Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,017
İsim
Oğuz
Bana "zavallı bir ateist" dediğine göre sen de zavallı bir müslümansın herhalde. :) Ben halimden gayet memnunum. Büyük patlama diye geçmiyorum ayrıca. Büyük patlama için metafiziksel birşeyden önce çok fazla bilimsel makul açıklamalar var. Kimisi kuantum dalgalanmaları diyor, einstein zamanın başlangıcı diyor, bazıları big bang'in sonsuz bir döngüye sahip olduğunu söylüyor, kimisi enerji korunumu ve vakum yasası diyor, kimisi çoklu evren diyor, ama sen bunların hiçbirini bilmediğin için evrende karşına henüz bilinemeyen bir şey çıkınca hemen "tanrı!" diyorsun. Aramızdaki fark bu işte. ;)
Hayır zavallı bir müslüman değil o herşeyi çözmüş üstün bir varlık. Müslüman olunca otomatik her şeyi bilme yeteneği oluşuyor zaten.
Hem söyle bakayım şu forumun bile bir yapımcısı (Abdullah Hacıgül) varsa, koskoca Evren'in yaratıcısı nasıl olmasın?

penthaL

80+
Mantık arıyorsan en basiti ölümden sonra ne olcak diye düşünebilirsin. Ben inanıyorum bundan sonrası vardır olmalı çünkü. Bişey icat edildiğinde mucidi varsa bizimde vardır olmalı yoksa saçmalık başlıyor.
Seni yaşayabilir kılan beynin. Gördüğün rüyalar dahil gördüğün herşeyin sebebi beynin. Beyin ölümünün sonrası konusunda sırf varoluşsal çaresizliğine bir cevap bulmak için "nolur ölümden sonrası olsun." diyorsun sadece.

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sami Yusuf Aksu
Seni yaşayabilir kılan beynin. Gördüğün rüyalar dahil gördüğün herşeyin sebebi beynin. Beyin ölümünün sonrası konusunda sırf varoluşsal çaresizliğine bir cevap bulmak için "nolur ölümden sonrası olsun." diyorsun sadece.
O beyin kendi kendine nasıl oluşabilir sence

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,017
İsim
Oğuz
O beyin kendi kendine nasıl oluşabilir sence
Bakın ben size kolay bir seçenek sunayım.
Sen bunu sorduğun için o da diyecek ki ''Tanrı nasıl kendiliğinden oluşabilir''
Fakat sen Alfa bir Müslüman olduğu için ''Tanrı her zaman vardı o ebedidir cart curt falan diyeceksin'' :cool::cool:🤙
Seni kimse yenemez Alfa görev başarılı. 🤘✌️👆🤙🤙🤙

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sami Yusuf Aksu
Söz konusu olan ayetleri paylaşabilir misiniz?
Bakara, 2/116. O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Doğurmamıştır, doğmamıştır. O'nun başlangıcı ve sonu yoktur.

"O, (asla ve hâşâ çocuk) doğurmamıştır ve (bir anadan da) doğmamıştır. (Allah CC böyle eksiklik ve acizliklerden uzaktır.)" Yine O Allah, kesinlikle baba olmamış ve hiçbir çocuğu da yoktur. O kendi kendine vardır.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,017
İsim
Oğuz
Bakara, 2/116. O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Doğurmamıştır, doğmamıştır. O'nun başlangıcı ve sonu yoktur.

"O, (asla ve hâşâ çocuk) doğurmamıştır ve (bir anadan da) doğmamıştır. (Allah CC böyle eksiklik ve acizliklerden uzaktır.)" Yine O Allah, kesinlikle baba olmamış ve hiçbir çocuğu da yoktur. O kendi kendine vardır.
Kuran'ı Kuran ile kanıtlamaya çalışınca Alfa müslüman nasıl hissetti
ab67616d0000b2734198c92ec28483da79c7894d.jpg

