Neler Yeni

Hepimiz Birer Köle miyiz?

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Oguzhan yılmaz
images.jpg

firatness

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Fırat Kaya
Biz Normal Miyiz?

17 yaşındayım ve bir şey söylemek istiyorum. Sizce biz normal miyiz? İstediğin zaman işinden ayrılabilir ya da istediğin yere gidebilir misin? Hayır. Neden?

1. Paran yoktur.
  2. Bir sistemin kölesi olmuşsundur.
  3. Hastasındır.
Başka bir sebep olabilir mi? Pek sanmıyorum.

Mesela ben 2018’den beri YouTube işi yapıyorum ve 5.5 milyon abonem var. Bu normal bir şey değil. 1000 kişiden sadece 1 kişi böyle bir başarı elde edebilir. Örneğin, Enes Batur bir süre ara verdi ve tek bir videoyla geri döndü. Onun para sıkıntısı yok.

Ama konu bu değil. Asıl mesele şu: Herkes köle.

Vergi neden var? Devlet bir şeyler yapsın diye mi? İnsan, insanı öldürsün diye mi? Dünya bedava ama biz onu paralı hale getirdik. Kimse bize "Git şu şeyi al" demiyor, ama yine de para kazanmak zorundayız.

Eskiden takas vardı, para yoktu. Sonra altın çıktı. Şimdi ise tamamen sistemin içinde kaybolduk. Ama unutma, çıkmak mümkün.

Kolay mı? Evet. Sadece düşün ve harekete geç. Yapmadığın için pişman olursun, yaptığın için değil.
Youtube da ne işi yapıyorsun? kanal ne üzerine

BabaVoss7

80+ Silver
Herşeyw sahip olsan da yine benzer şeyler hisseceksin. O zamanda tüketmişlik sendromu gibi olur hiçbişeysden zevk alamazsın. Olayda bu zaten olmayanla değil olanla mutlu olmak. Bende mutsuz hissediyorum ama şöyle bi durumuma baktığımda çok şanslıyım. Güzel bi hayatım var. Sosyal medya bunu çok etkiliyor başka hayatları görüp hep en tepeyi isteriz. Eskiden bu kadar yoktu haliyle bu. Bazen sorf oturup bunu düşünüyorum o yüzden. En liks arabayı aldam bile ne kadar mutlu edebilir ki beni. Normalim olduktan sonra sıradan gelicek o da. Alışveriş çılgınlığı ve aşırı tüketici olmakta bundan dolayı zaten. Yeni şeylerin kısa süreli mutluluğu. Sonuç yine aynı yere gelir büyük ihtimal. Ondan ziyade parayla alamayacağınız insanları etrafta toplamaya aile kurmaya odaklanmak istiyorum ben şahsen. Olanın kıymetşni bilmeliyiz. Bunada şükretmek deniyor...

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Mehmetcan
Biz Normal Miyiz?

17 yaşındayım ve bir şey söylemek istiyorum. Sizce biz normal miyiz? İstediğin zaman işinden ayrılabilir ya da istediğin yere gidebilir misin? Hayır. Neden?

1. Paran yoktur.
  3. Hastasındır.

Mesela ben 2018’den beri YouTube işi yapıyorum ve 5.5 milyon abonem var. Bu normal bir şey değil. 1000 kişiden sadece 1 kişi böyle bir başarı elde edebilir. Örneğin, Enes Batur bir süre ara verdi ve tek bir videoyla geri döndü. Onun para sıkıntısı yok.

Vergi neden var? Devlet bir şeyler yapsın diye mi? İnsan, insanı öldürsün diye mi? Dünya bedava ama biz onu paralı hale getirdik. Kimse bize "Git şu şeyi al" demiyor, ama yine de para kazanmak zorundayız.

Eskiden takas vardı, para yoktu. Sonra altın çıktı. Şimdi ise tamamen sistemin içinde kaybolduk. Ama unutma, çıkmak mümkün.

