Neler Yeni

SİSTEMİMDE OYUNLARI AKICI BİR ŞEKİLDE OYNAYAMIYORUM

benalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
alp
Herkese merhabalar,

Öncelikle sistemim şu şekilde
işlemci amd ryzen 5 5600
anakart asus prıme b550m-k
nvıdıa geforce rtx 3060 ti 8 gb
monitör ise asus vp249

Bu sistem ile neredeyse çoğu oyunu akıcı bir şekilde oynayamıyorum. Sizce bu sistemde yükseltilmesi gereken parça var mıdır ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
hell let loose oynarken genelde çok fazla fps drop yaşıyorum neredeyse hiçbir zaman fps durumum sabit olmuyor . (Bilgilendirme amaçlı olarak oyun pek optimize değil)
Bir sürü ayar test falan yaptım ama bu sistemde ki sorunun ne olduğunu hala çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3.2 MB · Hit: 28
  • 2.PNG
    2.PNG
    102.7 KB · Hit: 27
  • 3.PNG
    3.PNG
    95.7 KB · Hit: 23
  • 4.PNG
    4.PNG
    99.1 KB · Hit: 20
  • afterburner oyun testi 1.png
    afterburner oyun testi 1.png
    247.6 KB · Hit: 17
  • afterburner oyun testi 2 .png
    afterburner oyun testi 2 .png
    3.9 MB · Hit: 28

Sanjay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Joga Bonito
işlemcinde sıcak çalışıyor. kule tipi fan kullanman lazım.

benalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemcinde sıcak çalışıyor. kule tipi fan kullanman lazım.
işlemcinin kendi fanı var ayrıca odam pek sıcak sayılmaz ekstra olarak termal macun da süreceğim ama ondan kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum. yani yt videoları olsun canlı yayıncılar olsun baya akıcı oynarken ben niye yapamıyorum anlayamıyorum.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Tayfun Balım
Hocam işlemci sıcaklığınıza bakınca stok fan kullandığınızı anlıyorum. İşlemciniz aşırı ısınıp frekans kesiyor olabilir. İyi bir soğutucu almanızı öneririm.

benalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam işlemci sıcaklığınıza bakınca stok fan kullandığınızı anlıyorum. İşlemciniz aşırı ısınıp frekans kesiyor olabilir. İyi bir soğutucu almanızı öneririm.

Yükseğe çekip dener misin?
onu da denedim gpu %100 de iken aldığım fps maks 8-90 falan görüyor ve yine sabit olmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam işlemci sıcaklığının 65 dereceyi geçtiğini nadir gördüm. bunun da sebebi termal macun bitmesi. sorun direkt cpu sıcaklık kaynaklı değilse boşa para harcamak istemiyorum açıkçası.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
573
İsim
Tayfun Balım
onu da denedim gpu %100 de iken aldığım fps maks 8-90 falan görüyor ve yine sabit olmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam işlemci sıcaklığının 65 dereceyi geçtiğini nadir gördüm. bunun da sebebi termal macun bitmesi. sorun direkt cpu sıcaklık kaynaklı değilse boşa para harcamak istemiyorum açıkçası.
Testte 87 dereceyi gördüğüm için throttle ihtimali olduğunu düşündüm. İşlemci yüke girdiğinde anlık olarak frekansı ve ısısı yükseliyor. Macununuz tazeyken bu sorunları yaşamadıysanız masrafa girmeyin. Ama kaliteli bir kule tipi soğutucuyu ileride almanızı tavsiye ederim.

benalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
alp
Testte 87 dereceyi gördüğüm için throttle ihtimali olduğunu düşündüm. İşlemci yüke girdiğinde anlık olarak frekansı ve ısısı yükseliyor. Macununuz tazeyken bu sorunları yaşamadıysanız masrafa girmeyin. Ama kaliteli bir kule tipi soğutucuyu ileride almanızı tavsiye ederim.
hocam bu sisteme ve kasaya uygun hangi kule tipi fan gider peki ? öneriniz var mıdır ?
Ekran Alıntısı.PNG

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,809
Üyeler
168,199
Son üye
Brexy
Top Bottom