Çevrem de pek bir bilgisayarcı yok. Yine iş yerinden bi b serisi anakart düşerse 1 gün çöker denerim artık :d. Şu anlık bu şekilde kullanacağım, en azından...
Anakartı ben 2 yıl 12400f ile kullandım. Hiçbir sorun yaşamadım
1738345043
Hayır psu gayet yetiyor. PSU 550w olmasına rağmen kaliteli ve 546w verebiliyor...
Anakartta değiştirmem gerekecekse neden bu işlemciyi aldım anasını satayım. giriş seviye işlemci giriş seviye anakartta nasıl tam performans çalışmıyor...
Hayır manuel olarak bile olması gereken değere çekmeyi denedim. Bios da yaptığım hiçbir ayar bu işlemcinin değerlerini değiştirmedi.
En azından şu an...
Merhaba tekrar, kusura bakmayın sizlere rahatsızlık veriyorum ama farklı bir 14400F ile denedim ve performans sonucu değişmedi. Aynı sonuçları tekrar aldım...
Aslında işlemcide mi problem var buna pek ihtimal vermedim ama çalıştığım yerde boşta bir 14400F duruyor. Onu denemek için alabilirim.
Neden ihtimal...
Anakartımın modeline bakarsanız h610m-a d4 yani pasif soğutucusu var. Anakartın vrm değerlerini de kontrol ediyorum. Aşırı ısınma fazla voltaj bilmem ne...
Öyle yapacaktım zaten de zamanında 12400f bana çok uyguna geldiğinden intel sistem topladım. Şimdi de ryzene geçmek maliyetli olacağından 14400f alıp...
Hocam konuyu okuduysanız, anakartta da bir sorun olmadığından bahsediyorum. Eski işlemcim; 12400F'de hiçbir performans problemi yoktu. İşlemcinin microcode...
Hayır ısınmıyor vrmler de ısınmıyor. Fiziksel ve yazılımsal hiçbir sorun yok yani daha öncesinde de konusunu açmıştım performans sorunu yaşıyorum diye...