Neler Yeni

Rtx 4060 7500f sistem olması gerekenden düşük fps

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Erdem Kaplan
ayni sistem bende var 7500 4060. poligonda botsuz 1000 fps civari aliyorum.

sistemi kendim topladim her sürücüsünü kendim kurdum yaptiklarimi söyliyeyim belki yardımcı olur.

ilk olarak Bios güncelle, ve bios sıfırla.

temiz format at, sonrasinda windows update’e her seyi kendiliğinden yuklemesine izin ver, bekle.

sonrasinda son versiyon ekran karti driver kurulumu yap.

sonrasinda amd işlemci çipset driverini kur.

biostan xmpyi expo profil olarak aç.

windowstan güç ayarlarini kurcalama dengeli (default) olarak bırak.

(opsiyonel)
kasa fanlarının hızını işlemcinin ısısına göre artip azalmasini ayarla. ayarlamazsan sabit hizda çalışır işlemcinin soğumasina yardımcı olmaz. bu ayar biostan hw monitor diye bir sekmeden yapiliyor.
Hocam bios ram ayarlarını yaptım bide güç modu ayarlarını yaptım şimdi derecesizde 400 500 arası alıyorum normalmidir bide ekran kartı driver guncelmi nerden bilcem
ayni sistem bende var 7500 4060. poligonda botsuz 1000 fps civari aliyorum.

sistemi kendim topladim her sürücüsünü kendim kurdum yaptiklarimi söyliyeyim belki yardımcı olur.

ilk olarak Bios güncelle, ve bios sıfırla.

temiz format at, sonrasinda windows update’e her seyi kendiliğinden yuklemesine izin ver, bekle.

sonrasinda son versiyon ekran karti driver kurulumu yap.

sonrasinda amd işlemci çipset driverini kur.

biostan xmpyi expo profil olarak aç.

windowstan güç ayarlarini kurcalama dengeli (default) olarak bırak.

(opsiyonel)
kasa fanlarının hızını işlemcinin ısısına göre artip azalmasini ayarla. ayarlamazsan sabit hizda çalışır işlemcinin soğumasina yardımcı olmaz. bu ayar biostan hw monitor diye bir sekmeden yapiliyor.

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
268
İsim
HasHoca
Hocam bios ram ayarlarını yaptım bide güç modu ayarlarını yaptım şimdi derecesizde 400 500 arası alıyorum normalmidir bide ekran kartı driver guncelmi nerden bilcem
İnternetten Nvidia uygulamasını kurmadıysan kur . Sonra üye ol ve sürücüler kısmına git . Üst tarafta son sürücü gözükür zaten güncellemediysen ordan güncelle .

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
268
İsim
HasHoca
Evet ddu ile kaldırıp sıfırdan kurdum
Dostum aklıma pek bir şey gelmiyor sıcaklık değerleride normal ise bu biraz garip bir durum .
Ekran kartının watt değerlerini oyundayken kontrol edebilir misin ? 90 ın altında ise ekran kartı tam performans vermiyor olabilir .
Bunun için ise Nvidia uygulaması yüklüyken alt+r kombinasyonu yaparak kısa yoldan gözlemleyebilirsin .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,346
Üyeler
168,434
Son üye
kerem4416
Top Bottom