Neler Yeni

OYUNLARDA DÜŞÜK FPS ALIYORUM

XaRaS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ARAS
FPS OYUNLARINDA DÜŞÜK FPS ALIYORUM
SİSTEMİM
PRO H410M-B (DDR4)
Intel(R) Core(TM) i3-10105F CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz
NVIDIA GeForce RTX 3070 SUPRİM
24,0 GB RAM
Rampage Rgb 600 WAT POWER
Kasa Rampage İce Blade
ÇOK ZORLAMİYACAK ŞEKİLDE NASIL BİR YÜKSELTME YAPABİLİRİM

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Sisteminizi önce Furmark V2 indirip VULKAN seçip 20 dakika kadar test edin. bu testte ekran kartının ne kadar süre %90 ve üzeri yükte kaldığına dikkat edin.

Ardından OCCT indirip sırası ile ekran kartı, işlemci ve ramlerinizi hepsini ayrı ayrı olmak üzere ve arka arkaya 1 saat test edin. Yani toplamda 3 saat sürecek.

Bunları bir yapın ve tekrar yazın buradan.

XaRaS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ARAS
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sisteminizi önce Furmark V2 indirip VULKAN seçip 20 dakika kadar test edin. bu testte ekran kartının ne kadar süre %90 ve üzeri yükte kaldığına dikkat edin.

Ardından OCCT indirip sırası ile ekran kartı, işlemci ve ramlerinizi hepsini ayrı ayrı olmak üzere ve arka arkaya 1 saat test edin. Yani toplamda 3 saat sürecek.

Bunları bir yapın ve tekrar yazın buradan.
yarın deneyip yazarım dostum ama işlemcim düşük ben ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Tam olarak ne kadar düşük bir FPS'den bahsediyorsunuz peki ? Ve evet zaten 3070 gibi bir ekran kartına o işlemci epey ama epey bir düşük kalmış. Sahip olduğunuz anakart sadece 10. nesil intel işlemcileri destekliyor. 2. elden temiz bir 10600K derdinize çare olacaktır bence.

Anakartınız PCI 3.0 ama ekran kartı 4.0. O çok bir performans düşüklüğüne sebep olmaz. Bunu da küçük bir ayrıntı olarak belirteyim.

Bir de 24gb demişsiniz. 2 x 16gb ram ve ek olarak bir de tek 8gb ram kullanıyorsunuz sanırım. Bunlar aynı marka, model ve aynı hızlarda ürünler mi peki ?

Bahsettiğim testleri de ekran kartının tam yüke girip girmediği konusunda yapmanızı istedim. Eğer öyle saçma sapan kapanmalar, kendi kendinr resetlenmeler olmuyorsa düşük FPS evet tamamen şu an ki işlemciniz ile ilgili. Onu en azından bir 10600K ya da üzeri bir işlemci ile değiştirmeniz epey bir fark yaratacaktır.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
efe araci
Tam olarak ne kadar düşük bir FPS'den bahsediyorsunuz peki ? Ve evet zaten 3070 gibi bir ekran kartına o işlemci epey ama epey bir düşük kalmış. Sahip olduğunuz anakart sadece 10. nesil intel işlemcileri destekliyor. 2. elden temiz bir 10600K derdinize çare olacaktır bence.

Anakartınız PCI 3.0 ama ekran kartı 4.0. O çok bir performans düşüklüğüne sebep olmaz. Bunu da küçük bir ayrıntı olarak belirteyim.

Bir de 24gb demişsiniz. 2 x 16gb ram ve ek olarak bir de tek 8gb ram kullanıyorsunuz sanırım. Bunlar aynı marka, model ve aynı hızlarda ürünler mi peki ?

Bahsettiğim testleri de ekran kartının tam yüke girip girmediği konusunda yapmanızı istedim. Eğer öyle saçma sapan kapanmalar, kendi kendinr resetlenmeler olmuyorsa düşük FPS evet tamamen şu an ki işlemciniz ile ilgili. Onu en azından bir 10600K ya da üzeri bir işlemci ile değiştirmeniz epey bir fark yaratacaktır.
arkadaşın dediği herşeye katılıyorum gayet kolay ve akıcı şekilde anlatmış yukarda belirtiği testleri kesinlikle yapıp buraya atın.

XaRaS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ARAS

yeni işlemci ve anakart alabilirim aslında ama fiyat perfonmans ürünü ve zora koymayacak şekilde olsa güzel olur varmıdır öneriniz

Syjne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Barış Şen
FPS OYUNLARINDA DÜŞÜK FPS ALIYORUM
SİSTEMİM
PRO H410M-B (DDR4)
Intel(R) Core(TM) i3-10105F CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz
NVIDIA GeForce RTX 3070 SUPRİM
24,0 GB RAM
Rampage Rgb 600 WAT POWER
Kasa Rampage İce Blade
ÇOK ZORLAMİYACAK ŞEKİLDE NASIL BİR YÜKSELTME YAPABİLİRİM
Klip aliyorsan eğer bazi uygulamalar fps düşürüyor ben steelseriesin uygulamasinda sahit oldum

XaRaS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ARAS
Klip aliyorsan eğer bazi uygulamalar fps düşürüyor ben steelseriesin uygulamasinda sahit oldum
dostum önerdiğin anakart ve işlemci varmı zaten değiştirecektim şuan değiştirebilirim ama tam peronmans ve zorlamiyacak şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,627
Üyeler
168,469
Son üye
metehan5851
Top Bottom