- Reaksiyon skoru
- 570
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben şeriatçıyım diyen birisi ben şeriatım mı desinLaikim demen lazım laikçi diye bir şey yok
Ben şeriatçıyım diyen birisi ben şeriatım mı desinLaikim demen lazım laikçi diye bir şey yok
kaç yaşındasın(tabii ki mantıklı yoksa dünya kaosa sürüklenir ama şunu merak ediyorum.)
Mesela bir adam 50 bin dolar çaldı.Misalen diyorum allah ahirette hesaplıyor melekler günahını yazıyor bu adamın cezası 1 yıl 5 ay cehennemde yanmak Ama üstüne birde adama dünyada hapis cezası veriyoruz.Yahu allah en adildir cezasını vermiş ,sen daha üstüne haksız fazladan hapis niye veriyorsun.Ya cezasını komple bu dünyada kesicez öteki tarafda yanmayacak,ya da bu dünyada asla ceza vermeyeceğiz herşeyin bedelini öteki dünyada ödeyecek.İkisi aynı anda oldumu cezalar karışıyor birbirine.Ya da mesela adam engelli bir bireyin sandalyesini çaldı devlet ona 8 yıl hapis cezası verdi.İyi güzel.Ama allah adil ya şey der mi misal" ey melekler durun günah yazmayın bu adamın cezasını kestiler burda yakmaya gerek kalmadı" der mi ?
Kardeşim Senin Neyci Olduğun Ne Beni Ne İnsanları İlgilendirir Sen Konuda 'Müslümanlara Göre Böyle Falan' Gibi bir şey Deseydin Hak Verirdim Ama Bu Yazdığın SaçmaBen laikçiyim kemalistim ve müslüman da değilim.Sadece bu konu üzerine tartısmak istedim
e adalet olmuyor onun adıYani müslümana ayrı ateiste ayrı ceza olamaz mı
o zaman işine gelen müslüman olurYani müslümana ayrı ateiste ayrı ceza olamaz mı
bu konunun tıpatıp aynısı 2 haziranda da açtın sen, orda yeteri kadar zorbalığa uğradığını düşünüyorum. ben orda da yanıt vermiştim sana, burada da veriyorum. çok saçma bir fikrin var, ya sen suçlusun ya çok sevdiğin birisi suçlu yada akli dengen yerinde değil. bunu belirtmeyi sevmiyorum ama ben Müslüman değilim, hiç bir şeye inanmıyorum. belki benim fikrim doğru seninkisi yanlış. o zaman suçlular ne zaman ve nerede cezalarını ödeyecekler. ki ceza evleri burada bunlar cezasını alsın daha sonradan yapmasın akıllansınlar diye var. eğer ki ülkemizde idam olsaydı ve idam cezalarına böyle bir tepki verseydin asla aksi bir şey olmazdı, fakat sırf adamlar hapiste yatıyor diye böyle bir argümana gerek yok. fikrine saygım var ama gerek yok böyle bir fikre yani. bazı fikirler insanların içinde kalmalı, bunda onlardan biri. iyi forumlar dilerim =)(tabii ki mantıklı yoksa dünya kaosa sürüklenir ama şunu merak ediyorum.)
Mesela bir adam 50 bin dolar çaldı.Misalen diyorum allah ahirette hesaplıyor melekler günahını yazıyor bu adamın cezası 1 yıl 5 ay cehennemde yanmak Ama üstüne birde adama dünyada hapis cezası veriyoruz.Yahu allah en adildir cezasını vermiş ,sen daha üstüne haksız fazladan hapis niye veriyorsun.Ya cezasını komple bu dünyada kesicez öteki tarafda yanmayacak,ya da bu dünyada asla ceza vermeyeceğiz herşeyin bedelini öteki dünyada ödeyecek.İkisi aynı anda oldumu cezalar karışıyor birbirine.Ya da mesela adam engelli bir bireyin sandalyesini çaldı devlet ona 8 yıl hapis cezası verdi.İyi güzel.Ama allah adil ya şey der mi misal" ey melekler durun günah yazmayın bu adamın cezasını kestiler burda yakmaya gerek kalmadı" der mi ?
allah yok o yüzden biz veriyoruz cezaları(tabii ki mantıklı yoksa dünya kaosa sürüklenir ama şunu merak ediyorum.)
İşte kaliteli insanın cevabıda kaliteli oluyorAlıntıyı görüntüle
Keşke bu düşünce bizim ülkemizde de olsa sonuçta meclise bile girecekler hatta girmiş bile olabilirler yani sadece bir düşünce ama benim en sevdiğim yöneticilerden birisi en sevmediğimi de sizlerle ortak olan kişi
Neyse konuya gelirsek ALLAHI ve Ahireti kanıtlaman lazım bende Müslümanım ama şu gerçek var biz ne kadar kalpten inanırsak inanalım kanıtlayamadığın şeyi bahane ederek birşeyler yapamazsın
Ben laikçiyim kemalistim ve müslüman da değilim.Sadece bu konu üzerine tartısmak istedim