Neler Yeni

5070 ti 4k için uygun bi kart mi ?

Nesseiry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Rauf
Arkadaşlar selam

5070 ti kartı 4k oyun için yeterli bi kart mı dlss multiframegen kullanmadan .Genel olarak vram olarak 4080 le aynı ve aynı zamanda 4080 le arasında bandwidth olarak çok bı fark yok 4080 4k olarak adlandırılıyor ama 70ti genelde öyle adlandırılmıyor neden olduğu hakkında bilgisi olan var m

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,352
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Canım zaten o kartı o para olmasının sebebi MFG ve MFG ile 4K'da rahat oynatır. MFG açmazsan Ray Tracing açıksa bazı oyunda 20 FPS'leri bile göremezsin ama Ray Tracing kapatırsın 4K 60 FPS alırsın. Zaten kartta böyle mükemmel bir teknoloji var, old için de kullanılacak.

forza11

80+ Bronze
Oyundan oyuna değişir. Ama dlss ve mfg kullanmayacaksan zaten bunu almaya gerek yok. AMD 9070 xt beklersin.
Bana göre saçma olur ama :)

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Fırat divitci
Evet 4K kartıdır. 4070ti sulerden itibaren 4K için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Nesseiry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Rauf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyundan oyuna değişir. Ama dlss ve mfg kullanmayacaksan zaten bunu almaya gerek yok. AMD 9070 xt beklersin.
Bana göre saçma olur ama :)
Dlss mfg yenı çıkacağı için ve her oyunda düzgün olmayacağı için kullanmak istemiyorum tabii ki düzelsin kullanırım dlss 3.0 içinde aynısı geçerliydi.

forza11

80+ Bronze
şu anda bir çok oyunda var.
Nvidia App ile desteklenmeyen oyunlara da zorla getiriliyor.
incelemelerde baya anlatıldı aslında

Nesseiry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Rauf
Canım zaten o kartı o para olmasının sebebi MFG ve MFG ile 4K'da rahat oynatır. MFG açmazsan Ray Tracing açıksa bazı oyunda 20 FPS'leri bile göremezsin ama Ray Tracing kapatırsın 4K 60 FPS alırsın. Zaten kartta böyle mükemmel bir teknoloji var, old için de kullanılacak.
Canım O kartin o para olmasının sebebi mfg değil.40 serisiyle ayni fiyattan çıktı o para olmasının sebebi Nvidia olması hatta yinede nvidia bi güzellik yapıp mfg yanında getirdi 4k gaming icin 70 ve 70ti kartlari da rahat bi şekilde oynayabilecek ki yine de bakarsan 80 serisiyle devasa bi fark yok bandwidth ve cuda bakımından.70 den 70 tiye geçtiğinde asil farkı görüyorsun asil mevzu su 70ti 4k için çok anılmıyor ama 80 4k için anılıyor bunu anlayamıyorum eğer mfg kullanacaksam zaten düz 70 de 4k de devasa bi performans veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu anda bir çok oyunda var.
Nvidia App ile desteklenmeyen oyunlara da zorla getiriliyor.
incelemelerde baya anlatıldı aslında
Mfg nin oyunlara gelmesi bir şey ifade etmiyor mevzu mfg nin ne kadar görüntüyü bozduğu eğer görüntü bozuk bi sekildeyse 4k nin ne amacı var bu mfg nin duzelmesi zaman alacak dlss 3.0 içinde böyleydi yine aynısı olacak 3.0 geldiğinde de destekleniyordu oyunlar tarafından

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,352
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Canım O kartin o para olmasının sebebi mfg değil.40 serisiyle ayni fiyattan çıktı o para olmasının sebebi Nvidia olması hatta yinede nvidia bi güzellik yapıp mfg yanında getirdi 4k gaming icin 70 ve 70ti kartlari da rahat bi şekilde oynayabilecek ki yine de bakarsan 80 serisiyle devasa bi fark yok bandwidth ve cuda bakımından.70 den 70 tiye geçtiğinde asil farkı görüyorsun asil mevzu su 70ti 4k için çok anılmıyor ama 80 4k için anılıyor bunu anlayamıyorum eğer mfg kullanacaksam zaten düz 70 de 4k de devasa bi performans veriyor

