Neler Yeni

❗RX 9070XT Yanlış Fiyat Algısı❗

The Semih

80+ Gold
Türkiyede keriz çok, şöyle tutup avrupaya turlasak gelsek öyle anlarlar ve boykot ederler, Tıpkı dünyadaki tüm başkanları uzayda tur attırma isteğim gibi ozaman anlarlar nokta için boşa savaştıklarını

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Türkiyede keriz çok, şöyle tutup avrupaya turlasak gelsek öyle anlarlar ve boykot ederler, Tıpkı dünyadaki tüm başkanları uzayda tur attırma isteğim gibi ozaman anlarlar nokta için boşa savaştıklarını
Bu ekran kartlarını avrupadaki arkadaşlarda alamadı. Konu sahibi arkadaş dünyadan habersiz takıldığı için stok sorunlarından ve satış fiyatlarından habersiz.
@KaptanMC Konu sahibi arkadaş. Artık forumda milleti birbirine düşürmeyi lütfen bırakır mısın? İnsanların algılarıyla oynayıp yaptığın yönlendirmeler ve yanlış bilgiler sadece milleti birbirine düşürüyor. Fiyatlar düşük değil diye milleti birbirine düşürmek hoş bir durum değil. Sanki millet fiyatlardan çok hoşnut. Tüm dünyada ekran kartları ile ilgili fiyatlandırma sorunu var. Türkiyede ise satıcıların ayrıca kâr amacı var ve millet buna mahkum malesef. Sen bi ithalatçı firma kurda sen sat bi zahmet. 2 gündür konularda gördüğüm senin yorumların sadece milleti birbirine kırdırmak. Git 2 gün avrupayı amerikayı gez bakalım stok bulabiliyor musun? Stok yokluğundan bazı ekran kartları şuan türkiyeden çok daha pahalı durumda. Bazıları hatta 9070 modelini 1200-1300 dolar ve üzerine bile fiyat vermeye başlamış durumda.
1741444359056.png

Almanyadaki arkadaşla perşembe günü çıkış saatinden sonra yaptığım görüşmelerimde bu şekilde. Yani orada da ucuz çıkmış sayılmaz.
1741444811820.png

1741444864312.png

Son düzenleme:

madmadmax

80+
Hocam başa 5070 mi 9070XT mi diye Konu açtım 1-2 sayfa sonra herkes konuyu unutup AMD vs Nvidia diye tartışmaya başladılar

Sonra akakcede'ki 9070XT ilanların kalktığını gördüm Ve zam mı geliyor diye konu açtım Orda'da Sen dahil bir çok kişinin Cahil'ce konuştugunu gördüm,
" yok Msrp'nin ne olduğunu kimse bilmiyor herkes yanlış anlamış MSRP fiyatı AMD'nin chipset'i Asus'e vs. Sattığı fiyat"
diyen eleman
" Yok kart ülkeye zaten 750$ geliyor "
" Yok ekran kartlarından %25 gümrük/%20 KDV/%25 gelir vergisi Alınıyor "

Hiç bir kanıt sunamadan bunları iddia eden bir ton cahil insan vardı

Bende bu yüzden Gerçek veriler ile Sunarak anlatmak istedim o yüzden bu konuyu açtım

Yani gelip bana Düzgünce mesela " knk yanlış biliyorsun al bak devlet en son bu siteyi 2021'de güncellemiş ve bak 2024'tw böyle yeni bir kanun geldi ve ekran kartına KDV dışında şu şu vergi geldi"
Veya
" knk bak bu Newegg'in verileri O Attığın fotodaki kartlar yüzlerce/binlerce adet satılmadı Toplam 20-30 Adet satıldı sınırlı adet kampanya yapıldı bak sana verdiğim verilere"

Vs. Deseniz anlayacağım
bu konular kavga cıkarıyor bu kesinleşti acılan tüm bu tip baslıklarda olay cıkmıs milelt tahrik olup birbirine saydırıyor ve buna sen vesile oluyorsun.benim şahsi fikrim daha kimse kartları alıp denemeden bu marka iyi iş cıkardı diğer marka kötü iş cıkardı diyemez bi baktın amd kartın 1000 tane sorunu çıkacak kullancılar başlıkları sıralayacak bunu zaman gösterir. stok falan işlerini geç kusenn kart sağlamsa fiyatı iyi eğer sorunsuz bir deneyim yaşatacaksaa fiyat güzel bence ama sorunlar cıkarsa o zaman fiyatı konusuruzz

