JustCurious
80+
Arkadaşlar merhaba, biliyorum şu anda bu konuyu konuşmak biraz saçma gelebilir, malum olan olaylardan dolayı ama geçenlerde bununla ilgili bir tartışma yaşadım. Hatırlarsınız, Amerika 11 Eylül saldırılarına misilleme olarak Afganistan’a savaş açmıştı ve Amerika, 50.000 Afgan tercümanını istihdam ederek onlara özel göçmenlik vizesi başvurusunda bulunabileceklerini ve Amerika’ya yerleştirilebileceklerini taahhüt etmişti. Bu duruma karşılık, bazı kişiler ‘vatanını işgal edenlere hizmet eden köpektir’ gibi ifadeler kullandı. Ancak benim görüşüm farklı. Bu söylem, çok dar bir bakış açısına dayanıyor. Çünkü karşılaştığımız durum, halkına büyük zorbalıklar yapan, hatta öldüren bir rejimin varlığıdır. Böyle bir yönetimin dayattığı korku ve baskı altında yaşamak, insan haklarına ve özgürlüğe tamamen aykırıdır. Peki, zalim bir rejime mi hizmet edersiniz, yoksa ailenizin geleceğini korumak adına vatanınıza ihanet mi edersiniz? Bu sorunun cevabı, akıllı bir insan için oldukça açıktır. Herkesin yaşam hakkı, özgürlüğü ve güvenliği, her şeyden önce gelir. İnsanlık onuruna saygı duyan biri, asla böyle bir rejime boyun eğmez. Çünkü doğru olan, insan haklarına saygı gösteren, adil ve özgür bir toplumda yaşamak. Düşüncelerim bunlar, sizinkileri de merak ediyorum. Belki ben fazla iyimser düşünüyorumdur, ne dersiniz?