PCIe veriyolu hakkında yardım

Warcate

80+
Reaksiyon skoru
2
arkadaşlar merhaba yeni bir sistem diziyorum
anakart; asus rog strix b850-f gaming wifi
işlemci; ryzen 7 9700x
ssd: samsung 9100 pro

şimdi sorum şu 16 adet pcie veriyolu ekran kartına 4 adet pcie veriyolu ssd'ye gidiyor elimde kullanabileceğim başka pcie veriyolu kalıyormu?
ilerde sisteme bir tane daha m2 ssd takarsam ekran kartım x16 dan x8e düşecekmi bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim

işlemci; ryzen 7 9700x

şimdi sorum şu 16 adet pcie veriyolu ekran kartına 4 adet pcie veriyolu ssd'ye gidiyor elimde kullanabileceğim başka pcie veriyolu kalıyormu?
ilerde sisteme bir tane daha m2 ssd takarsam ekran kartım x16 dan x8e düşecekmi bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim

Hiçbir şekilde ekran kartın x8'e düşmeyecek hocam. Sadece alttaki PCIEX16(G4) yuvasına bir şey takarsan M.2_3 SSD yuvasını devre dışı bırakacağını yazıyor.

işlemci; ryzen 7 9700x

Linkteki b850e seninki b850f. Aralarında bu konuda fark yok. En detaylı anlatım burada.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiçbir şekilde ekran kartın x8'e düşmeyecek hocam. Sadece alttaki PCIEX16(G4) yuvasına bir şey takarsan M.2_3 SSD yuvasını devre dışı bırakacağını yazıyor.
Asusun sayfasında hiçbir şekilde düşmez yargısını çıkaracak bir şey yok. Ve düşebiliyor.

Nasıl düşüyor? tek hat burası.
Attığım linkte hangi durumlarda düşüyor yazıyor zaten.

Ha sen arkadaşın sorusunun özelinde yanıtlamışsın. Ben genel olarak düşmez demişsin gibi anladım ilk okuduğumda.

Attığım linkte hangi durumlarda düşüyor yazıyor zaten.

Ha sen arkadaşın sorusunun özelinde yanıtlamışsın. Ben genel olarak düşmez demişsin gibi anladım ilk okuduğumda.
Yardımın için teşekkürler, E olan modelde 3 tane gen 5, 2 tane gen 4 yuvası var benim anakartımda ise 2 adet gen 5, 2 adet gen 4 yuvası var.
Attığın linkteki bilgiye göre gen 5 ssd slotlarının sadece 1 tanesini doldurursam ekran kartım x16 hızında çalışmaya devam edicek, eğer ikinci gen5 ssd'yi takarsam ekran kartım x8'e düşücek, bu durumda benim ikinci ssd'yi gen 5 değil gen 4 almam ve takarkende anakartın gen 4 slotlarından birine takmam gerek şeklinde anladım. Umarım doğru anlamışımdır.

Geri