Ekranda çizgiler çıkıyor lütfen yardım edin

Hocam HDMI veya DP hangisini kullanıyorsanız çıkarıp tekrar takın.

Farklı kablo ile deneyin.

Hz'yi düşürüp öyle deneyin.

Hocam HDMI veya DP hangisini kullanıyorsanız çıkarıp tekrar takın.

Farklı kablo ile deneyin.

Hz'yi düşürüp öyle deneyin.
300hzde kullanıyorum 2 adet dp girişi var çıkarıp diğer girişede takmıştım ama bi fayda elde edemedim hz düşürmeyi denemek istiyorum ama 300hz monitörü boşuna almakta cidden can sıkıcı.. hz düşürme dışında başka bir önerinşz var ise onuda uygulayabilirim ama hz düşürmeyide deniyorum şuanda

Hocam amaç o değil. Sadece Hz düşürünce gidiyor mu ona bakmak. Bu dediklerimi ayrı ayrı yapın sorun eğer birinde çözülürse sıkıntının neyde olduğunu bulmanızda yardımcı olur. Kablo bozuk olabilir monitör veya ekran kartındaki kablo takılan giriş bozuk olabilir. Ekran kartı bozulmuş olabilir. Monitör bozulmuş olabilir. Önce sorun neyden kaynaklı onu bulmalısınız.

Hocam amaç o değil. Sadece Hz düşürünce gidiyor mu ona bakmak. Bu dediklerimi ayrı ayrı yapın sorun eğer birinde çözülürse sıkıntının neyde olduğunu bulmanızda yardımcı olur. Kablo bozuk olabilir monitör veya ekran kartındaki kablo takılan giriş bozuk olabilir. Ekran kartı bozulmuş olabilir. Monitör bozulmuş olabilir. Önce sorun neyden kaynaklı onu bulmalısınız.
240hz e düşürüp deniyorum olmazsa yeni kablo alacağım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

240hz e çektim ve sorunum çözüldü

ama asıl sorun şu 300hz de niye bunu yapıyor

Hocam çok etkili olmaz sorunun neyde olduğunu bulmanızda. Başka portlara takın ekran kartında. Varsa kaliteli bir DP veya HDMI ile deneyin. Farkı monitöre takın. Farklı bilgisayarı monitöre bağlayın. Bunları yapmaya çalışın. Sorun büyük ihtimal kabloda bir ihtimal monitördedir bence.

ama asıl sorun şu 300hz de niye bunu yapıyor
Monitörden değil, Ekran kartları bazen yüksek fps lerde görüntü bozulmaları yaşatabiliyor.
Amd driveri çöküp Timeout sorunları yaşatabiliyor aşırı fpsten ve daha fazlası.

Hatta bende eskiden Msi Lightning gtx 680 vardı, çoğu oyunlarda fps 130 sınırını geçtiğinde oyun düzgün çalışmamaya başlıyordu.
Mesela Fallout 4 oyununda bilgisayar terminalinden çıkılmıyordu oyunu yeniden başlatıyordum normal oyun işte bişey anlamazsın ama yine bilgisayarda bir döküman okumaya yada hacklemeye çalışınca aynı olay yaşanıyordu, ve oyunda bilgisayarda hapsediyordu.

Diğer oyun Test drive Unlimited.
Fps yükselince yolda giden diğer yaya araçlar o kadar hızlı şerit değiştiriyorki sağında giden araç bir anda karşına ışınlanıyordu.

Bu yüzden 75 fps sınırı benim için çok iyi diyebileceğim sınırdır, Hep V-sync açıp oynarım.
Yeni oyunlar nasıl bilmiyorum.

Benim yan monitörde de aynısı oluyor Hz düşürünce düzeliyor eğer iade etmezseniz sonra daha çok başınız ağrır kullanmaya devam etttikce daha kötü olmuştu bende kaldırdım kullanmıyorum şu an.

Geri