Bu ekran kartlarını avrupadaki arkadaşlarda alamadı. Konu sahibi arkadaş dünyadan habersiz takıldığı için stok sorunlarından ve satış fiyatlarından habersiz.
Sa 3 Saat Önce vs. Akakceden baktığımda 6-7 model RX 9070XT vardı şimdi ise 3 model kalmış Yani Stokların Çok ama çok fazla olduğunu söylüyolardı yani stok bittiğini düşünmüyorum Bence Talep olduğunu görünce Yeni Zamlı Fiyatları koymak için Kaldırdılar ilandan Siz ne düşünüyorsunuz???
forum.donanimarsivi.com
@KaptanMC Konu sahibi arkadaş. Artık forumda milleti birbirine düşürmeyi lütfen bırakır mısın? İnsanların algılarıyla oynayıp yaptığın yönlendirmeler ve yanlış bilgiler sadece milleti birbirine düşürüyor. Fiyatlar düşük değil diye milleti birbirine düşürmek hoş bir durum değil. Sanki millet fiyatlardan çok hoşnut. Tüm dünyada ekran kartları ile ilgili fiyatlandırma sorunu var. Türkiyede ise satıcıların ayrıca kâr amacı var ve millet buna mahkum malesef. Sen bi ithalatçı firma kurda sen sat bi zahmet. 2 gündür konularda gördüğüm senin yorumların sadece milleti birbirine kırdırmak. Git 2 gün avrupayı amerikayı gez bakalım stok bulabiliyor musun? Stok yokluğundan bazı ekran kartları şuan türkiyeden çok daha pahalı durumda. Bazıları hatta 9070 modelini 1200-1300 dolar ve üzerine bile fiyat vermeye başlamış durumda.
Alıntıyı görüntüle
Almanyadaki arkadaşla perşembe günü çıkış saatinden sonra yaptığım görüşmelerimde bu şekilde. Yani orada da ucuz çıkmış sayılmaz.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam Stok yok biliyorum zaten belirtim'de (en alta bak

)
kazıklanmaya alıstıgımız icin bu fiyatlar iyi geliyor insana burda haklı belki pahalı diyenler
Bundan bahsediyorum işte herkes kazıklanmaya alıştığı için fiyatlar mükemmel diyor evet diğer ülkelerde stok yok ama sebebi İnsanların alım gücü çok iyi olduğu için MSRP veya MSRP fiyatına yakın olan veya Olması gereken fiyatta oldukları için anında stoklar bitti
Şuan 900 Euro'ya stok bulmanızın sebebi o fiyata Satılamadıkları için Yani insanlar o karta 900 Euro vermediği için
(Ben burda Sapphire Pluse gibi giriş segmentlerden bahsediyorum Yoksa mesela Sapphire Nitro+ modeli 900 doları hak ediyor)
Bizde stok var çünkü alım gücü kötü ve en giriş segment model 878$ satılıyor burda Adam 950$ veriyor mesela ama aldığı Sapphire Nitro Pluse
(He şuan o fiyata Sapphire Nitro+ bulamazsın muhtmelen çünkü o fiyata stok kalmaz)
yahu aslında 1 ay 1 buçuk ay bekleseniz çözülecek mesele. kart çıkalı 1 gün yeni doldu. biraz piyasaya otursun sabırlı olalım.
En alta bakın
İstediğin kadar itiraz et boykot edilmeyeceği için bir şey değişmez. Şu anda 9070XT için 30k uygun görülüyor. Nedeni rakibinin pahalı olması ne zaman nvidia stoğu gelir fiyatları düşer insanlar amd almayı bırakır o zaman düşmeye başlar. Kart alıcaksan 7800XT bul al yoksa yaza kadar bu kartların fiyatı böyle olucak. Gönül ister tabi 5k daha düşük olsun herkes alsın ama anca hazır sistemlerde Yayıncıların ısrarı üzerine olabilir yoksa zor.
Alta bak
Arkadaşlar bakın Son kez söyliyeceğim Ben 30K 9070XT Çok pahalı vs. Demiyorum bence'de RX 9070XT 30K'yı hakeden bir kart.
Ama Bazıları Sanki kendisi satıcıymış gibi Çok ucuz 9070XT Zaten Bundan daha düşük olamaz bu fiyatlar mükemmel alın kaçırmayın diye insanları manipüle ediyor ben Bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
(Yani sanki kart amerikada 32K burada'da 32K gibi çok çok ucuzmuş gibi lanse ediyorlar)burda ABD ile aynı fiyata çıkmaz zaten bunu biliyorum arkadaşlar sadece arkadaşların abartı seviyesini anlatmak için öyle örnek verdim
Ben 9070XT 22K olsun falan demiyorum zaten ben 27-28K'dan başlaması gerektiğinden bahsetmeye çalışıyorum.
Yani Stok sorunundan dolayı 28K olamaz şuan zaten ama ABD'de Ve Avrupa'da olduğu gibi en azından Belirli bir sayıda/stokta Olması gerektiği gibi Kartın MSRP'si +%20 KDV +2K'da
extra satıcı karı eklenip o şekilde sunulması lazımdı
Yani türkiyede toplam 2.000 Adet varsa en azında toplam 100 adet falan 28K'ya falan satılması lazımdı demek istiyorum
(Tabi bu giriş segmentler için geçerli Sapphire nitro+ mesela 34-35K'ya satılmalıydı "
sınırlı stok'ta")