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Gökhan
Bu ekran kartlarını avrupadaki arkadaşlarda alamadı. Konu sahibi arkadaş dünyadan habersiz takıldığı için stok sorunlarından ve satış fiyatlarından habersiz.
@KaptanMC Konu sahibi arkadaş. Artık forumda milleti birbirine düşürmeyi lütfen bırakır mısın? İnsanların algılarıyla oynayıp yaptığın yönlendirmeler ve yanlış bilgiler sadece milleti birbirine düşürüyor. Fiyatlar düşük değil diye milleti birbirine düşürmek hoş bir durum değil. Sanki millet fiyatlardan çok hoşnut. Tüm dünyada ekran kartları ile ilgili fiyatlandırma sorunu var. Türkiyede ise satıcıların ayrıca kâr amacı var ve millet buna mahkum malesef. Sen bi ithalatçı firma kurda sen sat bi zahmet. 2 gündür konularda gördüğüm senin yorumların sadece milleti birbirine kırdırmak. Git 2 gün avrupayı amerikayı gez bakalım stok bulabiliyor musun? Stok yokluğundan bazı ekran kartları şuan türkiyeden çok daha pahalı durumda. Bazıları hatta 9070 modelini 1200-1300 dolar ve üzerine bile fiyat vermeye başlamış durumda.
Alıntıyı görüntüle

Almanyadaki arkadaşla perşembe günü çıkış saatinden sonra yaptığım görüşmelerimde bu şekilde. Yani orada da ucuz çıkmış sayılmaz.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
ps5 çıktığı zamanda da böyleydi çünkü orada ucuz ve insanlar maalesef ucuz olduğu için ps5 satın alamadılar stoklar bitti.
ama burada fiyatlar şişik ve ekonominin durumu belli olduğu için stoklar bitmiyor.

madmadmax

80+
ps5 çıktığı zamanda da böyleydi çünkü orada ucuz ve insanlar maalesef ucuz olduğu için ps5 satın alamadılar stoklar bitti.
ama burada fiyatlar şişik ve ekonominin durumu belli olduğu için stoklar bitmiyor.
kazıklanmaya alıstıgımız icin bu fiyatlar iyi geliyor insana burda haklı belki pahalı diyenler

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
yahu aslında 1 ay 1 buçuk ay bekleseniz çözülecek mesele. kart çıkalı 1 gün yeni doldu. biraz piyasaya otursun sabırlı olalım.

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Malesef. Şuan PS5'e avrupada talep az olduğu için avrupada fiyatları düştü. Türkiyede gereksiz bir şekilde fiyatları yüksek olmasına rağmen PS5'e halen talep var. Bu sebeple türkiyede pahalı. AMD 7000-6000 Serisi ekran kartlarına talep avrupada fazla Türkiyede az olduğu içinde Türkiyede 7000-6000 serisi ekran kartları avrupaya göre daha ucuz durumda. Malesef ülkelerde Arz talep dengesine göre fiyatlar dengeleniyor. 9070 serisi içinde fiyatların oturması 9-10 ayı bulur gibi. Sonrasında daha rahat alınabilir olacağını düşünüyorum.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Diyarhan
İstediğin kadar itiraz et boykot edilmeyeceği için bir şey değişmez. Şu anda 9070XT için 30k uygun görülüyor. Nedeni rakibinin pahalı olması ne zaman nvidia stoğu gelir fiyatları düşer insanlar amd almayı bırakır o zaman düşmeye başlar. Kart alıcaksan 7800XT bul al yoksa yaza kadar bu kartların fiyatı böyle olucak. Gönül ister tabi 5k daha düşük olsun herkes alsın ama anca hazır sistemlerde Yayıncıların ısrarı üzerine olabilir yoksa zor.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Gökhan
Malesef. Şuan PS5'e avrupada talep az olduğu için avrupada fiyatları düştü. Türkiyede gereksiz bir şekilde fiyatları yüksek olmasına rağmen PS5'e halen talep var. Bu sebeple türkiyede pahalı. AMD 7000-6000 Serisi ekran kartlarına talep avrupada fazla Türkiyede az olduğu içinde Türkiyede 7000-6000 serisi ekran kartları avrupaya göre daha ucuz durumda. Malesef ülkelerde Arz talep dengesine göre fiyatlar dengeleniyor. 9070 serisi içinde fiyatların oturması 9-10 ayı bulur gibi. Sonrasında daha rahat alınabilir olacağını düşünüyorum.
valla ben kendimden bilirim 2021 yılında amazondan xbox series x aldım trde 13k iken almanyadan bütün vergiler dahil 5.5kye gelmişti.
almak hiç de kolay olmadı. o dönem bir stock tracker bulmuştum eposta bildirimini açıp bekledim geldiği gibi aldım kısa sürede bitmişti ve haftada bir stoklara falan giriyordu ama yine de 500 eur olan msrp fiyatından giriyordu stoklara

