Neler Yeni

Gskill Ripjaws S5 5600 Mhz CL28 Alınır mı?

Reaksiyon skoru
1
Herkese iyi günler. i5 14600K işlemcim için DDR5 ram almak istiyorum. Gsill Ripjaws S5 5600 Mhz CL28 düşünüyorum. İşlemcimin desteklediği bellek frekansı da bu fakat merak ettiğim konu bahsettiğim RAM'in performansı da çok fazla gibi geldi bana CL28 değeri muazzam görünüyor. Sistem stabilitesi açısından bir sorun yaşar mıyım? Ayrıca işlemcimin garantisinin sıkıntıya girme ihtimali var mıdır? Anakartım da bu hızı destekliyor bu arada. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Yaşamazsın.

Fiyatı uygunsa alınır pahalıysa en azından 6000mhz cl30 almak daha mantıklı olur
İşlemci 5600 desteklediği için sınırını aşmak istemiyorum garanti vs. açısından. Bahsettiğiniz ramlerin 5600 çalışma profillerinde yüksek CL değerlerine çıkıyor diye gördüm genelde. O yüzden tam 5600 CL30 ya da CL28 alayım diyorum uygunsa.

İşlemci 5600 desteklediği için sınırını aşmak istemiyorum garanti vs. açısından. Bahsettiğiniz ramlerin 5600 çalışma profillerinde yüksek CL değerlerine çıkıyor diye gördüm genelde. O yüzden tam 5600 CL30 ya da CL28 alayım diyorum uygunsa.
Garanti dışı kalmaz
stabilite garantisi yok tabi 5600 üstü onu da çalıştıramamak için inanılmaz şanssız olmanız lazım

Yine de 5600 alınabilir sıkıntı yok

Yani 12700F'li 2. sistemimde 6000Mhz de kullanıyorum, Intelin kendi sitelerinde yazan değerler default XMP kapalı minimum değerler diye hatırlıyorum, burada anakart önemli, eğer ram support list kısmında yazıyorsa %99 çaşıltıracaktır, benim kullandığım anakartta 1.1V üzeri hiç bir değer yazmıyordu ona rağmen 1.35V sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Anakartın ram support listesinde aynı chipsetli, aynı voltaj değerli ve aynı marka ram varsa o da çok büyük ihtimalle çalışacaktır. Voltaj ve chipset 1. öncelik ama.

Geri