Neler Yeni

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Farway

80+ Silver
Gerçekten sizin gibi Müslümanlara kurban olunur çok saygılı bir biçimde fikrinizden bahsetmişsiniz. Bence de haklısınız ama ne yazık ki ülkemiz bize bunları zorla dayatıyor, keşke sizin dediğiniz gibi olsa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu sadece buz dağının görünen kısmı, görünmeyen kısmını dilekçeyle değiştiremem. Bunlara forum kuralları gereği giremiyorum. Bu sadece bir örnekti.
Arkadaşın forum kuralı dediği şey her alanda siyasi din baskısı olmasındsn bahsedicekti :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Arkadaşın forum kuralı dediği şey her alanda siyasi din baskısı olmasındsn bahsedicekti :)
Evet hocam aslında benim de biraz korkum var ben de özgürce içimi dökmek isterim ama bana karşı bir nefret oluşması, forumda linç kültürü oluşmasını istemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Emre
Farklı inançlara, dinlere saygısızlık.
Çünkü türkiye Müslüman bir ülke ve doğrusuda müslümanlık o yüzden yalan yanlış şeyleri anlatmaya gerek yok

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Evren avcı
lisede anlatılıyor. daha sabah işledik hristiyanlığı

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Çünkü türkiye Müslüman bir ülke ve doğrusuda müslümanlık o yüzden yalan yanlış şeyleri anlatmaya gerek yok
Hocam ülkemiz resmi olarak Müslüman bir ülke değil. Ayrıca çoğunluğun fikri her zaman doğru olmak ve başkalarına kabullendirilmek zorunda değil.

Lumiere

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Batuhan Yeşilören
Discord
Lumiere#0828
Belirli işlemlerle din dersinin sorumluluğundan kurtulabiliyorsun rahatsız olduysan çok uzatılacak bir konu değil bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
lisede anlatılıyor. daha sabah işledik hristiyanlığı
Hocam anlıyorum sizi ama çocukluğumuzda ilk İslam'ı gördük ve diğer dinleri ona ters olduğu için yanlış bir biçimde yargılamaya başladık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belirli işlemlerle din dersinin sorumluluğundan kurtulabiliyorsun rahatsız olduysan çok uzatılacak bir konu değil bence.
Önceki mesajlarımda sınavın tek etken olmadığından bahsetmiştim hocam.

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
Arkadaşlar konuya başlamadan önce bir şey söylemem gerek. Benim burada hiçbir şekilde
kimsenin dinine karışmak gibi bir amacım yok ve kesinlikle mesajımı bir münakaşama başlatmak amacıyla yazmadım.
Konumuza gelirsek başlıkta da dediğim gibi ülkemizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi desek de sadece İslam dersi alıyoruz.
Sınavlarda İslam soruları soruyoruz. Ülkemizin resmi bir dini olmamasına rağmen resmi sınavlar din dersine göre bizden puan kırabiliyor.
Madem ki dersin adı din neden bize Hristiyanlığı vs. öretmiyorlar? Bu beni rahatsız ediyor. Ateist biri olarak gelecekte kaderimi belirleyecek bir sınavda
din nedeniyle iyi bir okula gidememek, bir iş bulamamak beni çok rahatsız ediyor. Sizin bu konuda fikirleriniz neler?
Bunu hocalara bildirirsen din dersi görmeyebiliyorsun. Ayrıca çoğunluk Müslüman. Ne bekliyordun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Bunu hocalara bildirirsen din dersi görmeyebiliyorsun. Ayrıca çoğunluk Müslüman. Ne bekliyordun?
Hocam çoğunluk Müslüman diye azınlığın hakkı yenemez. Ayrıca çoğunluk da bir baskı nedeniyle farkında olmadan Müslüman oldu benim kanımca.

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
Hocam çoğunluk Müslüman diye azınlığın hakkı yenemez. Ayrıca çoğunluk da bir baskı nedeniyle farkında olmadan Müslüman oldu benim kanımca.
Ülkemiz o kadar gelişmiş değil. Örnek olarak Müslümanlara,Hristiyanlara farklı sınıf yapamayız. Çogunluk Müslüman olduğu için islamiyeti öğreniyoruz

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Ben de Müslüman olarak doğdum, Müslüman olarak yetiştirdi okullar. Ta ki özellikle cinsiyet ayrımcılığı ve bilime ters düşen noktaları gördükten sonra değiştim. Nedense hocalar hiçbir zaman bilime ve laikliğe ters düşen konuları bize anlatmadı. Ben de Müslümanları anlarım. Yani düşmanınız değilim.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Nedense hocalar hiçbir zaman bilime ve laikliğe ters düşen konuları bize anlatmadı.
Bilime nerede ters düştüğünü gördünüz acaba? Yargılamak için sormuyorum bu arada, sizin fikriniz. Benim de size saygım sonsuz.

Top Bottom