Yeni am5 sistem kurucağım sistemi ayrı ayrı satın alma terciğim

bu sistemi zağten gördüm ancak konu böyle hazır sistem değil ana parçaları zaten güçlü tuttum ana kartım güncel güçlü olsun ilerki işlemcileride rahat rahat kaldırıcak ve orta seviye bir ekran kartı istiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemcide 9600x yada 9700x yada 7500f bile kullana bilirim yani şuanda işlemcinin önemi yok
İşlemci
Anakart
32 gb ram 64 gb ram hangisini isterseniz
1. ssd 2. ssd hangisini isterseniz
Ekran kartı marka olarak farklı markalarda seçilebilir eğer fiyatı çok gelirse bu ekran kartı alınmalı markası yine değiştirilebilir

Kasa+psu ya da soğutucu için pek fikrim yok ama bu sistem gayet iyi fazlasıyla güçlü işlemci render yayın ve oyun için ideal ram ssd hızları yüksek anakart orta seviye de olsa iyi bir anakart ekran kartları da güçlü yeter de artar da

gerek yok intel alacağıma daha hiç almam lanet gelsin intelden her yıl ben ana kart işlemcimi değişicem sistemimi ona göre kurdum zaten 14900k alsam ne yazıcak 2 3 yıl sonra max işimi görmiycek işlemciye dahada yatırım yapmak istemiyorum

sistemi zaten toplu halde satışını yaptım 148 binden
En mantıklısı bırak inteli bende de üst düzey sistem var i7 14700den r7 9800x3d geçtim sistem rahatladı r9 9950x ile https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html bunu alabilirsin

2 yıla am6 çıkar zaten o nedenle upgradeable sistem yerine optimize kullanılacak bir sistem daha iyi değil mi? 4 ssd, 8000mhz 4x64 ram, takmadıktan sonra ne gereği var anakartın x870 olmasının? 21 faz vrm ne için lazım yani 9700x için mi 😆
2-3 sene idare edecek bir şey arıyorsan 5080li 9700xli, 6000mhz cl30 ramli ortalama bir anakarta sahip standart bir sistem kurmak daha mantıklı.
Ha böyle bir sistem daha fazla yine idare eder ama sen 2-3 sene dediğin için ve maddi durumun iyi olduğu için en optimize sistem olarak bunu düşündüm.

İşlemci
Anakart
32 gb ram 64 gb ram hangisini isterseniz
1. ssd 2. ssd hangisini isterseniz
Ekran kartı marka olarak farklı markalarda seçilebilir eğer fiyatı çok gelirse bu ekran kartı alınmalı markası yine değiştirilebilir

Kasa+psu ya da soğutucu için pek fikrim yok ama bu sistem gayet iyi fazlasıyla güçlü işlemci render yayın ve oyun için ideal ram ssd hızları yüksek anakart orta seviye de olsa iyi bir anakart ekran kartları da güçlü yeter de artar da
tavsiye için teşekkürler ancak ana kartın pce 4.0 gibi pek farkı olmasada 5.0 olması tercihi geri dediğin parçalar mantıklı kafamada yattı
En mantıklısı bırak inteli bende de üst düzey sistem var i7 14700den r7 9800x3d geçtim sistem rahatladı r9 9950x ile https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html bunu alabilirsin
şuanda bu ana kartı sipariş geçtim 7900 ile kullanıcam direk ekran kartı olarakta gigabyte 9070xt karar kıldım hayırlısı bakalım hakkımızda

2 yıla am6 çıkar zaten o nedenle upgradeable sistem yerine optimize kullanılacak bir sistem daha iyi değil mi? 4 ssd, 8000mhz 4x64 ram, takmadıktan sonra ne gereği var anakartın x870 olmasının? 21 faz vrm ne için lazım yani 9700x için mi 😆
2-3 sene idare edecek bir şey arıyorsan 5080li 9700xli, 6000mhz cl30 ramli ortalama bir anakarta sahip standart bir sistem kurmak daha mantıklı.
Ha böyle bir sistem daha fazla yine idare eder ama sen 2-3 sene dediğin için ve maddi durumun iyi olduğu için en optimize sistem olarak bunu düşündüm.
sen bence benim konuyu tam anlamışsın amd işlemcilerde en stabil 6000 mhz sağlıyor diye seçtim ki gayette iyi seçim yaptığımı düşünüyorum 2. olarak 2 yıl fark etmez son işlemcisi çıkana kadar beni idare etsin o zamanı geldiğinde işlemcimi alır bakarım rahatıma derdindeyim

herkese tekrardan merhaba
bağzı parçaları aklımda kararlaştırdım diğerlerine henüz karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim eski sistemim 14600k 6800mhz 32 gb 4090 idi para sorunum yok yayın yapa bileceğim oyunlarda 2k da rahat oynaya bileceğim bir sistem istiyorum 3d işlemci istemiyorum

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram​

Scythe Fuma 3​

Kioxia Exceria Plus G4 LVD10Z002TG8 PCI-Express 5.0 2 TB M.2 SSD​

Corsair 1000W RMe Series RM1000e 80+ Gold Tam Modüler GEN 5.1 Güç Kaynağı 2025 model​

Corsair iCUE 4000D RGB Airflow CC-9011240-WW Fanlı Siyah E-ATX Oyuncu Kasası 3fanlı rgb olan model​

şuan bunlar kafamda kararlaştırdığım sistem parçaları ileride upgrade te etmek istiyorum sistemi o yüzden ötürü rahat şuanda besliycek ve upgrade de sorun olmuycak işlemci anakart ve ekran kartı tavsiyelerini bekliyorum
X870E-E ROG
R9 9950X
ROG Astral RTX 5090

Geri