Suç işleyenlere ceza verilmemeli.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Ceza verilsin ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada verilsin.Neden pay ettiriyorsun iki tarafa ?
bazı insanlar hasta olunca Allah ın bu dünya daki günahlarını acıyla sildirdiğini söylüyor ama bu doğrumu bilemem Kur'an da bazı şeyler tam açıklanmamış veya yoruma açık olabiliyor bu konu da onlardan biri olabilir , bence yine de dünya da kişinin hakettiği ceza verilmeli

Mesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.

Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor

Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.
adam seni bıcaklayınca da mı aynı şeyi diyeceksin

Adam hiç saygısını bozmamış şaşırttı

adam seni bıcaklayınca da mı aynı şeyi diyeceksin
Hakedersem evet haketmezsem hayır.Yani sen diyorsun ki bırak adam seni bıcaklasın cezasını burda verelin öteki dünyada çekmesin.Sadece sunu diyorum ben.Kimseye hakettiğinden fazla ceza vermeyelim diyorum.Allah o kişiye hakettiğinden fazla ceza vermez bu kesindir.Ama sen insan olarak bu dünyada allahın verdiği cezanın üstüne birde hapis cezası verdiyorsun.İşte bu fazla cezaya giriyo

Hakedersem evet haketmezsem hayır.Yani sen diyorsun ki bırak adam seni bıcaklasın cezasını burda verelin öteki dünyada çekmesin.Sadece sunu diyorum ben.Kimseye hakettiğinden fazla ceza vermeyelim diyorum.Allah o kişiye hakettiğinden fazla ceza vermez bu kesindir.Ama sen insan olarak bu dünyada allahın verdiği cezanın üstüne birde hapis cezası verdiyorsun.İşte bu fazla cezaya giriyo
sana empati yapmak istiyorum ama olmuyor çok boş düşünüyon bak

ya olm sen hangi kafadasın burda ceksin cezasını senin ailene saldırmasın sevdiklerine saldırmasın öteki tarafta da ceza cekicek bunun bilincinde olan birisi zaten yapmaz

Bak şimdi adam seni sakat bıraktı öldürdü. Senin bu dünyadaki hakkını yemiş oldu.bu herife bu dünyada ceza veriyoruz bu sayede o adam da bu dünyadaki hakkını kullanamıyor. Ayrıca ceza sana bir şey katmaz şahsi görüşüm benim sevdiğim insan yada ben geberdikten sonra başkasının ceza alması umurumda değil sonuçta benim hakkım gitmiş geri gelmiyor ama ceza caydırıcı olursa ,adama eğer birinin hakkını yersen senin hakkını fazlaca alırız dersen adam kendi hakkını kaybetmekten korkacak adam olacak anladın mı?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri