Neler Yeni

İntihar motivasyonuna bu şekilde bir yaklaşım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

Benim düşüncem:
Kişi aslında içindekini öldürmek istiyor. Doğru. Fakat bu şekilde yaklaşılmamalı. Evet, adam profesör ben daha mı çok bileceğim, hayır. Ben olaya, kendim de bir majör depresyon hastası olarak bakıyorum. Bana böyle yaklaşılsa intihar meylim artar.

Siz videodaki bu yaklaşım için ne düşünüyorsunuz?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe

Benim düşüncem:
Kişi aslında içindekini öldürmek istiyor. Doğru. Fakat bu şekilde yaklaşılmamalı. Evet, adam profesör ben daha mı çok bileceğim, hayır. Ben olaya, kendim de bir majör depresyon hastası olarak bakıyorum. Bana böyle yaklaşılsa intihar meylim artar.

Siz videodaki bu yaklaşım için ne düşünüyorsunuz?
Bence kisinin o rolünü öldürmek yerine diğer bir bakıs acısından bakmak yerine sartları güzellestirme ve iyilestirmeye odaklanmalı. Bu nasıl yapılır tam olarak bilemiyorum, ben Pisikolog ya da Uzman değilim ama Spor-İbadet-Ve Doğru Dopamin kazanımı (Buna Kitap okuma Ders Çalısma veya İs konusunda basarılı olmayı örnek verebiliriz) yoluyla ben kendimi ruhani ve fiziksel olarak koruyorum diyebilirim.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumlarda da keza aynı şekilde benim düşüncemle örtüşen mesajlar var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence kisinin o rolünü öldürmek yerine diğer bir bakıs acısından bakmak yerine sartları güzellestirme ve iyilestirmeye odaklanmalı. Bu nasıl yapılır tam olarak bilemiyorum, ben Pisikolog ya da Uzman değilim ama Spor-İbadet-Ve Doğru Dopamin kazanımı (Buna Kitap okuma Ders Çalısma veya İs konusunda basarılı olmayı örnek verebiliriz) yoluyla ben kendimi ruhani ve fiziksel olarak koruyorum diyebilirim.
Hocam videoda o rolü öldürün demiyor ki.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Yorumlarda da keza aynı şekilde benim düşüncemle örtüşen mesajlar var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam videoda o rolü öldürün demiyor ki.
Rolu değil ya pardon icindeki kisi yanlıs yazmısım.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Knk ölürsen Hatay usulü zurna dürüm, çift iskender, tavuk pilav, soğuk baklava, şöbiyet, künefe, Maraş usulü dondurma yiyemezsin. Hiç mantıklı değil bence.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ölüp napıcan aga yaşa geç heyecan oluyor

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rolu değil ya pardon icindeki kisi yanlıs yazmısım.
Hocam ya ben anlamadım ya da videoyu yanlış anladın. Videoda şuna değiniyor:
İntihar etmek isteyen kişiye hak verip onun bulunduğu kişinin ölmesini istediğini söylüyor. Yani kişiye iyi gelecek değişimler ve iyileştirmeler sonrası intihar etmeyeceği söz konusu.

Benim değinmek istediğim nokta şu, intihar etmek isteyen birine sen haklısın demek ne kadar doğru?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Hocam ya ben anlamadım ya da videoyu yanlış anladın. Videoda şuna değiniyor:
İntihar etmek isteyen kişiye hak verip onun bulunduğu kişinin ölmesini istediğini söylüyor. Yani kişiye iyi gelecek değişimler ve iyileştirmeler sonrası intihar etmeyeceği söz konusu.

Benim değinmek istediğim nokta şu, intihar etmek isteyen birine sen haklısın demek ne kadar doğru?
Onu bence ikna asaması olarak yani basamak olarak kullanıp kontrol elde etme amacı güdüyor olabilir.

Ama bir yana da doğru riski bir kumar olabilir senin dediğin gibi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Zaten öyle evet...

Senin tabirin çok doğru bak bildiğin kumar. Hastada bir ters tepsin es-Sela!
Öyle hocam ama bunu deneyip olumlu sonuç aldığı için yapıyordur ama bence de bu konuda Kesincil olmalı ama malesef bu nasıl olur bilmiyorum.

En yakın arkadasım 3 yıl pisikoloji okudu onunla bir ara tartısırım bu konuyu.

Top Bottom