PİN ÇOKLAYICI TAKTIM PSU PATLADI EKRAN KARTI ZARAR GÖRÜR MÜ ?

hakancgln

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
2500
Dün 450w psu olan pcye pin coklayıcı kullanarak 3060ti taktım. Bugün akşam fişi taktığım gibi psu patladı pin coklayici kullanmadan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ekran kartına zarar vermiş mıdır veya herhangi bir parçaya sizce ? Sabah test etmeye götüreceğim ancak içim rahat etmiyor. Bi burada da sormak istedim. Düşünceniz nedir ?

Dün 450w psu olan pcye pin coklayıcı kullanarak 3060ti taktım. Bugün akşam fişi taktığım gibi psu patladı pin coklayici kullanmadan dolayı olduğunu düşünüyorum. Ekran kartına zarar vermiş mıdır veya herhangi bir parçaya sizce ? Sabah test etmeye götüreceğim ancak içim rahat etmiyor. Bi burada da sormak istedim. Düşünceniz nedir ?
Psu'ya Bağlı her şey Zarar Görmüş Olabilir Test Etmek Lazım

Elektrik dengesi de bozulduğu için kasanın ledine bile zarar verebilir

normalde kaliteli psu olsa patlamayıp kendini kapatır patladıysa kasadaki parçalara zarar vermiş olabilir en çok etkilenen genelde sırasıyla anakart ekran kartı Hdd oluyor test etmek gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu videoyada bakabilirsin

Elektrik dengesi de bozulduğu için kasanın ledine bile zarar verebilir
Durum vahim ozaman ben psu patlayıp diğer parçaları korumuştur diye düşünüyordum. Diğer parçalara baktım psu haricinde yanık kokusu olan yoktu. Yuzde 90 anakart yanmıştır diye tahmin ediyorum ozaman

Durum vahim ozaman ben psu patlayıp diğer parçaları korumuştur diye düşünüyordum. Diğer parçalara baktım psu haricinde yanık kokusu olan yoktu. Yuzde 90 anakart yanmıştır diye tahmin ediyorum ozaman
Bu biraz şans işi. Ben Athlon 64 3300+ lı sistemi mi kaybetmiştim bundan

normalde kaliteli psu olsa patlamayıp kendini kapatır patladıysa kasadaki parçalara zarar vermiş olabilir en çok etkilenen genelde sırasıyla anakart ekran kartı Hdd oluyor test etmek gerek

bu videoyada bakabilirsin
Üstteki videoyu izleyipte geldim benim pc de 1 kez bile kapanma olmadı furmark testi yaptım + olarak pubg oynadım yaklaşık 2 saat kadar ama bugün durduk yere fişe takarken patladı bende ondan dolayı şaşırdım zaten acaba elektrik dalgalı geldi de onun üstüne mi denk geldi diye düşündüm

o karta 450watt takarsan tabii yanar çatlar patlar , video izleyip de karar vermeyin bence elektronik bu her önüne gelenin yapabileceği bir şey değil

Eğer PSU'ya kendi kutusundan çıkan dışında kablo taktıkysan geçmiş olsun

Güncelleme notu olarak paylasiyorum. Bugün test edebildim sonunda sadece psu patlamış hiçbir parça zarar görmemiş. Fikirleriniz için teşekkürler.

psu neydi

marka model merak ettim

psu markası neydi bende powerboost var arada korkutuyor bu arada 4060 100 watt çekerken 3060 ti canavar gibi çekiyor 4060 a 600 watt kullanıyom ti alsam 700w alırdım heralde

Geri