Suçlulara ceza vermek mantıklı mı ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
(tabii ki mantıklı yoksa dünya kaosa sürüklenir ama şunu merak ediyorum.)

Mesela bir adam 50 bin dolar çaldı.Misalen diyorum allah ahirette hesaplıyor melekler günahını yazıyor bu adamın cezası 1 yıl 5 ay cehennemde yanmak Ama üstüne birde adama dünyada hapis cezası veriyoruz.Yahu allah en adildir cezasını vermiş ,sen daha üstüne haksız fazladan hapis niye veriyorsun.Ya cezasını komple bu dünyada kesicez öteki tarafda yanmayacak,ya da bu dünyada asla ceza vermeyeceğiz herşeyin bedelini öteki dünyada ödeyecek.İkisi aynı anda oldumu cezalar karışıyor birbirine.Ya da mesela adam engelli bir bireyin sandalyesini çaldı devlet ona 8 yıl hapis cezası verdi.İyi güzel.Ama allah adil ya şey der mi misal" ey melekler durun günah yazmayın bu adamın cezasını kestiler burda yakmaya gerek kalmadı" der mi ?
Haksız fazladan hapis/ceza vermiyor bu dünyada. Allah C.C'un İndirdiği Kuran-i Kerim'de Şeriat kanunları var. Bu dünya'da şu olursa şu sekilde şuc kanıtlanırsa Şu cezayı vereceksin diye Allah'ın emirleri var zaten Kuran-i Kerim'de. Bunu -Sahabeler'den de olan- (Hz.Ali aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in Akrabası) Hulefa-i Raşidin, 4 Halife Bu cezaları gerektiğinde uygulamışlar zaten. İkinci sorunuza gelirse Evet,Allah C.C Bu cezaya bedel olarak Affedebilir,Affetmiyebilir, AllahuAlem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haksız fazladan hapis/ceza vermiyor bu dünyada. Allah C.C'un İndirdiği Kuran-i Kerim'de Şeriat kanunları var. Bu dünya'da şu olursa şu sekilde şuc kanıtlanırsa Şu cezayı vereceksin diye Allah'ın emirleri var zaten Kuran-i Kerim'de. Bunu -Sahabeler'den de olan- (Hz.Ali aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in Akrabası) Hulefa-i Raşidin, 4 Halife Bu cezaları gerektiğinde uygulamışlar zaten. İkinci sorunuza gelirse Evet,Allah C.C Bu cezaya bedel olarak Affedebilir,Affetmiyebilir, AllahuAlem.
Şeriat kanunları'nın uygulamıyan toplumlarda ise bir kısım kanunlar Şeriat kanunları ile uyumlu. Mesela hırsızlık yapmak hem Şu anki kanunlarda ve şeriat kanunlarına göre Suç.

Sadece şu cehennemde kalma süresi ile ilgili yorum yazayım. Cehennemde ebedi kalınacaktır. Öyle biraz bronzlaşıp çıkmak diye bir şey yok. İslamın esnetilmesiyle ortaya çıkmış yanlış bir görüş.

Mesela bir adam 50 bin dolar çaldı.Misalen diyorum allah ahirette hesaplıyor melekler günahını yazıyor bu adamın cezası 1 yıl 5 ay cehennemde yanmak Ama üstüne birde adama dünyada hapis cezası veriyoruz.Yahu allah en adildir cezasını vermiş ,sen daha üstüne haksız fazladan hapis niye veriyorsun.Ya cezasını komple bu dünyada kesicez öteki tarafda yanmayacak,ya da bu dünyada asla ceza vermeyeceğiz herşeyin bedelini öteki dünyada ödeyecek.İkisi aynı anda oldumu cezalar karışıyor birbirine.Ya da mesela adam engelli bir bireyin sandalyesini çaldı devlet ona 8 yıl hapis cezası verdi.İyi güzel.Ama allah adil ya şey der mi misal" ey melekler durun günah yazmayın bu adamın cezasını kestiler burda yakmaya gerek kalmadı" der mi ?
Hocam katılmıyorum devletin dini kesinlikle olmaz böyle bir sisteme geçmek için de Allah'ın varlığınını İslam'ın doğru din olduğunu kanıtlaman lazım ki kanıtlayamazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide keşke Kur'an okusaydınız cehenneme giren birdaha çıkamaz

adam islama inanmıyor olabilir , buda onu suçu işlemekten alıkoymayabilir veya ahireti sallamıyordur belli olmaz . Ayrıca ceza almazsa bu suçları devam ettirebilir , allah cezasını vermiş diye salmak üst kademedeki insanların vurdumduymazlığı olur o yüzden
hatta bende şöyle diyeyim mademki allah cezasını verecek o zaman çok bekletmeyelim yakalar yakalamaz öldürelim ki adalet hızlıca yerini bulsun

Forumdaki en saçma top10 konuya girer

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri