Arama sonuçları: *

1. Exanimu

Arctic freezer 34 amd5 kiti bulamıyorum

Kutusunun içerisinde ithalatçısı hakkında bilgi olması lazım onlara ulaşıp am5 kit isteyebilirsin, çoğu marka genelde ücretsiz gönderiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Arctic ürünlerini teknobiyotik ithal ediyor, direkt onlara da ulaşmayı deneyebilirsin.
  2. Exanimu

ARGB Girişi Olmayan Anakartta ARGB Fan Kullanılır mı?

Soğutucu kutusunun içerisinden argb kontrolcüsü çıkıyor olması lazım, onu kullanabilirsiniz limitli animasyon seçenekleri olsa da en azından ledler yanacaktır.
  3. Exanimu

Yardım Hava soğutma montaj yardım

Kasanın arka kapağından anakartı çıkartmadan ulaşabiliyor olmanız lazım çoğu kasada artık anakartın arkası açık. O uzun vidalar ise senin aktif kullandığın sıvı soğutucunun arka plakası, onu çıkartıp anakart ile beraber gelen arka plakayı kullanman gerekiyor.
  4. Exanimu

Kasama Fan Takviyesi Yapmalı mıyım?

Kasanın hava akışı berbat gibi duruyor, bir de üstüne dar bir alanda kullanıyorsunuz, ön tarafa fan takmanın fayda edeceğini düşünmüyorum çünkü fanların önü kapalı, taze hava alamayacaktır, belki üste fan takman sıcak havanın tahliyesi konusunda yardımcı olabilir ama kasanın yan taraflarının...
  5. Exanimu

Fan çoklayıcı ile fanları %100 de tam RPM'de çalıştıramama sorunu

Yani eğer akasayı çoklayıcıdan sökmek sorunu çözerse ve turuncu kısım yerine farklı bir pine bağlamayı denediğinizde yine aynı sorunla karşılaşırsanız maalesef yapacak bir şey yok, anakartınızın da ikinci bir kasa fan çıkışı olmadığına göre son çare cpu fan kontrolcüsüne de çoğaltıcı almak...
  6. Exanimu

Fan çoklayıcı ile fanları %100 de tam RPM'de çalıştıramama sorunu

Aynı çoklayıcıyı ben de 5 adet 14cm akasa fan ile kullanıyorum, o çoklayıcı gücü anakarttan almıyor, sadece pwm sinyalini anakarttan alıyor, gücü molex üzerinden alıyor, o sebeple anakartın gücü yetmeme durumu yok, bios üzerinden o fanın kontrolünü pwm olarak ayarladınız mı? bazen kendinden dc...
  7. Exanimu

ryzen 5 5600 işlemci macun ve kioxia m2 ssd soğutucu önerileri nelerdir?

İşlemci soğutucun nedir? Stok soğutucuyu kullanıyorsan en kaliteli macunu da alsan çok performans alamazsın, eğer stok kullanıyorsan bütçeni termal macun yerine öncelikle soğutucu almaya ayır bence. Termal macun konusunda da aşırı takılmaya gerek yok 5600 çok aşırı ısınan bir işlemci değil...
  8. Exanimu

LED Fan Led kapatmak için hangi kabloyu kesmeli

Fanın arka ve ön tarafından fotoğrafını atarmısın? adreselenebilir bir ürün olmadığına göre muhtemelen fan motoruna giren kablolardan ek alınıp direkt olarak ledlere bağlanmıştır, muhtemelen bu attığın kablonun bağlandığı yerde ledlerin kendi ek kablosu vardır, onu kesebilirsin.
  9. Exanimu

Yardım Msi sivi sogutmanin fanlarini aura sync uzerinden kontrol edebilir miyim?

Evet 5v argb portu var, oradan her türlü argb fanı,kontrolcü ve şerit led kontrol edilebiliyor, msi soğutucudaki gelen fanlar da görünüşe göre direkt olarak 3pin argb kablosu ile bağlanıyor, çalışmaması için bir neden göremiyorum, sorun olmayacaktır.
  10. Exanimu

Yardım Msi sivi sogutmanin fanlarini aura sync uzerinden kontrol edebilir miyim?

