GTA6 Trailer 2 Sonrası PC de FPS Beklentiniz

Kapatılamayan Ray Tracing kullanılacağını düşünüyorum. O yüzden minimum RX 7800 XT ve 4060 Ti tarzında bir ekran kartı isteyecektir.

Rdryi bile 1080p oynatamıyor
rdr 2 yi 1080p oynatmamasının sebebi rdr 2 ye yeni nesil güncellemesi gelmedi oyun xbox one sürümü olarak çalısıyor xbox series s de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

xbox a laf edenler hayatında xbox kullanmamıslar

optimize özürlü firmalar adam gibi oyun yapamayanlar xbox da oyunu çalıştıuramazlar ama adam gibi optimize yapanalrın oyunu çatır çatır açıyor makine

gta 6 benzer zorunlu rt destekli ac shadows da series s döktürüyor böyle bir açık dünya oyunda rockstar ın gta 6 gibi optimize oyununda gayet güzel işler yapar merak etmeyin

1746892018766.webp

doom dark ages da ise durum bu 60 fps vermek için 830p de oynatıyor aynı durum ps5 ve pro dada geçerli bakabilirsiniz native diye bir kavram yok konsolalrda

1746892099354.webp

Son düzenleme:
2027-2028 civarında çıkacak bir oyun olduğu için minimum RTX 5060 Ti, önerilen RTX 5080 gibi bir sistem gereksinimi bekliyorum.

Xbox series S'e bile optimize edeceklerse, pcdeki grafik ayarları arasındaki farklar çok fazla olacak. Bu şekilde 4060-3060 gibi kartlarda bence oynatabilecek. Normalde son çıkan oyunlarda low grafikler bile kötü değildi hatta gayet iyiydi bence. Mediumda oynamakla ultrada oynamak arasında oyun akışındayken hiçbir fark hissetmiyorum ben.

Gta 6'da bu böyle olmayacak muhtemelen low ve ultra ayarlar arasında dağlar kadar fark olacak. Herkes kendi sistemine göre ayarlar oynar muhtemelen. Yine de belli bir kalitenin altına düşmeyecektir elbette (lowda bile).

Trailer 2 yayınlanmadan önce ultrada 60 fps oynamayı umuyordum çünkü xbox series S gibi bir faciaya bile çıkacağını söylüyorlardı Fakat RTX4060 sistemim ile orta grafiklerde native 60 fps bile hayal gibi gözükmeye başladı sizce hangi ekran kartında ne kadar fps verir RTX 4060 için en büyük sıkıntı 8 GB VRAM olacak gibime geliyor fakat ray tracing odaklı olacağı için amd ekran kartlarına göre daha fazla fps alması daha olası
nvidia kartlarının VRAM ne kadar düşükte olsa Beklentim şu yönde

PS5 1080POrta30 FPS
PS5 PRO 1080PUltra30 FPS
XBOX SERİES S 1080PEn Düşük30 fps
RTX4060 PCOrta60 FPS

Alıntıyı görüntüle
Çok fena bir abartı var insanlarda benim tahminim 8 gb vramlı kartlar bu oyunu zor oynatır çöke çöke oynar onun dışında 1080p ultra high için frame genle birlikte 4060 ti 16 gb lazım olur o da sınırda belki yetmez bile onun dışında 2k high için 7800xt yeterli olur bence 4070 super 5070 gibi kartlar frame gen teknolojisi ile 2k ultra high oynatır fena abartıyorsunuz optime çok iyi olcak zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2027-2028 civarında çıkacak bir oyun olduğu için minimum RTX 5060 Ti, önerilen RTX 5080 gibi bir sistem gereksinimi bekliyorum.
5000 serisi yetmez 6000 serisini getirin belki oynatır

4060ti yetmeyecek gibi mecbur değiştirecegiz.

Valla herkes inanılmaz yüksekten açıyor bu sistem özellikleri meselesini fakat ben şahsen Rockstar Games'in maksimum insan oynayabilsin diye ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorum , Dünyanın en çok beklenilen oyunu GTA 6 ve deli gibi paralar ve satışlar gelecek bir oyun hele ön satış açılsın zaten oradan belli olur dolayısıyla daha çok satılması için optimizasyonu maksimum seviyede tutacaklarını düşünüyorum o yüzden orta-üst bir sistem açar diye düşünüyorum.

Valla herkes inanılmaz yüksekten açıyor bu sistem özellikleri meselesini fakat ben şahsen Rockstar Games'in maksimum insan oynayabilsin diye ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorum , Dünyanın en çok beklenilen oyunu GTA 6 ve deli gibi paralar ve satışlar gelecek bir oyun hele ön satış açılsın zaten oradan belli olur dolayısıyla daha çok satılması için optimizasyonu maksimum seviyede tutacaklarını düşünüyorum o yüzden orta-üst bir sistem açar diye düşünüyorum.
Steam da en çok kullanılan ekran kartlarına baktığımız zaman bile anlıyoruz ztn bunu koskoca rockstar 5000 serisi oynasın diye oyun mu yapar?

Steam da en çok kullanılan ekran kartlarına baktığımız zaman bile anlıyoruz ztn bunu koskoca rockstar 5000 serisi oynasın diye oyun mu yapar?
Yani tabii ki 1050ti açacak demiyorum ama tahminimce 3000 serisinden bile oynatacak bir optimizasyon yaparlar diye düşünüyorum çok da yeniden başlamazlar çünkü dediğiniz gibi bazılar 5000 serisi aşağısı kurtarmaz diyor mesela saçmalık.
Gerçi bir de çıktıktan 1-2 yıl sonra PC'ye geleceğini düşünürsek aslında 3000 serisi değil 4000 serisi üstü de yapabilirler o da bir ihtimal.

Yani tabii ki 1050ti açacak demiyorum ama tahminimce 3000 serisinden bile oynatacak bir optimizasyon yaparlar diye düşünüyorum çok da yeniden başlamazlar çünkü dediğiniz gibi bazılar 5000 serisi aşağısı kurtarmaz diyor mesela saçmalık.
Gerçi bir de çıktınsın 1-2 yıl sonra PC'ye geleceğini düşünürsek aslında 3000 serisi değil 4000 serisi üstü de yapabilirler o da bir ihtimal.
3000 serisinde rahat oynamak için minimum 3070 ti lazım olur ama o da vramdan patlayacak tabi bunlar hep tahmin rockstar optimeyi kötü yaparsa sıkıntı büyük olur

3000 serisinde rahat oynamak için minimum 3070 ti lazım olur ama o da vramdan patlayacak tabi bunlar hep tahmin rockstar optimeyi kötü yaparsa sıkıntı büyük olur
Hey Allahım ya nerden duyduysanız vram yetmeyince sorun olduğunu anlamıyorum 1080p için 16gb vram mi isteyecek? bilip bilmeden konuşmasın herkes ya!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,093,601
Üyeler
173,840
Son üye
Utquick
Geri