İstediğim bölüm yazılım/oyun geliştirme. Bilişim hocam üniversite gereksiz git 2-3 sene güzelce çalış sonrası gelir iş her türlü bulursun dedi matematik hocam da aynı şekilde şuan da mantıklı değil okumak dedi. Sizin fikirleriniz nedir ne yapmalıyım?
Emeğimin karşılığını alamayacağım diye korkuyorumİsteksizlik bir zaaftır ve bu zaafını kırman gerek, kendini devamlı şartlamalısın ders çalışmaya, ilk başlarda işkence gibi gelir ama eğer kararlı olursan ve yapabildiğini görebilirsen iyice huzurlu olur ve ders çalışma isteğin olur. Bu işin kanunu sabırlı ve kararlı olmaktır.
Top sende ya çalışacaksın ya da amele işlerde ezileceksin... Bu acı gerçektir.
Korkuyla hiç bir işe başlanmaz. Zaten düşündüğümüzde hiç başlamamak direkt yenilgi demektir. Başlayıp işte kararlı olursan zafer kesindir. Altın kural inanman ve sabırla ders çalışman gerekliliğidir. Bebek gibi ağlayan gençlerden mi olacaksın, durmadan bahane üreten veletler gibi mızmızklanacak mısın yoksa adam gibi ders mi çalışacaksın, buna sen karar vermelisin.Emeğimin karşılığını alamayacağım diye korkuyorum
Teşekkür ederim motivasyonunuz için.Korkuyla hiç bir işe başlanmaz. Zaten düşündüğümüzde hiç başlamamak direkt yenilgi demektir. Başlayıp işte kararlı olursan zafer kesindir. Altın kural inanman ve sabırla ders çalışman gerekliliğidir. Bebek gibi ağlayan gençlerden mi olacaksın, durmadan bahane üreten veletler gibi mızmızklanacak mısın yoksa adam gibi ders mi çalışacaksın, buna sen karar vermelisin.
bu işte çok da usta olsan ilk başta diploma soruyorlar bölümden bölüme mutlaka değişiklik gösterir ama diploman yoksa diploması olandan 1 adım geri de oluyorsun üni de bişiler öğrenirsin öğrenmezsin orasını bilemem ama imkanın varsa okumanı tavsiye ederim sosyallik ve anılar olarak da gidilmeli diye düşünüyorum.Teşekkür ederim motivasyonunuz için.