Neler Yeni

Çözüldü✓ Xbox Gamepad alacam sizce alınır mı?

katipke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Süleyman Selim Avseren
hocam özelliklerinin ne işe yaradığını ve 9.nesilden farklarını söyleyebilir misiniz rica etsem hall effect falan nedir bilmiyorumda
Hocam öncelikle joystickleri tmr triggerlar hall effect ve bi switch ile mouse click olabiliyor. Xbox ise hem trigger hem joystick potansiyometre kullanıyor Bunları açıklayayım
Potansiyometre: en eski ve en ucuz gamepad teknolojisi, hall effect ve tmr kadar hassas değil ama güç tüketimi düşük. Stick drift geliştirme olasılığı yüksek
Hall effect: potansiyometre gibi fiziksel bir aşınması olmadığından stick drift yapmaz, hassas ama güç tüketimi yüksek
Tmr:gene fiziksel temas yok yani stick drift yapmaz, en hassası bu aralarında ve güç tüketimi de düşük. En son çıkan teknoloji ve her yönden daha üstün diğerlerinden.

Gamesir cyclone 2'de mekanik ön yüz tuşları varken (hem dpad hem abxy) xboxta sadece dpad mekanik abxy membran. Mekanik tuşların ömrü ve tıklama geri bildirimi/hissiyatı daha iyi oluyor.

Gecikme süresi: gamesir 1000hz polling rate kullanıyor yani gecikme süresi çok düşük. Hz değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi. Gamesir hem dongle ile hem kablo ile 1000 hz, bt ile 250hz veriyor. Xbox üçünde de 125 hz

Başta switch ile mouse click oluyor demiştim o da fps oyuncuları için daha kısa mesafeli bir aktivasyon ile hem güzel bir basma hissiyatı hem de daha hızlı bir tepki sağlıyor, xboxta yok

Titreşimde xbox önde , triggerlarda da titreşim var ama gamesirün titreşimi de güzel beni memnun etti

Gamesir şarj standı, kablo ve dongle ile geliyor. Xboxun kutudan sadece pil çıkıyor. Şarj standı aynı zamanda uzatma kablosu gibi de kullanılabiliyor yani kablo ile uzatıp dongle'ı bağlarsanız standa daha yakından çekim elde edip daha iyi bağlanabilirsiniz(dongle kasa arkasında kalıyorsa diyorum bunu yoksa laptop veya kasa önündeyse zaten çekimde sorun yok)

Gamesirde bt ile ds modunda veya switch modunda kullanabileceğiniz bir jiroskop da var

İkisinde de kulaklık girişi mevcut
Gamesirde ek programlanabilir buton mevcut
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kontrol ettiğim kadarıyla daha gelmemiş hocam. 2 tane Xbox 9. nesil kolum var. Sizce onları satıp bunlara geçmek mantıklı olur mu?
Gamesir için bence kesinlikle mantıklı, 8bitdo geldiğinde o da mantıklı bir kol olacak özellikleri neredeyse aynı gamesir ile, hatta daha fazla programlanabilir buton bar

Ha bi de bigbigwon blitz2 var ama o da kaya gibi ergonomi açısından xd 2000hz tmr vs vs
Onun triggerları sanırsam analog değil, fps için özelleştirilmiş bir kontrolcü diye biliyorum. Yarış oyunu veya trigger ile ayar yapılacak işlerde kullanımı sınırlı

freygasm

80+ Gold
Çin markalarında bütçe sınırım yok hocam. Aslında 2 tane xbox 9. nesil kolum var ama satsam ne kadar iyi bir şey alabilirim onu gözlüyorum doğrusu.
O zaman;
Cyclone 2, supernova, bigbigwon blitz 2 (ergonomik olarak en zayıf olanı ama 2000hz olan tek gamepad) machenike g5 pro v2 bakabilirsin.

Emre mete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Emre
Bu siteden alabilirsiniz, satıcı aynı zaten bilindik iyi bir satıcı

Kablolu olarak gamesir kaleid kablosuz olarak gene gamesir cyclone 2 veya super nova. Bu bütçe için en iyileri

O da güzel ama ergonomisini 8bitdo kollarının genel olarak çok sevmiyorum ben. Özellik açısından gene güzel, trye geldi mi?
Bütçe olarak 3k düşünme en fp sürekli oynamıyacağım zaten arada kuzenler gelince felan pes fifa atarız o kadar

katipke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Süleyman Selim Avseren
hocam novası mı daha iyi cyclnoe 2 mi
Cyclone 2 tmr ve tetik kilidinde micro switch ile önde, ama super nova da güzel hall effect de o kötü bir teknoloji değil hatta gene çok güzel ve uzun ömürlü. Çok da bir fark yaratmaz ortalama bir oyuncuda, hatta ğst düzey oyuncularda bile. Micro switch yerine de sadece fiziksel bir engel var ve onun yerine yazılım ile düzeltiyor ama kullanımları aynı birebir. Super nova ön yüz butonları membranken cyclone 2 mekanik bir de bu var. Super novanın ön yüzü değişebiliyor arkadaşın da dediği gibi, cyclone 2 ise rgb ışıklarla kişiselleştirme sağlıyor

pcbuilder

80+
Hocam öncelikle joystickleri tmr triggerlar hall effect ve bi switch ile mouse click olabiliyor. Xbox ise hem trigger hem joystick potansiyometre kullanıyor Bunları açıklayayım
Potansiyometre: en eski ve en ucuz gamepad teknolojisi, hall effect ve tmr kadar hassas değil ama güç tüketimi düşük. Stick drift geliştirme olasılığı yüksek
Hall effect: potansiyometre gibi fiziksel bir aşınması olmadığından stick drift yapmaz, hassas ama güç tüketimi yüksek
Tmr:gene fiziksel temas yok yani stick drift yapmaz, en hassası bu aralarında ve güç tüketimi de düşük. En son çıkan teknoloji ve her yönden daha üstün diğerlerinden.

