Çözüldü✓ Öndeki USB 3.0 portlarına bellek Takınca sistem açılmıyor

bjjlover

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba iyi forumlar bugün itopyadan sistem topladım fakat kasanın önündeki 3.0 portlarına flash bellek takınca tanımıyor veya bios ekranında takınca klavye mouse iptal oluyor arkadaki usb portları çalışıyor. Kasanın ön portuna flash bellek takıp açmaya kalkarsam da simsiyah ekran oluyor cmd ekranı gibi. Nasıl çözeceğim ? Anlamadığım şey itopyadan aldım bütün testleri yapılmış olmuyor mu ?

Chipset driverlerini kurdum.
Aygıt yöneticisi bu şekilde

1748130522471.webp

Flash bellek takıp açınca öndeki porta böyle kalıyor

1748130617785.webp

Hiç algılamıyor usbyi sadece öndeki 3.0 Lara taktığımda oluyor bu yarın sabah itopyaya geri götürmeye çok üşeniyorum
Ön usb portları kaç tane 2.0 ve 3.0 mı.

Hiç algılamıyorsa soketleri bağlanmamış olabilir fakat ilk açılışta usb bellek takınca siyah ekran da kalıyorsa kablolamada veya kasanın usb port yuvalarında sorun olabilir

w
Ön usb portları kaç tane 2.0 ve 3.0 mı.

Hiç algılamıyorsa soketleri bağlanmamış olabilir fakat ilk açılışta usb bellek takınca siyah ekran da kalıyorsa kablolamada veya kasanın usb port yuvalarında sorun olabilir
Önde 2 tane 3.0 var sadece onlar sıkıntı çıkarıyor arkadakiler çalışıyor. Öndekine usb flash bellek takıp açmaya kalkarsam bilgisayarı siyah ekran oluyor attığım gibi. aygıt yöneticisinde de gözüküykorlar sanırım sorunu anlamadım maalesef sabah götüreceğim sanırım çözemeyeceğim.

w

Önde 2 tane 3.0 var sadece onlar sıkıntı çıkarıyor arkadakiler çalışıyor. Öndekine usb flash bellek takıp açmaya kalkarsam bilgisayarı siyah ekran oluyor attığım gibi. aygıt yöneticisinde de gözüküykorlar sanırım sorunu anlamadım maalesef sabah götüreceğim sanırım çözemeyeceğim.
Götürmek en iyisi bence ne olur ne olmaz

w

Bakabileceğiniz 2 yer var usb 3.0 ön panel port kablosu düzgün takılımı hem anakart tarafı hem kasa tarafı soketli olması lazım onları kontrol ettiğiniz de gevşek değilse yapacak bir şey kalmıyor.

Peki ön panel 3.5mm jack girişler çalılıyor mu onları kontrol ettiniz mi muhtemelen onlarda çalışmayor.

Götürüp göstermek daha iyi olur daha yeniymiş PC

evet sabah açıldığı gibi götüreceğim gelişmeleri not düşerim jack girişlerini denemedim gerçekten çok saçma kasayı taşımak eziyet inanılmaz büyük .
Bakabileceğiniz 2 yer var usb 3.0 ön panel port kablosu düzgün takılımı hem anakart tarafı hem kasa tarafı soketli olması lazım onları kontrol ettiğiniz de gevşek değilse yapacak bir şey kalmıyor.

Peki ön panel 3.5mm jack girişler çalılıyor mu onları kontrol ettiniz mi muhtemelen onlarda çalışmayor.

Götürüp göstermek daha iyi olur daha yeniymiş PC