Neler Yeni

Üniversite okumalı mıyım?

kendını gelıstırıp unı harıcıde kendıne bırseyler katarsan evet ama sadece unıye gıdeyım geleyım ortam olsun aıleden uzak kafa rahat ıcın gıdıyorsan gıtme

hocamın dediği gibi okuma amacıyla gitmiyorsan gitmenin manası yok fakat okuyacağım diyorsan git bence.
işe girerken rakiplerinden önde olursun

Devlet üniversitesinde ve ailenden uzakta okuma şansın varsa oku. Hem hayata hazırlanmış olursun, hem askerden önce aileden uzak durmaya alışmış olursun.

Devlette okuyamam özel anca okurum dersen hiç okuma, git 2-3 kursa katıl adam akıllı, her türlü okuyan adamdan daha ileride olursun zaten.

sınava gir puanın istediğin alanla ilgili bir yer tutmazsa gitme tutarsa devlete gidersen hiç yoktan network kasarsın hocaların bilgisinden destek alırsın proje geliştirirsen muhattap bulabileceğin insanlar olur en azından sana referans olurlar üniversitenin tek avantajı bilgi edinmek değildir.

İsteksizlik bir zaaftır ve bu zaafını kırman gerek, kendini devamlı şartlamalısın ders çalışmaya, ilk başlarda işkence gibi gelir ama eğer kararlı olursan ve yapabildiğini görebilirsen iyice huzurlu olur ve ders çalışma isteğin olur. Bu işin kanunu sabırlı ve kararlı olmaktır.

Top sende ya çalışacaksın ya da amele işlerde ezileceksin... Bu acı gerçektir.

İstediğim bölüm yazılım/oyun geliştirme. Bilişim hocam üniversite gereksiz git 2-3 sene güzelce çalış sonrası gelir iş her türlü bulursun dedi matematik hocam da aynı şekilde şuan da mantıklı değil okumak dedi. Sizin fikirleriniz nedir ne yapmalıyım?

Bu videoyu tüm YKS hazırlananlar izlemeli

İsteksizlik bir zaaftır ve bu zaafını kırman gerek, kendini devamlı şartlamalısın ders çalışmaya, ilk başlarda işkence gibi gelir ama eğer kararlı olursan ve yapabildiğini görebilirsen iyice huzurlu olur ve ders çalışma isteğin olur. Bu işin kanunu sabırlı ve kararlı olmaktır.

Top sende ya çalışacaksın ya da amele işlerde ezileceksin... Bu acı gerçektir.
Emeğimin karşılığını alamayacağım diye korkuyorum

Emeğimin karşılığını alamayacağım diye korkuyorum
Korkuyla hiç bir işe başlanmaz. Zaten düşündüğümüzde hiç başlamamak direkt yenilgi demektir. Başlayıp işte kararlı olursan zafer kesindir. Altın kural inanman ve sabırla ders çalışman gerekliliğidir. Bebek gibi ağlayan gençlerden mi olacaksın, durmadan bahane üreten veletler gibi mızmızklanacak mısın yoksa adam gibi ders mi çalışacaksın, buna sen karar vermelisin.

Korkuyla hiç bir işe başlanmaz. Zaten düşündüğümüzde hiç başlamamak direkt yenilgi demektir. Başlayıp işte kararlı olursan zafer kesindir. Altın kural inanman ve sabırla ders çalışman gerekliliğidir. Bebek gibi ağlayan gençlerden mi olacaksın, durmadan bahane üreten veletler gibi mızmızklanacak mısın yoksa adam gibi ders mi çalışacaksın, buna sen karar vermelisin.
Teşekkür ederim motivasyonunuz için.

Teşekkür ederim motivasyonunuz için.
bu işte çok da usta olsan ilk başta diploma soruyorlar bölümden bölüme mutlaka değişiklik gösterir ama diploman yoksa diploması olandan 1 adım geri de oluyorsun üni de bişiler öğrenirsin öğrenmezsin orasını bilemem ama imkanın varsa okumanı tavsiye ederim sosyallik ve anılar olarak da gidilmeli diye düşünüyorum.

sadece okumak için gidersen microsofta girip 1 sene çalıştırılıp sonra tazminat ve işci hakkı vermemek için tekmelenip atılan dijital amelelerden farkın olmaz önemli olan kendini geliştirmek ve konuya gerçekten ilgin olması, ilgin olmayan bir şey ise sırf parasıdır populeritesidir vs. gibi sebeplerden okumak istersen kendini geliştirmek istesende geliştiremezsin neye ilgin varsa onu okuman gerek

2 yıllık yazıp DGS girmek gibi bir amacın varsa kesinlikle açıktan falan oku en azından staj hariç her şeyin tamsa girebiliyorsun 2023 de yerleşme oranı %50'nin üzerindeydi beyin hasarı yoksa kıbrıs tam burslu okuyacak kadar yaparsın bende hazırlanıyorum şimdiden DGS26 için DGS KPSS ve YKS ye nazaran aşırı kolay

Selamlar,
Dostum Türkiye’deki iyi bir üniversitenin İngilizce Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 5 yıldır sektörde çalışıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim sektörde daralma ve doygunluk var. Şu an herkes yazılım okuyup bir yerlere gelmeye çalışıyor. Sana tavsiyem oku ya da okuma demek olmaz. Ama iyi bir üniversite de okumayacaksan kendini ve aileni maddi olarak yormayacak ailenle aynı yerde okuman olacaktır ve bu sırada kendini çok geliştirmen gerek. Sektörde işe girmek istiyorsan diploma şart. Ama iyi bir üniversite diploması olursa ilk işe girişte her şey daha kolay oluyor. Onun dışında üniversitenin bir artısı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,537
Üyeler
173,391
Son üye
hazekii
Geri