Mfg nin oyunlara gelmesi bir şey ifade etmiyor mevzu mfg nin ne kadar görüntüyü bozduğu eğer görüntü bozuk bi sekildeyse 4k nin ne amacı var bu mfg nin duzelmesi zaman alacak dlss 3.0 içinde böyleydi yine aynısı olacak 3.0 geldiğinde de destekleniyordu oyunlar tarafından
40 serisi ile nasıl aynı fiyat, msrp ye mi bakıyorsun realiteye mi 4080 dediğin kart 40K civarı 5080 60K nasıl aynı para oldu? Piyasa gerçeklerine göre bakalım istersen. Ayrıca bu 80 serisi 4k 70 2k bu eskiden gelme bir alışkanlık uzun zamandır 60-70-80'nin bi standartı vardı Nvidia bunu son zamanlarda bozdu diye kafanız karışıyor, belirli kalıplara göre konuşmaya gerek yok RT açıkken 5080 bile 4k da patates oluyor zaten ai sız 5080 bile 4k kartı olamıyor.

Nesseiry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Rauf
40 serisi ile nasıl aynı fiyat, msrp ye mi bakıyorsun realiteye mi 4080 dediğin kart 40K civarı 5080 60K nasıl aynı para oldu? Piyasa gerçeklerine göre bakalım istersen. Ayrıca bu 80 serisi 4k 70 2k bu eskiden gelme bir alışkanlık uzun zamandır 60-70-80'nin bi standartı vardı Nvidia bunu son zamanlarda bozdu diye kafanız karışıyor, belirli kalıplara göre konuşmaya gerek yok RT açıkken 5080 bile 4k da patates oluyor zaten ai sız 5080 bile 4k kartı olamıyor.
Türkiye piyasasını nvidia belirlemiyor dünyanın her yerinde ayni fiyat ayni fiyat olmaya devam edecek eğer bu fiyatları haketmeiyorsa o bizim ülkenin sorunu Türkiye diye bi piyasa yok zaten piyasa böyle olmaz herkes kendi kafasına gore fiyat yazdığı bi piyasa olamaz 1 ay sonra dolar articak fiyatlar değişecek diye Türkiye’deki firmaları fiyatı pahalıdan başlatıyor . Evet iste 80 bile patates oluyor ben de bu hazır kalıplara algıya değinmek istiyorum . zaten bunu anlatmaya çalışıyorum 80 nin 70 ti a gore aman aman bi farki yok ki ama millete gelirse 80 4k karti 70 ti 2 k karti olarak adlandırılıyor sistemler buna göre tasarlanıyor fiyatlar buna göre çekiliyor .mevzu rt ye gelirse o kısımda 90 da patates oluyor rt siz bi mevzuya değiniyorum ben de eğer 4k icin 70ti yeterli performans verebiliyorsa 70ti da 4k kartıdır MFG gibi yazılımsal şeyler butun kartlarda(60-70-80-90) olduğu icin bi anlam ifade etmiyor mevzu raw peformansi

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Fırat divitci
Dostlar 240hz veya üstü bir ekranınız yok ise mfg'ye çok heveslenmeyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Screenshot_20250202_081104_YouTube.jpg

Bak şimdi yukarıdaki grafiğe bakalım. Oyunu 109 fps'ten aldığımızda, her frame generation (kare oluşturma) sırasında asıl fps değerimiz biraz düşüyor. Bu kayıp, en az 2x'de (yani 4000 serisi ekran kartlarında) de görülen bir durum. Bunun nedeni, fps artışının en az bu serilerde gerçekleşmesi.

