R7 7800x3d için ram ve anakart

melanoza

80+
Reaksiyon skoru
1
20 bin TL'lik bütçe ayırmıştım. N11'de bu işlemciyi 13.759 TL'ye buldum. Geriye kalan butce ile yankı ana kart ve ram I almalıyım yada yeter mi bu bütçe?

Maksimum bu ay bu kadar ekleyebiliyorum acaba bir ay daha mı ertelesem diyorum 3-4 bin daha yukseltebilirim bu arada belki yarın maaş yatınca net belli olur

RAM
Bunun fiyatı bu kadar değildi diye hatırlıyorum ama yine de iyi gibi, cl30 - 6000mhz ddr5.

Anakart
İyzico gibi şeylerle indirim bulabilirsen BIOSTAR B650MP-E Pro

RAM
Bunun fiyatı bu kadar değildi diye hatırlıyorum ama yine de iyi gibi, cl30 - 6000mhz ddr5.

Anakart
İyzico gibi şeylerle indirim bulabilirsen BIOSTAR B650MP-E Pro
Peki fiyat farkı neden bu kadar çok ki 2 katından fazla diğerleriyle anakart

Peki fiyat farkı neden bu kadar çok ki 2 katından fazla diğerleriyle anakart
Anakart B650, B620 değil. Bu yüzden bile fiyatı bir tık artıyor. Söylediğim anakartta iyi bir model, ondan fiyatı birazcık fazla.

Anakart B650, B620 değil. Bu yüzden bile fiyatı bir tık artıyor. Söylediğim anakartta iyi bir model, ondan fiyatı birazcık fazla.
Anladım dediğin sistemde sorun olmaz değil mi 4060 var ilerde 5070 yapmayı düşünüyorum

Anladım dediğin sistemde sorun olmaz değil mi 4060 var ilerde 5070 yapmayı düşünüyorum
Bir sorun olmaz. Bütçeniz şuan az diye daha minimal ama iyi şeyler önerdim. İleriye bırakıyım bütçem artar daha da iyi şeyler alırım diyorsanız bence öyle yapın. Daha iyi bir anakart alırsınız. RAM'leri almanızı şiddetle öneririm ama. Daha ucuza getirebilirseniz öyle alın. İyzico ile falan..

Sinerji deki fiyatı güzel aslında ordan alabilirim teşekkürler anakart içinse yarın daha tutarlı bir ücret ayiricam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir sorun olmaz. Bütçeniz şuan az diye daha minimal ama iyi şeyler önerdim. İleriye bırakıyım bütçem artar daha da iyi şeyler alırım diyorsanız bence öyle yapın. Daha iyi bir anakart alırsınız. RAM'leri almanızı şiddetle öneririm ama. Daha ucuza getirebilirseniz öyle alın. İyzico ile falan..
Rahatsız ediyorum tekrar kusura bakmayın 9700x almak onun yerine artan bütçe ile anakart a vermek mantıklı mı sizce

Son düzenleme:
Sinerji deki fiyatı güzel aslında ordan alabilirim teşekkürler anakart içinse yarın daha tutarlı bir ücret ayiricam

Rahatsız ediyorum tekrar kusura bakmayın 9700x almak onun yerine artan bütçe ile anakart a vermek mantıklı mı sizce
Bence değil. 7800x3d tam bir oyun işlemcisi.

Tavsiyem, RAM'i alıp bütçenizi toparladıktan sonra iyi bir anakart almanız.

hocam anakart olarak düşük bütçede b650 m k modelleri kurtarıyor diye biliyorum ama ben olsam b650 gaming plus veya b650 gaming x ax seviyesinden aşağı tercih etmezdim ram de şu anlık 16 alın sonra aynısından alıp 32 yaparsınız

hocam anakart olarak düşük bütçede b650 m k modelleri kurtarıyor diye biliyorum ama ben olsam b650 gaming plus veya b650 gaming x ax seviyesinden aşağı tercih etmezdim ram de şu anlık 16 alın sonra aynısından alıp 32 yaparsınız
Arkadaşa katılıyorum ram i 16 alın sonra 32 yaparsınız ramdan dolayı hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

knka 9700x al anakarti biraz daha ust segment al arada fps farki cok az onun yerine iyi anakart al frekansi biraz daha arttirip stabil yuksek performans alabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,289
Üyeler
190,721
Son üye
Scobyduu
Geri