dnzz

80+
Hiçlikten kendine tutunacak bir dal bulmaya çalışan zavallı bir ateist görüyorum :D Daha ilk cümlenden patlıyorsun ancak farkında değilsin. Büyük patlama diyip geçiyorsun. Ortada hiçbir şey yokken, onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez. Diğer cümlelerine değinmeye gerek dahi yok. Görmek isteyen görür. Sen istemiyorsun.
İnsana direk zavallı ateist demek senin dinine yakışıyor mu? Bir de ortada hiçbir şey yokken büyük patlama nasıl gerçekleşebilir diyorsun peki aynı soru sana sorulsa ortada hiçbir şey yokken neden tanrı var ve insanlığı yaratma gereği duydu? Tanrı her şeyi bilen biriyse bu sınav ne için sonucu bilmiyor mu insanların ateist olacağını bilmiyor mu da yaratıyor ve daha sonra onları cezalandırıyor diyelim ki insanlara mudahelesi yok o zaman bu nasıl tanrı insanların ne yapacağını bilmiyor? İnsan sorular sorar ve düşünür bu sorulara cevap bulmak için kendince yollar dener bu yüzden insanlar bir dine inanmayın tercih eder. Peki bir soru daha insanlar neden iyilik yapar cennete gitmek ise kusura bakma ama bu onun çıkarcı olduğunu ve gerçekte niyetinin iyilik olmadığını düşünürüm. Ve şunu da demek istiyorum insanlık ve bu yaşam işin kendi yaşamının feda eden biri sırf sizin inandığınız tanrıya inanmıyor diye ömür boyu cehennem azabı mi çekecek kucum çocukları taciz tecavüz eden hacı hocalar (bütün dinlerdeki din adamlari bunlari yapan) sırf ona inandığı için ceza çekip cennete gidecekse burada benim gözümde merhamet de yoktur çünkü bu sırf sen A takımı tutuyorsun senle konuşmam demekle aynı.
1000043139.jpg
bu da çok sevdiğim bir post

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,017
İsim
Oğuz
İnsana direk zavallı ateist demek senin dinine yakışıyor mu? Bir de ortada hiçbir şey yokken büyük patlama nasıl gerçekleşebilir diyorsun peki aynı soru sana sorulsa ortada hiçbir şey yokken neden tanrı var ve insanlığı yaratma gereği duydu? Tanrı her şeyi bilen biriyse bu sınav ne için sonucu bilmiyor mu insanların ateist olacağını bilmiyor mu da yaratıyor ve daha sonra onları cezalandırıyor diyelim ki insanlara mudahelesi yok o zaman bu nasıl tanrı insanların ne yapacağını bilmiyor? İnsan sorular sorar ve düşünür bu sorulara cevap bulmak için kendince yollar dener bu yüzden insanlar bir dine inanmayın tercih eder. Peki bir soru daha insanlar neden iyilik yapar cennete gitmek ise kusura bakma ama bu onun çıkarcı olduğunu ve gerçekte niyetinin iyilik olmadığını düşünürüm. Ve şunu da demek istiyorum insanlık ve bu yaşam işin kendi yaşamının feda eden biri sırf sizin inandığınız tanrıya inanmıyor diye ömür boyu cehennem azabı mi çekecek kucum çocukları taciz tecavüz eden hacı hocalar (bütün dinlerdeki din adamlari bunlari yapan) sırf ona inandığı için ceza çekip cennete gidecekse burada benim gözümde merhamet de yoktur çünkü bu sırf sen A takımı tutuyorsun senle konuşmam demekle aynı.Alıntıyı görüntüle bu da çok sevdiğim bir post
Hocam bu tür insanlar Felsefe tartışmanın bile günah olabileceğini düşünen tipler. Sence hayatında hiç felsefe araştırmış olabilir mi. Kendi kitabını bile okumayan tip bunlar neyi bekliyorsun ki.

Edmond_Dantes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Onur Yücel
Felsefe alanında felsefeden başka ne konuşacağız?
Burada derken forumu kastediyor ki haklı da. Buradakilerin %99.9unun (ben de dahil kendimi tenzih etmiyorum) bu konu hakkında en ufak bir kitap , düşünür vs açıp okumuşluğu yok. Dolayısıyla fikri de yok. Mantıklı , kaliteli cevaplar ve nezih bir tartışma ortamı bulman güç.
En fazla “kardeşim kalemin bile tasarlayıcısı var koca evren rastgele mi olacak” tezini duyarsın

Top Bottom