Eğer ekran yenileme hızınız yüksekse (örneğin 240 Hz), 5000 serisinde benzer bir gecikme ile oyunu 240 fps'e çıkarak daha akıcı bir görüntü elde edebilirsiniz. Ancak, teknolojinin şu anki haliyle görüntüde bazı bozulmalar olabiliyor. Bu durumun 1 yıl gibi bir sürede iyileşeceğini öngörebiliriz.

Ancak siz de benim gibi 120 Hz bir ekrana sahipseniz (örneğin LG C3 TV, 4K 120 Hz), bu teknoloji sizin için pek bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü 4x'i tam olarak kullanabilmeniz için 30 fps, 3x'i kullanabilmeniz için ise 40 fps ile oynamanız gerekiyor. Bu da, 2x'e kıyasla oldukça yüksek gecikme değerleri anlamına geliyor.

Ben 4080 Super ekran kartımla, frame generation ve DLSS Quality ayarlarını kullanarak, ray tracing (RT) açık olmadığında Wukong'u sabit 120 fps ile oynayabiliyorum. Örneğin, bana 5080 getirseniz bile bu konuda bir faydası olmayacak. Performans farkı sadece %10 civarında. Ne beni DLAA'ya çıkartacak ne de Frame Geni kapattıracak gücü var bu da boş bir masraf anlamına geliyor.

asko56

80+ Silver
Arkadaşlar selam

5070 ti kartı 4k oyun için yeterli bi kart mı dlss multiframegen kullanmadan .Genel olarak vram olarak 4080 le aynı ve aynı zamanda 4080 le arasında bandwidth olarak çok bı fark yok 4080 4k olarak adlandırılıyor ama 70ti genelde öyle adlandırılmıyor neden olduğu hakkında bilgisi olan var m

bu videodan çıkarım yapabilrisiin native oalrak 5080 bile 4k da anca 60 üstü oynatıyuor full ayarda

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Fırat divitci
Arkadaşlar selam

Bunun sebebi vram. 16gb olanlar 4K için ancak 4070ti 12gb. 4070ti super mesela 4K'da harika bir performans veriyor. Şu altın kurallara uyduğun sürece rahatsın.
1- dlss kalite kullanacaksın 4K'da muazzam iyi çalışıyor native ile farkı gözün görmez.
2- RT açmayacaksın.
3- her şeyi ultraya alma, youtubede optimize ayar rehberleri var oyunlarda bunları kullan her şey maximum ayar fps'ini düşürmekten başka hiç bir işe yaramaz. Bu tavsiyemi 5090 kullanan adama da veririm.
4- single player oyunlarda yukarıdaki 3 kural ile 80fps'e çok rahat ulaşacaksın oradan frame gen açıp 120fps'e ulaşacaksın

Bu kurallar ile hem akıcı hem düşük gecikmeli hem de güzel görünen bir şekilde oynayacaksın.

Nesseiry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Rauf
Bunun sebebi vram. 16gb olanlar 4K için ancak 4070ti 12gb. 4070ti super mesela 4K'da harika bir performans veriyor. Şu altın kurallara uyduğun sürece rahatsın.
1- dlss kalite kullanacaksın 4K'da muazzam iyi çalışıyor native ile farkı gözün görmez.
2- RT açmayacaksın.
3- her şeyi ultraya alma, youtubede optimize ayar rehberleri var oyunlarda bunları kullan her şey maximum ayar fps'ini düşürmekten başka hiç bir işe yaramaz. Bu tavsiyemi 5090 kullanan adama da veririm.
4- single player oyunlarda yukarıdaki 3 kural ile 80fps'e çok rahat ulaşacaksın oradan frame gen açıp 120fps'e ulaşacaksın

Bu kurallar ile hem akıcı hem düşük gecikmeli hem de güzel görünen bir şekilde oynayacaksın.
Çok yardımcı oldun çok sag ol dediklerine uygulayacağım

Top Bottom