Arama sonuçları: *

1. E

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Hocam Müslüman ve azınlığın eşit olması gerektiğini düşündüğüm için bu konuyu açtım. Eğer ayrım yaparsak saçma olur.
  2. E

Ben bu fikre de katılmıyorum. Sonuçta bu da ayrımcılık anlamına gelir.
  3. E

Haklısınız hocam ama ilk olarak sınav bir örnekti. Ayrıca her zaman dediğim gibi azınlığın hakkını yiyemezsiniz. 1620287859 Biz niye diğer ülkelere bağlı kalmalıyız. Özgür ve laik olması gereken bir ülkeyiz.
  4. E

Hocam ben size hiçbir zaman diğer ülkeler doğru yapıyor demedim. Ayrıca %99 Müslüman olduğu için azınlığın hakkını yiyemeyiz.
  5. E

Hocam benim de vicdanım vermez ve aileler izin vermez ne yazık ki. :( Zaten izin verseler bile emin ol bizim ülkemiz yine bir kılıf uydurur. 1620287587 Ben hiçbir zaman Amerika doğru yapıyor demedim, lütfen öyle bir sonuç çıkarmayın.
  6. E

O yaşta bir çocuğun kendi dini olmamalı daha soyut bile düşünemeyen bir çocuk, çocuk yaşta böyle bir vicdani baskıya sahip olmamalı.
  7. E

Dediğim gibi Ateist olmak şart değil Agnostik olur ama eminim ki Müslüman veya Hristiyan olmaz. En fazla Alevi olur diye düşünüyorum.
  8. E

Çok doğrusunuz hocam zaten laik bir ülke olmak bunu gerektirir.
  9. E

Hocam ben kaç kere daha söylemeliyim çocukluktan itibaren maruz kaldığımız şey bilinçaltımıza ve vicdanımıza yerleşiyor.
  10. E

Hocam kanıtlamam pek mümkün değil ama benim kanımca Ateist veya Agnostik olurdu. Bu kurallar çocukluktan itibaren öğretilince bir mantığı varmış gibi dursa da aslında mantığımızı şekillendirmiş oluyorlar. Tanrı katında mantık yoktur diye. Ben öyle bir insanın en azından soyut düşünce kavramı...
  11. E

Hocam orada bahsettiğim bir örnekti sadece, sınavlar sadece çok dikkat çeken bir örnek. Lakin onun dışında diğer dinlerin de öğretildiğini söylüyorsanız çok büyük hatalısınız. Ben ve birçok arkadaşım da biliyor ki bize 1 ya da 2. sınıftan beri İslam dersi anlatılıyor, birçoğumuzun ailesi İslamik...
  12. E

Resmi olarak ülkenin hiçbir dini yok zaten olsaydı laik bir ülke olamazdık. :) 1620280997 Hocam açıklamanız için çok teşekkür ederim ama tam çiçekler de kendini döllüyor. Tabi siz de haklısınız oradaki cins ayrımı erkek ve dişi olmak zorunda değil. Teşekkür ederim bilgi için. 1620281117...
  13. E

Çünkü belirtilmek istenen o hocam. Tabi sizin açınızdan bakınca da biraz haksız durumda kalıyorum. Her şey bakış açımıza göre değişiyor. Olumlu yorumlayıp yorumlamamak bizim elimizde. Bu durumda gerçeği bulmak pek kolay görünmüyor. Evvela ben ne olursa olsun bilgi çelişkileri dışında bazı...
  14. E

Tabi öyle de olabilir ama diğer örneklerle beraber basit bir piyon gibi kalıyor bu örnek.
  15. E

Hocam bir sürü var ama buna cevap verilebileceğine sanmıyorum. En Müslümanca cevap Kuran'ın yanlış çevrilmesi olur. "Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık." Zariyat Suresi 49. Ayet. Bunu açıklamam gerek bile yoktur ama en basitinden tam çiçek diye bir şey var...
  16. E

Hocam Hac suresinin 65. ayetinde "İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor." diye bir ayet var. Belki o zaman için mantıklı gelmişti insanlara ama artık Dünya'nın çekim kuvvetini ve ozon tabakasını biliyoruz.
  17. E

Hocam birçok örnek var isterseniz anlatırım ama uzun bir konu.
  18. E

Ben de Müslüman olarak doğdum, Müslüman olarak yetiştirdi okullar. Ta ki özellikle cinsiyet ayrımcılığı ve bilime ters düşen noktaları gördükten sonra değiştim. Nedense hocalar hiçbir zaman bilime ve laikliğe ters düşen konuları bize anlatmadı. Ben de Müslümanları anlarım. Yani düşmanınız değilim.
  19. E

Hocam çoğunluk Müslüman diye azınlığın hakkı yenemez. Ayrıca çoğunluk da bir baskı nedeniyle farkında olmadan Müslüman oldu benim kanımca.
  20. E

Hocam anlıyorum sizi ama çocukluğumuzda ilk İslam'ı gördük ve diğer dinleri ona ters olduğu için yanlış bir biçimde yargılamaya başladık. 1620211707 Önceki mesajlarımda sınavın tek etken olmadığından bahsetmiştim hocam.
Top Bottom