Neler Yeni

İntihar motivasyonuna bu şekilde bir yaklaşım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Öyle hocam ama bunu deneyip olumlu sonuç aldığı için yapıyordur ama bence de bu konuda Kesincil olmalı ama malesef bu nasıl olur bilmiyorum.

En yakın arkadasım 3 yıl pisikoloji okudu onunla bir ara tartısırım bu konuyu.
Ya illa ki olumlu sonuç alır. Ama yani ben bir terapist olsam o riski almazdım.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Kürşat
Ya illa ki olumlu sonuç alır. Ama yani ben bir terapist olsam o riski almazdım.
Videoya kısmen katılmıyorum çünkü en büyük intihar sebebi "anlam bulamama". Başarısızlık veya yetersizlikten çok daha büyük bir problemdir intihar edecek insan için.

Crane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ethem Şahin
Hocam ya ben anlamadım ya da videoyu yanlış anladın. Videoda şuna değiniyor:
İntihar etmek isteyen kişiye hak verip onun bulunduğu kişinin ölmesini istediğini söylüyor. Yani kişiye iyi gelecek değişimler ve iyileştirmeler sonrası intihar etmeyeceği söz konusu.

Benim değinmek istediğim nokta şu, intihar etmek isteyen birine sen haklısın demek ne kadar doğru?
Gerçekten intihar düşüncesi olan bir insanı azmettirmek veya bundan uzaklaşmasını sağlamak hiçbir sonuç vermeyecektir fikrimce. Birkaç yıl önce böyle bir eylemde bulunup tamamen şans eseri kurtulmuş birisi olarak bana ne derseniz deyin zaten kafamda kesin yargıya varmıştım. Kısacası yapmak isteyen yapacak. Ne nasihat verildiği çok önemli değil. Tabii ki benim aksime kafasında bunu kesinleştirmemiş ve hala geriye adım atma ihtimali olan insanlar için söylenmemesi gereken bir söz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Gerçekten intihar düşüncesi olan bir insanı azmettirmek veya bundan uzaklaşmasını sağlamak hiçbir sonuç vermeyecektir fikrimce. Birkaç yıl önce böyle bir eylemde bulunup tamamen şans eseri kurtulmuş birisi olarak bana ne derseniz deyin zaten kafamda kesin yargıya varmıştım. Kısacası yapmak isteyen yapacak. Ne nasihat verildiği çok önemli değil. Tabii ki benim aksime kafasında bunu kesinleştirmemiş ve hala geriye adım atma ihtimali olan insanlar için söylenmemesi gereken bir söz.
Maalesef kafasına kesinkes koyanlar yapabiliyor. AMA herkes bir durup düşünmek ister, kurtulmak ister. Ben düşünmem diye bir şey yok. Sadece bilinçaltında bir yerlere dokunulması, bilişlerin bir didik didik aranması gerekir. Eminim ki o kişinin egosunu da tatmin edecek bir şey vardır.

Crane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ethem Şahin
Maalesef kafasına kesinkes koyanlar yapabiliyor. AMA herkes bir durup düşünmek ister, kurtulmak ister. Ben düşünmem diye bir şey yok. Sadece bilinçaltında bir yerlere dokunulması, bilişlerin bir didik didik aranması gerekir. Eminim ki o kişinin egosunu da tatmin edecek bir şey vardır.
Herkesin böyle olduğunu düşünmüyorum. Benim için herhangi bir sebep veya motivasyon yoktu. Yapmak istedim ve yaptım. Şahsen o anda benimle konuşmaya çalışılsa sinir olurdum ve daha çabuk bitirmek isterdim.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Herkesin böyle olduğunu düşünmüyorum. Benim için herhangi bir sebep veya motivasyon yoktu. Yapmak istedim ve yaptım. Şahsen o anda benimle konuşmaya çalışılsa sinir olurdum ve daha çabuk bitirmek isterdim.
Neden yapmak istediniz? Hayatı sonlandırmak kolay bir şey değil sonuçta.

samuraikek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Umut Şener
aç susuz kalmadığın sürece intihar saçma.İnsanlar benim gibi asosyalliğe alışık olsa çoğu şeyin üstesinden gelebilir.

Crane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ethem Şahin
Neden yapmak istediniz? Hayatı sonlandırmak kolay bir şey değil sonuçta.
Benim için çok kolay açıkçası. Belli bir sebebim yoktu. Şu anda yaşamak için de belli bir sebebim yok. Her günüm son günüm gibi yaşıyorum. Bu konuyu benimle konuşarak bir yere varamazsınız çünkü üstte yazdığım gibi ben zaten kafamda her şeyi oturtmuştum. Yani geriye adım atma ihtimali olan insanlarla konuşursanız daha iyi olur.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Benim için çok kolay açıkçası. Belli bir sebebim yoktu. Şu anda yaşamak için de belli bir sebebim yok. Her günüm son günüm gibi yaşıyorum. Bu konuyu benimle konuşarak bir yere varamazsınız çünkü üstte yazdığım gibi ben zaten kafamda her şeyi oturtmuştum. Yani geriye adım atma ihtimali olan insanlarla konuşursanız daha iyi olur.
Ben sizi vazgeçirmek için sormadım. Sadece nedenini merak ettim. Ama hayır, sağlıksız bir durum. İçinizdeki içgüdüsel bir dengesizlik var.
Eminim ki psikanaliz ile bir şeyler bulunabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,417
Üyeler
161,045
Son üye
sözlüden kalan
Top Bottom