070 alırdım. Asus dual kronik sorunlu sanırım.
Çünkü pc hocası 9-11-12-13 sistemlerinde asus dual kartlar var ve hepsinde coil whine şikayeti var.
Aylardır sistemleri araştırıyorum diğer sistemlerde hiç coil whine şikayeti görmedim bu kadar :(
Hocam psu da aynı sesi verir cw de karttaki bobin sesi dediğiniz cw dir işte yük bindikçe hangi bobindeyse yapar

• Beğen

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Valorant fps sınırını kaldırınca direkt cızırtı sesi geliyor.
Fps'i sabitleyince azalıyor. Ekran kartını fazla kullanınca bobinlerden ses geliyor , ekran kartında olması lazım.
Psu sesi nasıl bir şey cızırtı gibi mi ?

Tekrardan iade edemeyeceğim sanırım ama üzüldüm.. En azından 0 kutu göndermişlerdi.
Belki kapalı kutu diye 15-16'ya satardım , sonra da peşin taksitle 5070 alırdım. Asus dual kronik sorunlu sanırım.
Çünkü pc hocası 9-11-12-13 sistemlerinde asus dual kartlar var ve hepsinde coil whine şikayeti var.
Aylardır sistemleri araştırıyorum diğer sistemlerde hiç coil whine şikayeti görmedim bu kadar :(
Evet hocam bende aylardır sistem araştırıyordum ve PC Hocası-GG12 adlı sistemi aldım. Fiyatı bu sisteme yakın başka sistemlerde vardı ama onların ekran kartı markaları ASUS kadar bilindik markalar olmadıkları için onları tercih etmedim keşke o sistemlerden birini tercih etseydim :(

• Üzgün

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Hocam psu da aynı sesi verir cw de karttaki bobin sesi dediğiniz cw dir işte yük bindikçe hangi bobindeyse yapar
Furmark ve occt testi yaptığımda şiddetli bir ses olmuyor fakat valorant , rdr2 gibi oyunlarda fps sabitlenmediğinde yüksek cızırtı oluyor.
Çözümü yok mudur acaba ? Anladığım kadarıyla ekran kartına yük bindiği için oluyor.
Örneğin furmark testi fotosunda sağ üst taraftaki tikleri kaldırınca da cızırtı geliyor.

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Furmark ve occt testi yaptığımda şiddetli bir ses olmuyor fakat valorant , rdr2 gibi oyunlarda fps sabitlenmediğinde yüksek cızırtı oluyor.
Çözümü yok mudur acaba ? Anladığım kadarıyla ekran kartına yük bindiği için oluyor.
Örneğin furmark testi fotosunda sağ üst taraftaki tikleri kaldırınca da cızırtı geliyor.
Hocam masaüstünde fare imlecini hareket ettirince ses çıkıyor mu acaba sizde merak ettim

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Evet hocam bende aylardır sistem araştırıyordum ve PC Hocası-GG12 adlı sistemi aldım. Fiyatı bu sisteme yakın başka sistemlerde vardı ama onların ekran kartı markaları ASUS kadar bilindik markalar olmadıkları için onları tercih etmedim keşke o sistemlerden birini tercih etseydim :(
Coil whine sorunu olmadığı senaryoda eğer pc hocası 12'yi 33.999'a aldıysanız daha iyi sistem yok.
Zaten kasımdan bugüne kadar tek iyi sistemler pc hocası sistemleriydi.
Pc hocası 9 sistemi de mesela en iyi sistem f/p olarak çünkü parçaları kaliteli ve fiyatı uygun.
Ama coil whine sorunu olması çok üzücü , eğer işlemciniz 7600 ise belki ekran kartınızı değişim/iade yaparak sıfırını alıp onu satıp 5070 falan alabilirsiniz çıkınca. Ben yapmadım bence büyük bir hataydı , 5070 zaten çok daha iyi kart olacaktır ve nvidia sonuçta.

Hocam masaüstünde fare imlecini hareket ettirince ses çıkıyor mu acaba sizde merak ettim
Ekran kartından mı ? anlayamadım

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk
Bunu bilmiyorum malesef

• Üzgün

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Coil whine sorunu olmadığı senaryoda eğer pc hocası 12'yi 33.999'a aldıysanız daha iyi sistem yok.
Pc hocası 9 sistemi de mesela en iyi sistem f/p olarak çünkü parçaları kaliteli ve fiyatı uygun.
Ama coil whine sorunu olması çok üzücü , eğer işlemciniz 7600 ise belki ekran kartınızı değişim/iade yaparak sıfırını alıp onu satıp 5070 falan alabilirsiniz çıkınca. Ben yapmadım bence büyük bir hataydı , 5070 zaten çok daha iyi kart olacaktır ve nvidia sonuçta.

Evet, ekran kartından

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Monitörden anlayan arkadaşlar , monitör konusu açtım oraya da bakar mısınız ?

Evet, ekran kartından
Sanırım gelmiyor mouse tıklayınca , tam anlayamadım ama :(

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo

Hocam bazı yükseltmeler ile sistemi 15 ocak tarihinde 44k'ya satın aldım.

• Üzgün

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Bu arada benim ilk masaüstü bilgisayarım ve ilk defa monitör kullanışım.
O yüzden hazır sistem aldım çünkü anakart psu montajını vs yapmaya cesaret edemedim.
Zar zor hava soğutucu ve ekran kartı montajını yaptım ama işte..
Ayrıca ilk defa 2k monitör kullanıyorum , 720p ve 1080p videolar kötü oluyor :(

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Monitörden anlayan arkadaşlar , monitör konusu açtım oraya da bakar mısınız ?

Sanırım gelmiyor mouse tıklayınca , tam anlayamadım ama :(
Hocam benim kartta masaüstünde fare imlecini hareket ettirince bile ses geliyordu direkt servise gönderdim şuan gelmesini bekliyorum

• Üzgün
Top Bottom