Teknolojinin Geldiği Son Noktanın Artık Bana Göre Heyecanlandırmaması PART-1 :
Eskiden teknolojide devrim olurdu şaşırırdık, şimdi donanım gücü olarak nirvanaya ulaştığımızı düşünüyorum. O yüzden böyle düşünüyorum
Örneğin bu Microsoftun çıkardığı '' copilot pc '' bana göre overrated diyebilirim , mesela zamanında ilk tablet şeklinde olan windows pcler geldiğinde gelecekten geliyor gibiydi. Şimdi ise teknoloji alanında özellikle sadece yapay zeka vb. konuşuluyor. Copilot Pc bilgisayarın da özeti yapay zeka teknolojileri. Yapay zeka sonsuz bir deniz ama hem kusursuz olduğunu düşünmüyorum, o doğallık aşamasına asla gelemezler, sahtelik boyutunu aşamazlar. Umarım yanılırım da yapay zeka çok ileri düzeye gider de robotlar , yapay zekalarıyla insanlar kadar akıllı olabilirler ama yapayı da kontrol eden insan...
İsteyen hak verir isteyen vermez ama teknoloji hem teknolojik cihazlardaki aşırı pahalılaşma hem de sistem veya donanım performansları olarak yükseldiği için bu durumda da yeni bir heyecan hissetmiyorum teknolojiye ve belli bir dengede diye düşünüyorum . Yani çok özel şey sunmuyorlar , eğer zorlamayacaksam birazı da yetiyor, en pahalı telefon , en pahalı bilgisayar sadece işi veya cihazı aşırı kullanacaklar için çok önemli, diğer türlü parasını harcamak istediğinden diye düşünüyorum ve öznel düşüncelerim elbette. Kim ne yaparsa yapsın.