Arama sonuçları: intihar

1. G

İntihar motivasyonuna bu şekilde bir yaklaşım hakkında ne düşünüyorsunuz?

...Kişi aslında içindekini öldürmek istiyor. Doğru. Fakat bu şekilde yaklaşılmamalı. Evet, adam profesör ben daha mı çok bileceğim, hayır. Ben olaya, kendim de bir majör depresyon hastası olarak bakıyorum. Bana böyle yaklaşılsa intihar meylim artar. Siz videodaki bu yaklaşım için ne...
  2. G

İntihar motivasyonuna bu şekilde bir yaklaşım hakkında ne düşünüyorsunuz?

...değiniyor: İntihar etmek isteyen kişiye hak verip onun bulunduğu kişinin ölmesini istediğini söylüyor. Yani kişiye iyi gelecek değişimler ve iyileştirmeler sonrası intihar etmeyeceği söz konusu. Benim değinmek istediğim nokta şu, intihar etmek isteyen birine sen haklısın demek ne kadar doğru?
  3. G

130 kiloyum, sağlık elden gidiyor.

Ben sana rahmet dilemedim ki kafatası içindeki organcığına.
  4. G

130 kiloyum, sağlık elden gidiyor.

Düzgün de düşünemiyorsun. Allah rahmet eylesin.
  5. G

İntihar hissim hakkında

Dün gece ve bugün iki konu açtım bunla ilgili. Şimdi aklıma geldi. Bunun temel sebebini. 1. Ben intihar meyilli bir depresyon hastasıyım. Tanı kondu. Orta depresyon. 2 başarısız girişim kayıtlarımda var. 2. Babamdan sürekli mobbing yiyorum. 3. Dün gece fazladan metilfenidat aldım. Günde max...
  6. G

Yeni Yıl İçin Hedefleriniz Neler?

İnşallah YKS hedefine ulaşırsın! Neden intihar düşüncelerin mi var? Eğer var ve bu düşüncelerin yoğunsa bir psikiyatrist veya psikoloğa gitmeni tavsiye ederim.
  7. G

10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü

10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü Genç yaşta ölüm sebeplerinden önde gelenlerden biri intihar. DSÖ'ye göre her yıl 800.000 kişi intiharla ölüyor. İntihar hakkında birkaç bilgi : *İntihar zayıflık veya acizlik göstergesi değildir. *İntihar beynin sağlıklı çalışmadığı kişinin yaşadığı acının...
  8. G

Depresyon ve İntihar Hakkında "Nedir" Sorusuna Kısa Cevap!

...davranışların en az 1 ay sürmesi gerekiyor. Depresyon hastalarının ölüm ihtimali: İntihar Depresyon hastalarının düşüncelerinde hep bir intihar düşüncesi saklıdır. Bu düşünce zamanla artar. Artık beyni kemirir. Ve aşağıdaki adımlar beyin tarafından işleme koyulur: Depresyon tepkisi...
  9. G

İçimi dökmek istedim

Merhaba 👋 Öncelikle durumunu anlamaya, empati kurmaya çalışıyorum. İntihar noktasına geldiğini söyledin. Bu ciddi bir boyut. Devlet hastanesi psikiyatriye gitme imkanın var mı? Hiç olmasa antidepresan ve antipsikotik ilaçlar durumu nötralize edebilir.
  10. G

İçimi dökmek istedim

Nasıl daha kötü oldun, açar mısın orayı biraz? Kullandığın ilaçların ismi nedir?
  11. G

İntihar Edenleri Anlamak

...yegane şeydir bu dinler, kişinin kendi canına kıyması hayatını sonlandırması eylemidir. Toplum nezdinde farklı şekillerle karşılanır. "Aa intihar mı etmiiş?" "Ne gerek vardı şimdi cehennemde yanmaya?" "Apt*l intihar etmiş. Mal oğlu mal" "Kurtulmuş, bu hayat zaten zehir gibi" . . . . ...
  12. G

🚨 TOGG Fabrikasında Grev ve İstifa!: "2 aydır maaşımızı alamadık!"

Sokrates şu forumdaki insanların halini görse intihar ederdi.
  13. G

Annem de ben de en son intihara yenik düşeceğiz ya

Annem de intihar edecem dedi. Benim de şu an intihar vesvelerim yine başladı. İntihar benim için artık zor bir şey değil. Psikiyatristler bakmıyor. Ben ne yapacağım ya? Beynim ölmek istiyor.
  14. G

İçimdeki intihar dürtüsünü nasıl durdurabilirim?

İslam İntihar etmek için intihar etmeyi istiyorum.
  15. G

Kararsız bir şekilde hastayım

Konu o değil. Soğuk algınlığım geçip fiziksel enerjim artsa buj direkt psikolojime de vuruyor. Nasıl direkt iyileşirim?
  16. G

Gece işçisiyim, depresyonum tetikleniyor; ne yapmalıyım?

Hayır girmesine gerek yok. Yoksa egosunu tatmin edemez.
  17. G

İntihar edeceğinizi söylediğinde aileniz nasıl yanıt verir?

La intihar etcem demedim off.
  18. G

Yeni Yıl İçin Hedefleriniz Neler?

Anladığım kadarıyla profesyonel desteğe pek olumlu bakmıyorsun veya senin için zor bir seçenek olarak görünüyor. İntihar düşüncelerini içinde tutmamalısın. İçinden çıkar ve güvendiğin bir aile bireyine yahut arkadaşına söyle, destek iste. Eğer kendini bu konuda yalnız hissediyorsan benimle de...
  19. G

İntihar hislerim hakkında Kur'an'ın bana cevabı!

Arkadaşlar merhaba. Başlık clickbait gibi görünebilir ama öyle değil. Bu aralar intihar vesveseleri ile baş etmeye çalışıyorum. En son artık hocaya gittim. Forumdan dediler hocaya git diye. Neyse gittim TÜGVA'ya. Bir hocaya. Adamın konuşması bir kere beni hayata tekrar bağladı. Tekrardan bir...
  20. G

Doğduğum gün yok olaydım

👋Merhaba! Konuyu okuduğumda depresyon belirtileri gördüm. Özellikle intihar veya yok olma isteği dikkate alınması gereken bir nokta. Sahip olduğun düşüncelerin, hayata olan bakışın çocukluk deneyimlerinden kaynaklanıyor olabilir. Çocuklukta yaşadığımız mikro çevrede, gördüğümüz muameleyi...
Top Bottom