xmp almışsınız trident z5 royal neo olması lazım almanız gereken model o expo destekli eğer satış yapacaksanız ramleri kaçtan satarsınızMSI PRO B840-P WIFI 8000MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 USB-C HDMI ATX Anakart
GSKILL 48GB (2x24GB) Trident Z5 Royal DDR5 8000Mhz CL40 XMP Dual Kit Ram
Bunlar uyumlu mudur şuanda maks çalıştırabildiğim 5200 mhz çünkü üstüne çıktığım zaman da mavi ekran veriyor sürekli ve sorun yaratıyor eğer uyumlu değil ise iade edip yerine uyumlu bir ram almayı düşünüyorum...
Senin Ramlerin intel XMP destekli sen amd kart almışsın amd işlemcilerin öyle bir desteği yok diye biliyorum ayrıca 2X kanal yapsan normalde de 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s üstüne çıkamayacaktın.
çok çok yeni sipariş ettim iade etmeyi deneyeceğim eğer olmaz ise konuşalım olur muxmp almışsınız trident z5 royal neo olması lazım almanız gereken model o expo destekli eğer satış yapacaksanız ramleri kaçtan satarsınız
çok teşekkür ederim tam mhz'yi alabilir miyim peki merak ediyorum
almanız gereken ram
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bunu öneririm ama trident isterseniz yukardaki attığım uygundur
Hocam sen o anakartla çift kanal bir rami 6400 mhz üstüne çıkartamazsın. Çift kanal kullanacaksan expo 6400 mhz ram bile yeter sana. Neden böyle dediğimi de anakartının teknik bilgiler kısmında 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s şu yazıyı görerek anlayabilirsin.MLD 2TB M800 Gen5 M.2 2280 SSD 10300MB Okuma / 8600MB Yazma
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci
GALAX GEFORCE 4070 TI SUPER EKRAN KARTI aldım
ayrıca peki o halde bu sisteme en uygun 8000 mhzlik bir ram olarak ne alabilirim veya yüksek performans alabilecek öneri yapabilir misin
çok çok yeni sipariş ettim iade etmeyi deneyeceğim eğer olmaz ise konuşalım olur mu
Hocam sen o anakartla çift kanal bir rami 6400 mhz üstüne çıkartamazsın. Çift kanal kullanacaksan expo 6400 mhz ram bile yeter sana. Neden böyle dediğimi de anakartının teknik bilgiler kısmında 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s şu yazıyı görerek anlayabilirsin.
Ram olarakta diğer arkadaşın attığı patriot ramler iyiymiş. 6400 Mhz ucuzsa ben onu almanızı tavsiye ederim.Hocam sen o anakartla çift kanal bir rami 6400 mhz üstüne çıkartamazsın. Çift kanal kullanacaksan expo 6400 mhz ram bile yeter sana. Neden böyle dediğimi de anakartının teknik bilgiler kısmında 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s şu yazıyı görerek anlayabilirsin.
trindent olmasının ne farkı var bu arada hiç bilmiyorum
almanız gereken ram
bunu öneririm hem daha ucuz hemde cl değeri daha düşük ama trident isterseniz yukardaki attığım uygundur
Asıl bakmanız gereken yeri bulmuşsunuz. 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s yazısı çift kanal ramler için yani sizin kullanacağınız için.• 1DPC 1R Max speed up to 8000+ MT/s
• 1DPC 2R Max speed up to 6400+ MT/s
• 2DPC 1R Max speed up to 6400+ MT/s
• 2DPC 2R Max speed up to 4800+ MT/s