Mac Mini M4 ilk kullanım için tavsiyeler

Ömer Murat KARACA

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,710
Merhaba, hayatımda ilk kez macOS bir cihaz kullanmaya başladım, ilk kurulumu bitirdim ve şuan masaüstündeyim. Daha öncesinde hep Windows kullandığım için macOS'u hiç bilmiyorum. Şunu yap, şunu kullan diye önereceğiniz bir şey var mı? Örneğin Excell kullanmam gerekiyor MacOS'a uyumlu mu yoksa kendine özgü Excell işlevinde uygulaması var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

hocam excel uyumlu mac ile direkt onu kullanabilirsiniz. app store'da güzel uygulamalarda mevcut ihtiyacınıza göre. para vermek istemezseniz de kendi microsoft word karsılıgı olan uygulamarı ücretsiz sekilde de mevcut. numbers,keynote, notes vb. uygulamarı var. macos yüklediyseniz yüksek ihtimal yüklenmiştir default olarak.

tavsiye edebilecegim uygulama cok varda sizin ihtiyaç ve kullanım durumunuza göre tavsiyede bulunabilirim

hocam excel uyumlu mac ile direkt onu kullanabilirsiniz. app store'da güzel uygulamalarda mevcut ihtiyacınıza göre. para vermek istemezseniz de kendi microsoft word karsılıgı olan uygulamarı ücretsiz sekilde de mevcut. numbers,keynote, notes vb. uygulamarı var. macos yüklediyseniz yüksek ihtimal yüklenmiştir default olarak.

tavsiye edebilecegim uygulama cok varda sizin ihtiyaç ve kullanım durumunuza göre tavsiyede bulunabilirim
Office programlarını hallettim orijinal kurdum. Spotify vs de kurdum. Steam kurulmuyor dosya bozuk veya eksik hatası veriyor. Bir de C# ve 1-2 uygulamam için Windows kurmam lazım Boot Camp mı ne öyle bir şey varmış sanırım

hocam c# için bootcamp ile kurabilirsiniz yada makine zaten güçlü VirtualBox/VMWare ile de çözebilirsiniz. size kalmış. ama büyük projeler ayaga kaldırıp çalışacaksanız onların performansı 100% tatmin etmeyebilir sizi. sizin uygulama durumunuza baglı acıkcası. ben steam için windows kullanıyorum, dual boot ile de ubuntu kurdum, yazılım işlerimi de ubuntudan hallediyorum çok daha iyi oluyor açıkcası. mac'te steam bana çok mantıklı gelmiyor.

hocam c# için bootcamp ile kurabilirsiniz yada makine zaten güçlü VirtualBox/VMWare ile de çözebilirsiniz. size kalmış. ama büyük projeler ayaga kaldırıp çalışacaksanız onların performansı 100% tatmin etmeyebilir sizi. sizin uygulama durumunuza baglı acıkcası. ben steam için windows kullanıyorum, dual boot ile de ubuntu kurdum, yazılım işlerimi de ubuntudan hallediyorum çok daha iyi oluyor açıkcası. mac'te steam bana çok mantıklı gelmiyor.
Pek oyun oynadığım söylenemez, Steam'ın hatasını hallettim kurdum 1-2 ufak 400-500mb'lık oyunum var Mac desteklerse onlara girsem bana yeter. Öyle ağır bir proje vs yok. Sanırım Bootcamp'i de halledersem başka bir şeyim kalmıyor gibi

Geri