Neler Yeni

Masaüstü ve laptop mu yoksa sadece laptop mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tunahan
İstanbulda makine müh. okuyorum tatillerimde memlekete gidiyorum ve bölümüm için bir windows laptop ihtiyaç oluyor. macbook air m2 ve rtx2060-r5 3500x olan sistemim var. Macbook’u satıp ortalama olarak 45k’lık bir sisteme geçip ileride de masaüstü pc’mi yükseltmem gerekicek bu seferde elimde 2 adet tahminen biri 4060’lı diğeri 5060’lı bir sistem olur. Ama masaüstü pc’yide satıp 45k’lık değilde bi 60-70k’lık bir laptop alırsam masaüstü hemde tatillerimde memlekette gittiğimde kullanabilirim bu durum daha cazip geliyor fakat çoğunlukla ortlama olarak yıllık %70 masaüstü %30 ise laptop olarak kullanacağım bu durumda hangisi daha mantıklı olur? özellikle 4070’li laptop ve 4070’li masaüstü pc’ye baktığımda çok fark gördüm. Bundan dolayı iyice kararsız kaldım

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Duman
Laptopa çok fazla para harcamanı önermem, mühendislik CAD-CAA uygulamaları için 3050 li bir laptop bile senin işini görür, 20 li civarına 2. elden veya sıfırdan max 30k ya laptop almanı öneririm geri kalan paraya miss gibi sistem toplarsın.

SECA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Selim Çetin
Hocam sizin maaş beklentiniz nedir acaba ne kadar dönüyor makine mühendisliği için

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tunahan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptopa çok fazla para harcamanı önermem, mühendislik CAD-CAA uygulamaları için 3050 li bir laptop bile senin işini görür, 20 li civarına 2. elden veya sıfırdan max 30k ya laptop almanı öneririm geri kalan paraya miss gibi sistem toplarsın.
tavsiyen için teşekkürler zaten macbook air 30k falan yapar onu direkt laptop ile takas yaparsam şu anki masaüstü sistemimde 10-15k falan yapar üstüne bi 15-20k daha ekleyip sağlam bi sistem ile çok daha az masraf ile kapatmış olurum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizin maaş beklentiniz nedir acaba ne kadar dönüyor makine mühendisliği için
Hocam şu an tam olarak bir bilgim yok şu an 2. Sınıfım bu yaz staj yapacağım o zamnalarda piyasatı öğrenirim diye düşüniyorum ama benim ilk başlarda 30-40k fazlasıyla iyi olur diye düşünüyorum asgari ücreti 22k sayarsak

SECA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Selim Çetin
tavsiyen için teşekkürler zaten macbook air 30k falan yapar onu direkt laptop ile takas yaparsam şu anki masaüstü sistemimde 10-15k falan yapar üstüne bi 15-20k daha ekleyip sağlam bi sistem ile çok daha az masraf ile kapatmış olurum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şu an tam olarak bir bilgim yok şu an 2. Sınıfım bu yaz staj yapacağım o zamnalarda piyasatı öğrenirim diye düşüniyorum ama benim ilk başlarda 30-40k fazlasıyla iyi olur diye düşünüyorum asgari ücreti 22k sayarsak
Helal olsun hocam kendim almanyada mühendislere 4-5k arası maaş veriyoruz olur o kadar

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Tunahan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Macbook ile şöyle bir laptop i5-12600HX 24GB DDR5 RTX4050 takası ve güçlü bir masaüstü alsam yeter mi benim işimi göreceğini düşünüyorum. Laptopu sadece okul, iş yeri, tatilde memleketime falan götürmek için kullacağım iş için ağır işleri masaüstünde yapıp laptop ile sadece projeleri taşıma işlemini yaparım diye düşünüyorum

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Duman
Macbook ile şöyle bir laptop i5-12600HX 24GB DDR5 RTX4050 takası ve güçlü bir masaüstü alsam yeter mi benim işimi göreceğini düşünüyorum. Laptopu sadece okul, iş yeri, tatilde memleketime falan götürmek için kullacağım iş için ağır işleri masaüstünde yapıp laptop ile sadece projeleri taşıma işlemini yaparım diye düşünüyorum
4050 li ve i5 12th laptop fazlasıyla yeterli olacaktır

Dediğim gibi laptop tarafına fazla masraf yapmana gerek yok 20kya 3050 li bir cihazda işini görür, ağır simülasyonlar yapmadığın sürece

Top Bottom