Suç işleyenlere ceza verilmemeli.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hazarcoban

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
488
Mesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.

Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor

Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.

Mesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.

Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor

Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.
senin kafanı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

son zamanlarda saçma sapan konular açıyon deli misin

senin kafanı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

son zamanlarda saçma sapan konular açıyon deli misin
Yahu tonlarca demirin havada ucmasıda sacma sapan bisiydi 1000 yıl önce.Felsefe bazen sacmalamaktır düşünmektir

Yahu tonlarca demirin havada ucmasıda sacma sapan bisiydi 1000 yıl önce.Felsefe bazen sacmalamaktır düşünmektir
la senin dediğin çok ayrı ben seni öldürsem sonra elimi kolumu sallaya sallaya dışarda gezsem iyi mi olur

bir kere daha felsefik olarak dusunelim

diyelim ki harbiden boyle bir sey oldu, dediler ki ''ya bu adami atmayalim hapise zaten cehenneme gidecek'' sonra adam 5-10 cinayet daha islese peki o kaybedilen canlarin hesabini kim verecek? boyle bir ulke oldugunu dusunsene 1 yil surmez kaos bas gosterir hic gerek yok... ustelik %100 bir sekilde kanitlanmasi gerek o dinin

Harbi niye ceza veriyoruz gitsin daha çok insan öldürsün belki içlerinden biri ailenden olur da bir daha böyle saçma sorular sormazsın

la senin dediğin çok ayrı ben seni öldürsem sonra elimi kolumu sallaya sallaya dışarda gezsem iyi mi olur
Eğer ki hakedersem olur niye olmasın ki.Hayvanlarda öyle yapıyor bizlerde homo sapiens türü değil miyiz

bir kere daha felsefik olarak dusunelim

diyelim ki harbiden boyle bir sey oldu, dediler ki ''ya bu adami atmayalim hapise zaten cehenneme gidecek'' sonra adam 5-10 cinayet daha islese peki o kaybedilen canlarin hesabini kim verecek? boyle bir ulke oldugunu dusunsene 1 yil surmez kaos bas gosterir hic gerek yok... ustelik %100 bir sekilde kanitlanmasi gerek o dinin
İşte aradığım cevap.Önce o dinin kanıtlanması gerek öteki taraf gerçekten varmı kesin bilinmesi gerek ki mutlak adaleti sağlayabilelim.Bunu kanıtlayamadığım için ki bana görede öteki taraf olmadığı için insan oğlu cezayı öteki tarafa değil burada kesiyor.

Diyelim ki biri okulda büyük bir kavga çıkardı, hem müdürden azar yedi hem de ailesi evde ceza yedi
şimdi biz bu çocuğa iki ceza verildi, bu haksızlık mı diyeceğiz

her ceza kendi yerine göre verildi. okul kendi kurallarına göre davranıyor ailesi de kendi değerlerine göre

İkisinin olayı farklı yani

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri