Neler Yeni

9070XT fiyatına isyan

SpicyMeat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kerem
Bu kart 550 dolarlık msrp ile çıkmadı mı? 33k fiyat nedir? 900 dolar ediyor. Hadi 550 dolara %20 kdv falan ekle 660 dolar yapıyor. Gördüğüme göre yurt dışında da 600 dolara bulan yok,yaklaşık 680 dolarlara satılıyor. Hadi ona da kdv ekle 816 dolar ediyor. Bizdeki satıcılar niye böyle?Kaç aydır ekran kartı alacağım bi 5000 serisi saplıyor bi türk satıcılar saplıyor yemin ediyorum bıktım artık. 7900xtx 38000 liraya satılırken 33000 liraya 9070xt alınır mı bilmem. RT performansı için o kadar para verilmez bence.450 dolar farkla satılması gerekn 2 ekran kartı arasında 5000 liralık fark nasıl olabiliyor akıl karı değil.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,514
İsim
Kadir
5070ti çok pahalı 9070 ise 27k xt varken pekte mantıklı değil 5070 lansman fiyat iyiydi 30k üstü alınmaz xt alınır
bu sebeplerden dolayı XT aslında iyi fiyat dolar bazında ilerleyen dönemde düşebilir global anlamda fiyatlar kötü
30k ya 9070xt satıldı ilk gün

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Ümit Öztürk
550 değil 600 dolar ve msrp modeli olan sapphire pulse dün 31kya vardı

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
Bu kart 550 dolarlık msrp ile çıkmadı mı? 33k fiyat nedir? 900 dolar ediyor. Hadi 550 dolara %20 kdv falan ekle 660 dolar yapıyor. Gördüğüme göre yurt dışında da 600 dolara bulan yok,yaklaşık 680 dolarlara satılıyor. Hadi ona da kdv ekle 816 dolar ediyor. Bizdeki satıcılar niye böyle?Kaç aydır ekran kartı alacağım bi 5000 serisi saplıyor bi türk satıcılar saplıyor yemin ediyorum bıktım artık. 7900xtx 38000 liraya satılırken 33000 liraya 9070xt alınır mı bilmem. RT performansı için o kadar para verilmez bence.450 dolar farkla satılması gerekn 2 ekran kartı arasında 5000 liralık fark nasıl olabiliyor akıl karı değil.
ben protesto edelim almayalım abi direk kimse almassa satan adamların elinde patlıcak bak cidden yurt dışında böyle bir şey olsa adamlar hemen ayaklanıyor istediklerini alana kadar vazgeçmiyor bizde yapalım almayın abi almayalım o zaman bakalım ne yapacaklar madem tekelleşme var ülkede hadi bakalım. Onlar mı üstün biz mi biz olmasak ekmek yiyemezler aç kalırlar, almayın aldırtmayın ellerinde patlasın o ürünlerde bi zarara girsinler o zaman bak nasıl fiyatı aşağı çekip direk elden çıkartmaya başlıcaklar o ürünlerin hepsini. Bir tarafları kalkıyor hemen arz talep var diye. Ulan ekran kartı yeni çıktı ilk 40 dk 30k idi sonra bi baktık 35k olmus

App20

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
483
İsim
App
ben protesto edelim almayalım abi direk kimse almassa satan adamların elinde patlıcak bak cidden yurt dışında böyle bir şey olsa adamlar hemen ayaklanıyor istediklerini alana kadar vazgeçmiyor bizde yapalım almayın abi almayalım o zaman bakalım ne yapacaklar madem tekelleşme var ülkede hadi bakalım. Onlar mı üstün biz mi biz olmasak ekmek yiyemezler aç kalırlar, almayın aldırtmayın ellerinde patlasın o ürünlerde bi zarara girsinler o zaman bak nasıl fiyatı aşağı çekip direk elden çıkartmaya başlıcaklar o ürünlerin hepsini. Bir tarafları kalkıyor hemen arz talep var diye. Ulan ekran kartı yeni çıktı ilk 40 dk 30k idi sonra bi baktık 35k olmus
boykot nvidia kartlara yapılmalı amd kartlara değil amd nin yarışta kalması için bu şart yoksa Nvidia alır eline herşeyi 5060ı 1000 dolardan verir

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
yurtdışında 1-2 aya kalmaz msrp fiyatını görür de burada ne olacağı belli değil. o yüzden nispeten uygun bulunca alıyor millet. rakibi kart 45 bin tl

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
9070 XT MSRP'si 600 dolar
Yurt dışında durumlar daha kötü, stok sorunundan 1000+ dolara satılıyor çoğu yerde
Yine de dediklerinde haklısın fiyatlar Türkiye'de olması gerektiğinden daha pahalı ama bu her zaman böyleydi ve böyle olacak. Değişeceğine inanmıyorum açıkçası. Şuanda 30K Türkiye'de, 800 dolar ediyor yaklaşık. Benim beklediğimden bile iyi Türkiye fiyatı öyle diyeyim. Keşke böyle olmasa. Ben yurt dışı fiyatlarının MSRP'ye gelmesini bekliyorum yurtdışından aldırtıcam tanıdık birine. Buradan umudum pek yok :(

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,332
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Dostum onlar lansman fiyatıydı. Nvidia kartların fiyatı düşmediği sürece AMD kartları da düşmeyecek belki de tırmanacaktır.

EmreE38

80+ Bronze
Kanka sen türkiyede yaşıyosun unutma bunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Demirdere
Ben satıcı falan değilim önce onu söyliyeyim. Ama 9070 serisinin fiyatları oldukça iyi. Bu kartların önerilen fiyatı bu para. Ama sana ulaşana kadar arada bir sürü iş var. X firma kendine özel soğutmasını tasarlıyor. O adam kâr edecek. Bunu sevk ediyorlar arada kargo ücreti var. Tr ye geliyor daha baştan kdvsi var. O da yetmiyor buradaki adamın da kâr etmesi lazım. O da yetmiyor arz-talep dengesi yok. Bir mal piyasada azsa ve alıcı çoksa onun fiyatı artar. Siz ilk çıkan malı herkes talep ederken ucuza alamazsınız. Ekonomi zaten ortada insanlar parayı zor kazanıyor. Siz istiyorsunuz ki adamlar ne fiyat açıkladıysa o paraya alalım. Öyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada yapılması gereken doğru zamanda alarak ucuza getirmek. Örnek vereyim Kasım ayının sonunda 4080super’i kampanyalarla 40k ya 3 taksit şeklinde aldım. Peki nasıl oldu artık tüm şirketler 5000 serisi için stokları bitirmeye çalışıyordu. Kartlar ellerinde fazla fazla vardı. İnsanlarda 5000 serisi bekleyelim diyip almıyorlardı. Bu nedenle arz fazla talep yoktu. Dolayısıyla indirim mecburdu. O gemiyi kaçırdıysanız şimdi boş yere isyan etmeyin. Tekrar geminin gelmesini bekleyin tabi o gün gelene kadar dolar ne olur orası bilinmez :)

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
pozalba
Fanboyluğu bırakın durumu iyi analiz edip ona göre yorum yapın.

Top Bottom