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam Stok yok biliyorum zaten belirtim'de (en alta bak⬇️)
kazıklanmaya alıstıgımız icin bu fiyatlar iyi geliyor insana burda haklı belki pahalı diyenler
Bundan bahsediyorum işte herkes kazıklanmaya alıştığı için fiyatlar mükemmel diyor evet diğer ülkelerde stok yok ama sebebi İnsanların alım gücü çok iyi olduğu için MSRP veya MSRP fiyatına yakın olan veya Olması gereken fiyatta oldukları için anında stoklar bitti
Şuan 900 Euro'ya stok bulmanızın sebebi o fiyata Satılamadıkları için Yani insanlar o karta 900 Euro vermediği için
(Ben burda Sapphire Pluse gibi giriş segmentlerden bahsediyorum Yoksa mesela Sapphire Nitro+ modeli 900 doları hak ediyor)

Bizde stok var çünkü alım gücü kötü ve en giriş segment model 878$ satılıyor burda Adam 950$ veriyor mesela ama aldığı Sapphire Nitro Pluse
(He şuan o fiyata Sapphire Nitro+ bulamazsın muhtmelen çünkü o fiyata stok kalmaz)

yahu aslında 1 ay 1 buçuk ay bekleseniz çözülecek mesele. kart çıkalı 1 gün yeni doldu. biraz piyasaya otursun sabırlı olalım.
En alta bakın ⬇️
İstediğin kadar itiraz et boykot edilmeyeceği için bir şey değişmez. Şu anda 9070XT için 30k uygun görülüyor. Nedeni rakibinin pahalı olması ne zaman nvidia stoğu gelir fiyatları düşer insanlar amd almayı bırakır o zaman düşmeye başlar. Kart alıcaksan 7800XT bul al yoksa yaza kadar bu kartların fiyatı böyle olucak. Gönül ister tabi 5k daha düşük olsun herkes alsın ama anca hazır sistemlerde Yayıncıların ısrarı üzerine olabilir yoksa zor.
Alta bak⬇️

Arkadaşlar bakın Son kez söyliyeceğim Ben 30K 9070XT Çok pahalı vs. Demiyorum bence'de RX 9070XT 30K'yı hakeden bir kart.

Ama Bazıları Sanki kendisi satıcıymış gibi Çok ucuz 9070XT Zaten Bundan daha düşük olamaz bu fiyatlar mükemmel alın kaçırmayın diye insanları manipüle ediyor ben Bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
(Yani sanki kart amerikada 32K burada'da 32K gibi çok çok ucuzmuş gibi lanse ediyorlar)burda ABD ile aynı fiyata çıkmaz zaten bunu biliyorum arkadaşlar sadece arkadaşların abartı seviyesini anlatmak için öyle örnek verdim

Ben 9070XT 22K olsun falan demiyorum zaten ben 27-28K'dan başlaması gerektiğinden bahsetmeye çalışıyorum.

Yani Stok sorunundan dolayı 28K olamaz şuan zaten ama ABD'de Ve Avrupa'da olduğu gibi en azından Belirli bir sayıda/stokta Olması gerektiği gibi Kartın MSRP'si +%20 KDV +2K'da extra satıcı karı eklenip o şekilde sunulması lazımdı

Yani türkiyede toplam 2.000 Adet varsa en azında toplam 100 adet falan 28K'ya falan satılması lazımdı demek istiyorum
(Tabi bu giriş segmentler için geçerli Sapphire nitro+ mesela 34-35K'ya satılmalıydı "sınırlı stok'ta")

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,206
Üyeler
169,547
Son üye
saviorhesap
Top Bottom