Çözüldü✓ 20000 TL bütçeyle ekran kartı tavsiyesi

Pasha41

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
20000
Herkese merhaba, iyi sosyaller,

2. el ekran kartı almayı düşünmüyorum.

Ekran kartımı güncellemeyi planlıyorum. Aşağıda mevcut sistem bileşenlerimi belirttim. Bütçem 20.000₺ civarında. Sisteme uyumlu, darboğaz yaratmayacak ve mümkün olduğunca uzun vadede ihtiyacımı karşılayacak bir ekran kartı tavsiyenizi rica ediyorum.

Mevcut sistem bileşenleri:

• Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
  • Anakart: ASUS A320M-K Prime.
  • RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V 3200MHz.
  • SSD #1: Hi-Level Ultra 120GB (550MB/530MB)
  • SSD #2: Kioxia 240GB Exceria (555MB/540MB)
  • HDD: Toshiba 1TB 7200RPM.
  • Kasa: Power Boost Deluxe serisi VK-G1011S
  • PSU: Cooler Master Elite V4 80Plus 600W.

Kullanım amacı:
Genellikle FPS türü ve hikaye odaklı oyunlar oynuyorum. 1080p çözünürlükte yüksek ayarlarda akıcı bir deneyim elde etmek istiyorum.

Son düzenleme:
5060 olabilir mi bilmiyorum ama olabilir kuzenimde sizinkine çok benzer bi sistem var rx6700xt çok iyi performanslı bir şekilde kullanıyor.

Herkese merhaba, iyi sosyaller,

Ekran kartımı güncellemeyi planlıyorum. Aşağıda mevcut sistem bileşenlerimi belirttim. Bütçem 15.000₺ civarında. Sisteme uyumlu, darboğaz yaratmayacak ve mümkün olduğunca uzun vadede ihtiyacımı karşılayacak bir ekran kartı tavsiyenizi rica ediyorum.

Mevcut sistem bileşenleri:

• Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
  • Anakart: ASUS A320M-K Prime.
  • RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V 3200MHz.
  • SSD #1: Hi-Level Ultra 120GB (550MB/530MB)
  • SSD #2: Kioxia 240GB Exceria (555MB/540MB)
  • HDD: Toshiba 1TB 7200RPM.
  • Kasa: Power Boost Deluxe serisi VK-G1011S
  • PSU: Cooler Master Elite V4 80Plus 600W.

Kullanım amacı:
Genellikle FPS türü ve hikaye odaklı oyunlar oynuyorum. 1080p çözünürlükte yüksek ayarlarda akıcı bir deneyim elde etmek istiyorum.
6800xt yakışır gibi 3080 Tİ de olur.

2. el ekran kartı almayı düşünmüyorum teşekkürler yorumun için.
minning çıkması kart aldım 1 yıl minnigde kullanılmış. 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. biraz şansa bağlı bir iş. ama düşük performans almaktansa 2. ele yönelirim o bütceyle.

2. el ekran kartı almayı düşünmüyorum teşekkürler yorumun için.
Hocam bence bu butcede düşünün en az %40 civarı güç fareler sıfır alacağınız kartlar ile

2. el ekran kartlarında insanlara kalkıp güvenemem nasıl kullandılar mining yapıldımı vs gibisinden sürekli kafamda soru işaretleri olur ve bir süre sonra bu konu canımı sıkmaya başlar o yüzden dediğim gibi 2. el ekran kartlarına yönelmek istemiyorum

Yanlış Bilgilendirme
Nvidia tarafında 4060 alınabilir.

Bu tarz kartlar mantıklı değil kart biraz eskidiğinde macun değişse bile hotspot 105leri görür ömrü kısa bunların. Soğutması iyi olan minning kartlar bile daha uzun ömürlü olur. Attığın linkteki gibi parça kalitesi ve soğutma kalitesi düşük kartlarda arkadaş çok şanslı olması gerek iyi bir silikonun denk gelmesi için. Kötü power supley kullanma ihtimalini saymıyorum bile. 1 yıl Sonra forumlarda dolaşır macun değiştirdim genede hotspot 105 derece normalmi diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide şunu unutmadan söyliyim sakın amd ekran kartı alma watman ve driver hatalarından gına gelir 2 defa yaptım bu hatayı alma sakın amd kart. 1 saat god of war oynamaya kalksan en az 1 defa hata verir amd.

Son düzenleme:
Intel ARC B580

Bu tarz kartlar mantıklı değil kart biraz eskidiğinde macun değişse bile hotspot 105leri görür ömrü kısa bunların. Soğutması iyi olan minning kartlar bile daha uzun ömürlü olur. Attığın linkteki gibi parça kalitesi ve soğutma kalitesi düşük kartlarda arkadaş çok şanslı olması gerek iyi bir silikonun denk gelmesi için. Kötü power supley kullanma ihtimalini saymıyorum bile. 1 yıl Sonra forumlarda dolaşır macun değiştirdim genede hotspot 105 derece normalmi diye.

Bide şunu unutmadan söyliyim sakın amd ekran kartı alma watman ve driver hatalarından gına gelir 2 defa yaptım bu hatayı alma sakın amd kart. 1 saat god of war oynamaya kalksan en az 1 defa hata verir amd.
hangi model marka ekran kartı almamı önerirsin peki?

teşekkürler önerin için bakacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,260
Üyeler
183,085
Son üye
alpk.
Geri