Neler Yeni

Sistem Yükseltme Tavsiyesi: Hangi Parçayı Değiştirmeliyim?

Atius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
atacan atmaca
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 sene önce orta-üst segment parçalarla bir sistem kurdum. Şu anda yükseltme yapmayı düşünüyorum, ancak hangi parçaya öncelik vermem gerektiği konusunda kararsızım.

Sistem Özelliklerim:
Yükseltme Planım:
  • Ekran kartını RTX 5070 veya RX 9070 gibi yeni nesil bir modele yükseltmeyi düşünüyorum.
  • Sizce bu yükseltme mantıklı mı? Yoksa öncelikle başka bir bileşene mi odaklanmalıyım?
Kullanım Amacım:
  • Genellikle rekabetçi oyunlar oynuyorum
  • Video düzenleme ve render işlemleri de yapıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim, görüşlerinizi bekliyorum!

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Ertuğrul Yavuz
Merhaba hocam, rekabetçi oyunlar ve render işin içine girdiği için ilk göze çarpan işlemci oldu benim açımdan ama arkadaşlar da bana katılacaktır. Video düzenleme render işlemleri içinse, o uygulamanın ekran kartı mı işlemci ağırlıklı mı olduğunu bilmek lazım. İmzamda sistemim var, ben de Ansys, Orca Slicer, Solidwoks kullanıyorum ve bunlar işlemci odaklı uygulamalar. Render aşamasında mesela ram doluyorsa ram takviyesi de yapılabilir, gözlemlenerek karar verilmeli. Ansys'te bir başlatıyorum 3500 iterasyon 16 saat falan sürüyor, 17-19 gb ram dolu direkt.

elemin

80+ Bronze
5070'i lansman fiyatından yaklayabilirsen 10 numara olur eldeki ekran kartını da satarsın , kârlı ve güzel bir değişim olur.

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
EmreE
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 sene önce orta-üst segment parçalarla bir sistem kurdum. Şu anda yükseltme yapmayı düşünüyorum, ancak hangi parçaya öncelik vermem gerektiği konusunda kararsızım.

Sistem Özelliklerim:
Yükseltme Planım:
  • Ekran kartını RTX 5070 veya RX 9070 gibi yeni nesil bir modele yükseltmeyi düşünüyorum.
  • Sizce bu yükseltme mantıklı mı? Yoksa öncelikle başka bir bileşene mi odaklanmalıyım?
Kullanım Amacım:
İşlemci yükseltmen lazım o zaman kartı yükseltmesende olur

by1hs4n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
İhsan Öztürk
5070'i lansman fiyatından yaklayabilirsen 10 numara olur eldeki ekran kartını da satarsın , kârlı ve güzel bir değişim olur.
hocam lansmana gitmek gerekiyor mu yoksa netten yakalar mıyız ?

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
ulaş dursun
Merhaba arkadaşlar,

Sistem Özelliklerim:
Yükseltme Planım:
Kullanım Amacım:
bana sistemin 10numara gibi geldi değiştirmene gerek bile yok. istersen lansman fiyatından alabilirsen 5070 al eğer lansmandan alamazsan 9070 al ama almasan bile olur

Top Bottom