Eğer standart argb bağlantısı ile bağlanıyorsa kontrol edebilirsiniz markanın bir önemi yok. Ama asus bazı anakartlarında 4pin 12v argb kullanıyor eğer soğutucudaki fanlar 3pin 5v argb ise (ki piyasadaki ürünlerin %90ı öyle) çalışmayabilir. Anakartın tam modelini belirtirsen kontrol edelim.
  11. Exanimu

Sistemime sıvı soğutucu aldim nasıl montajlarim

Fazla sürmenize gerek yok, eski intel işlemcilerde tam ortaya bir mercimek büyüklüğünde sıkılması yetiyordu ama am4 işlemciler bir tık daha büyük, bu sebeple orta kısımdan çok fazla sıkmadan x şeklinde sürebilirsiniz.
  12. Exanimu

Soğutucunun kutusundan çıkıyor.
  13. Exanimu

Montajı am4 için oldukça basit, anakartın kendisinden gelen yada soğutucu kutusundan çıkan braket ile standart amd soğutucuları gibi iki taraftan klipslenerek monte ediliyor, internette montaj videoları var, bilgisayarcıya boşuna para vermene gerek yok.
  14. Exanimu

b450 M H anakart soğutucu

O elindeki intel için onu kullanmayacaksın, genelde amd için ekstra braket vermezler, anakartın üzerinde takılı olarak gelen klipsler kullanılır ya da anakartın kendinden gelen backplate kullanılır, ama amd stock cooler takılması için onlar sökülmüştür, anakartın kutusunun içine koymuşlardır, o...
  15. Exanimu

ID-Cooling SE 214 XT karta nasıl takılır?

Üzerindeki soğutucu ne kadardır takılı? AMD işlemciler için soğutucuları sıcakken sökmek tavsiye edilir, termal macun soğuyunca vakum yaparak soğutucu ile birlikte işlemciyi de soketinden çıkartabilirsiniz, böyle bir durumda zarar görme şansı oluyor, zamanında başıma gelmişti işlemciyi kule tipi...
  16. Exanimu

ID-Cooling SE 214 XT karta nasıl takılır?

Anakartı sökmeden de takabilirsin ama tabii ki dar bir alanda çalışacağın için takması daha zor oluyor.
  17. Exanimu

Soğutucu Taktıktan Sonra PC ÇALIŞMIYOR

Çok sıkmış olabilirsin, soğutucuyu çıkart kasayı yan yatır, soğutucu işlemcinin üstüne dursun ama vidaları sıkma, dene bakalım görüntü alabilecek misin.
  18. Exanimu

Noctua NT H1 alınır mı?

Yıllar öncesi nt-h1 aldım bir çok bilgisayarımda kullandım, performansı gerçekten harikaydı, 3,5gr ile 5-6 işlemci 2-3 ekran kartına rahat yetmişti hatta içinde sanırım biraz daha vardı kaybettim :D sonrasında 2018 yılında mx-4 aldım aynı yıl şuan ki işlemcimin sıvı soğutmasını takarken sürdüm...
  19. Exanimu

Kasa fanlarım çalışmıyor

Fotoğrafta tam belli olmuyor bu işaretlediğim molex ucu ve kontrolcüye giren kısım aynı kablomu? kontrolcünün öbür taraflarında bir giriş varmı? ayrıca kasanın tam modelini de paylaşırsan oradan da bakabiliriz. 1666360097 + O 4 pinli molex kablosunu güç kaynağından gelen molex kablosuna...
  20. Exanimu

Kasa fanlarım çalışmıyor

Fan kontrolcüden 4 tane fan için çıkış bağlantıları doğru gibi sorun yok, ama kontrolcüye güç girişini göremedim? yan tarafta mı kalıyor? sata veya molex ile güç alıyordur, güç girişi olmazsa çalışmaz.
Top Bottom