Gamesir cyclone 2'de mekanik ön yüz tuşları varken (hem dpad hem abxy) xboxta sadece dpad mekanik abxy membran. Mekanik tuşların ömrü ve tıklama geri bildirimi/hissiyatı daha iyi oluyor.

Gecikme süresi: gamesir 1000hz polling rate kullanıyor yani gecikme süresi çok düşük. Hz değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi. Gamesir hem dongle ile hem kablo ile 1000 hz, bt ile 250hz veriyor. Xbox üçünde de 125 hz

Başta switch ile mouse click oluyor demiştim o da fps oyuncuları için daha kısa mesafeli bir aktivasyon ile hem güzel bir basma hissiyatı hem de daha hızlı bir tepki sağlıyor, xboxta yok

Titreşimde xbox önde , triggerlarda da titreşim var ama gamesirün titreşimi de güzel beni memnun etti

Gamesir şarj standı, kablo ve dongle ile geliyor. Xboxun kutudan sadece pil çıkıyor. Şarj standı aynı zamanda uzatma kablosu gibi de kullanılabiliyor yani kablo ile uzatıp dongle'ı bağlarsanız standa daha yakından çekim elde edip daha iyi bağlanabilirsiniz(dongle kasa arkasında kalıyorsa diyorum bunu yoksa laptop veya kasa önündeyse zaten çekimde sorun yok)

Gamesirde bt ile ds modunda veya switch modunda kullanabileceğiniz bir jiroskop da var

Gamesir için bence kesinlikle mantıklı, 8bitdo geldiğinde o da mantıklı bir kol olacak özellikleri neredeyse aynı gamesir ile, hatta daha fazla programlanabilir buton bar

Onun triggerları sanırsam analog değil, fps için özelleştirilmiş bir kontrolcü diye biliyorum. Yarış oyunu veya trigger ile ayar yapılacak işlerde kullanımı sınırlı
Ben 8Bitdo Ultimate 2 düşünüyorum hocam, https://www.8bitdo.com/ultimate-2-wireless-controller/

katipke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Süleyman Selim Avseren
Bütçe olarak 3k düşünme en fp sürekli oynamıyacağım zaten arada kuzenler gelince felan pes fifa atarız o kadar
O zaman 8bitdo 2c veya fantech shooter 3, easysmx x5 gibi kollar da bakabilirsin bunlar 1800 civarında. Eğer aliexpressten alırım dersen 1800-1900 dolaylarında pxn p5 var baya özellikli ve kaliteli bir gamepad veya 2300 veririm dersen flydigi direwolf 3 var. Onun da stick kalitesi ve genel malzeme kalitesi çok iyi. Stick hissiyatına vader 4 pro ile aynı diyorlar

freygasm

80+ Gold

Bigbigwonu o kadar fazla incelemedim haklı olabilirsiniz. Genelde review yapan kanallarda 2000hzden dolayı çok hypelı anlatılıyordu yeni yeni gördüm diyebilirim ben de.

katipke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Süleyman Selim Avseren
Trye geldiğinde alınır güzel kol, ama ekstra 2 tuş için daha pahalı olursa gamesir cyclone 2'den çok gerek de yok fazladan para vermeye bence

Bigbigwonu o kadar fazla incelemedim haklı olabilirsiniz. Genelde review yapan kanallarda 2000hzden dolayı çok hypelı anlatılıyordu yeni yeni gördüm diyebilirim ben de.
Evet ben de öneriyordum önceden lakin bi incelemede ayrıntılı anlatan birisiydi izlerken gördüm ben de. Şaşırdım ve önerdiğim kişiye de yazdım hatta analog olmadığını bence büyük bir eksi böyle bir kol için

Emre mete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Emre
O zaman 8bitdo 2c veya fantech shooter 3, easysmx x5 gibi kollar da bakabilirsin bunlar 1800 civarında. Eğer aliexpressten alırım dersen 1800-1900 dolaylarında pxn p5 var baya özellikli ve kaliteli bir gamepad veya 2300 veririm dersen flydigi direwolf 3 var. Onun da stick kalitesi ve genel malzeme kalitesi çok iyi. Stick hissiyatına vader 4 pro ile aynı diyorlar
Enaz 4k lık olacan diyorsun yani 😂

katipke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Süleyman Selim Avseren
Enaz 4k lık olacan diyorsun yani 😂
Hocam ucuz ve uzun ömürlü bir kol yok malesef, olsa önermeyi en çok ben isterim. Sarı siteden machenike g1 pro da bakabilirsiniz o da uzun ömürlü bir kol gene temudan ucuza alınıp kapalı kutu satılıyorlar. 1500 civarına gelir

Emre mete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Emre
Hocam ucuz ve uzun ömürlü bir kol yok malesef, olsa önermeyi en çok ben isterim. Sarı siteden machenike g1 pro da bakabilirsiniz o da uzun ömürlü bir kol gene temudan ucuza alınıp kapalı kutu satılıyorlar. 1500 civarına gelir
Eyw teşekkür ederim

katipke

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Süleyman Selim Avseren

kayn999

80+
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR