Monitör ile işlemci darboğaz?

Reaksiyon skoru
22
i5 14400f sıvı soğutma ile kullanıyorum nedense bu aralar sıcaklığı artmaya başladı yaz mevsimindende olabilir ama macun sürsemde bişeye yaramıyor 4060 ti 16 gb vram 1080p monitörle beraber kullanıyorum bi arkadaşıma sordum 1080pde darboğaz yapıp işlemciye yük biniyor o yüzden derecesi yükselebilir demişti 1440pye geç falan dedi doğrumu sizce alakası varmı?

Çözünürlükle bir alakası yoktur. Tavsiyem fanların ve fan filtleri tozlu ise onları temizleyip tekrar denemen. Ve evet yazın gelmesi baya etkiliyor.

Son düzenleme:
Monitörün darboğaz yapması gibi bir durumun olduğunu düşünmüyorum en azından işlemci ile. Yani çözünürlükle bir alakası yoktur. Tavsiyem fanların ve fan filtleri tozlu ise onları temizleyip tekrar denemen. Ve evet yazın gelmesi baya etkiliyor.
nasıl temizleyebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hiç temizlik yapmadım kasa ile ilgili

nasıl temizleyebilirim

hiç temizlik yapmadım kasa ile ilgii
Öncelikle psu kablosunu çıkar. Kasanın kapağını aç zaten aldığından beri hiç temizlemediysen muhtemelen bolca toz göreceksin.Eğer detaylı bir temizlik yapmak istiyorsan fanları çıkarmalasın ama yüzeysel bir şey yapayım dersen birbirine yapışmış tozları peçete geri kalanalrı yumuşak bi fırça ve üfleyerek halledebilirsin.

Öncelikle psu kablosunu çıkar. Kasanın kapağını aç zaten aldığından beri hiç temizlemediysen muhtemelen bolca toz göreceksin.Eğer detaylı bir temizlik yapmak istiyorsan fanları çıkarmalasın ama yüzeysel bir şey yapayım dersen birbirine yapışmış tozları peçete geri kalanalrı yumuşak bi fırça ve üfleyerek halledebilirsin.
teşekkürler peki ekran kartım 1440p monitör ile uygunmudur?

i5 14400f sıvı soğutma ile kullanıyorum nedense bu aralar sıcaklığı artmaya başladı yaz mevsimindende olabilir ama macun sürsemde bişeye yaramıyor 4060 ti 16 gb vram 1080p monitörle beraber kullanıyorum bi arkadaşıma sordum 1080pde darboğaz yapıp işlemciye yük biniyor o yüzden derecesi yükselebilir demişti 1440pye geç falan dedi doğrumu sizce alakası varmı?
Sıvı soğutucu soğutmuyor olabilir , ne zamandır kullanıyorsun

İmkansıza yakın darboğaz 1440f rahat yeter ona sıcaklıkdan yapıyor kasma donma sıvı soğutucu Gg olmuş olabilir

Darboğazla alakası olduğunu sanmıyorum

14400F in darboğaz yapma ihtimali yok o karta bu aralar çok sıcak o yüzden artmıştır sıcaklıklar isterseniz işlemciye UV yapın.

14400F in darboğaz yapma ihtimali yok o karta bu aralar çok sıcak o yüzden artmıştır sıcaklıklar isterseniz işlemciye UV yapın.
UV nedir?

bu arada 60 derecelerde dolaşıyor bu aralar soğutucuyu aldıktan bi süre sonra değiştirmiştim düzgün yapamadım sanırsam o zaman artmıştı biraz ama kışın düşüyordu

UV nedir?

bu arada 60 derecelerde dolaşıyor bu aralar soğutucuyu aldıktan bi süre sonra değiştirmiştim düzgün yapamadım sanırsam o zaman artmıştı biraz ama kışın düşüyordu
Undervolt demek ekran kartı veya işlemciye giden voltajdan kısarak ısıyı düşürmeye yarar. Bu arada 60 derece gayet serin, boşta felanmı 60 ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,391
Üyeler
186,477
Son üye
DUZZZ
Geri