Kolay mı? Evet. Sadece düşün ve harekete geç. Yapmadığın için pişman olursun, yaptığın için değil.
Türkiyeden bahsediyorsan Evet Sessiz Enayi Köleler ile dolu

Ama Genel olarak dünyadan Daha Doğrusu Gelişmiş ülkeleride buna katıyorsan Yanlış

Şöyle Düzelteyim Eğer ses çıkarmıyan bir toplumdaysan (Türkiye/Hindistan/Japonya) Evet Kölesin ama Ses çıkaran bir toplumdaysan
(Avrupa Ülkeleri/ABD/Güney Kore vs.) Hayır Köle değilsin

Şimdi Öncelikle Eğer hayatta kalmayı ve dünyanın devam etmesini istiyorsak Çalışmak zorundayız Zaten Kimse çalışmaz İse senin yemeğini/Kullandığın eşyayı vs. Kim üretecek Takas Sistemi artık yürümez Çünkü takas sistemi olsa Her kes en kârlı işi yapardı herkes aynı işleri yapardı bu yüzden Para var aynı fiyatlara Farklı işler vs. Vs.

Mesela ABD'de Yaşayan Biri istediği zaman İstifa edebilir ve başka bir işe girebilir veya güney korede yaşayan biri patronun mobing yaptığını kanıtlarsa Tazminat alabilir ve Genel olarak modern ülkelerde çalışan insanlar Hayatlarından gayet memnunlar Adamlar birikim yapıp Bunu bir şeye yatırıp uzun zaman yaşayabilirler ama Türkiye gibi Bir ülkede 1 ev Almaya çalışmak 3-4 senelik maaş demek veya İşte Adam Sen çalışmassan seni kovar Suriyeli alırım demesi Halkın sessiz korkak olmasından dolayı

Vs. Vs.

Son düzenleme:

YOSUO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Yasin
Türkiyeden bahsediyorsan Evet Sessiz Enayi Köleler ile dol

Ama Genel olarak dünyadan Daha Doğrusu Gelişmiş ülkeleride buna katıyorsan Yanlış

Şöyle Düzelteyim Eğer ses çıkarmıyan bir toplumdaysan (Türkiye/Hindistan/Japonya) Evet Kölesin ama Ses çıkaran bir toplumdaysan
(Avrupa Ülkeleri/ABD/Güney Kore vs.) Hayır Köle değilsin

Şimdi Öncelikle Eğer hayatta kalmayı ve dünyanın devam etmesini istiyorsak Çalışmak zorundayız Zaten Kimse çalışmaz İse senin yemeğini/Kullandığın eşyayı vs. Kim üretecek Takas Sistemi artık yürümez Çünkü takas sistemi olsa Her kes en kârlı işi yapardı herkes aynı işleri yapardı bu yüzden Para var aynı fiyatlara Farklı işler vs. Vs.

Mesela ABD'de Yaşayan Biri istediği zaman İstifa edebilir ve başka bir işe girebilir veya güney korede yaşayan biri patronun mobing yaptığını kanıtlarsa Tazminat alabilir ve Genel olarak modern ülkelerde çalışan insanlar Hayatlarından gayet memnunlar Adamlar birikim yapıp Bunu bir şeye yatırıp uzun zaman yaşayabilirler ama Türkiye gibi Bir ülkede 1 ev Almaya çalışmak 3-4 senelik maaş demek veya İşte Adam Sen çalışmassan seni kovar Suriyeli alırım demesi Halkın sessiz korkak olmasından dolayı

Vs. Vs.
Katılıyorum.

BYsimit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
BYsimiti
Yarı köleyiz çalışıp anca donumu alırım yani birazda kölelik var

Biz Normal Miyiz?

1. Paran yoktur.
  3. Hastasındır.

kölelik sistemi hiç bitmedi sadece ismi değişti.
bu arada 2 yıldır bu anı mı bekliyordunuz?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,377
İsim
.
Biz Normal Miyiz?

1. Paran yoktur.
  3. Hastasındır.

Seriden kanal ismi ?

1905

80+ Silver

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,600
Üyeler
168,463
Son üye
altugscrp