Mavi Ekran Yeni sistem sürekli mavi ekran

Reaksiyon skoru
26
Arkadaşlar sistemimin bir kaç parçasını değiştirdim ve kasayı topladım. Her işlevi sorunsuz gerçekleştirdim sistem çalışıyor.

Fakat windows kurmaya sıra geldiğimde eski ssd mi kullandım sonra sürekli mavi ekran yemeye başladım ssd samsung 990 pro 1tb içerisinde zaten win11 yüklüydü ama mecbur sıfırladım anakart değiştim
Şimdi sistem kurdum fakat çekirdek yazılımlarının bir çoğu çalışmıyor, ne güvenlik sistemleri ne gui arayüzleri ayarlara girdiğimde bile uygulamayı kapatıyor falan nasıl çözücem zaten zar zor yeni windows kurabildim içerisine çok çok uğraştırdı sürekli mavi ekran yiye yiye ilerledi.

Sistem;
MSI MPG Z790 Edge WiFi DDR5
i9 13900kf
4070
2x16gb 6400mhz cl32 ram

Windows bellek tanılamadan hata olup olmadığını kontrol edebilir misin

hocam şöyle diyeyim sfc /scannow denedim dısm falan denedim işe yaramıyor erişim hatası atıyor çekirdek erişimi sorunu var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

secure boot kapattım denedim yine işe yaramıyor

anlık olarak yine mavi ekran yedim delirmek üzereyim artık kafayı sıyırıcam saatleridr mavi ekran yemekle uğraşıyorum ntfs.sys hata veriyor bilmem neresi hata veriyor kafayı yiyecem

Son düzenleme:
Aynı sorunu 2 hafta yaşadım öncelikle BIOS güncel mi? Eğer her şeyde eminseniz ben sorunu anakartı ve ssd yi tekrar değiştirerek çözdüm.

Aynı sorunu 2 hafta yaşadım öncelikle BIOS güncel mi? Eğer her şeyde eminseniz ben sorunu anakartı ve ssd yi tekrar değiştirerek çözdüm.
hocam bios u güncellemeye bir tarafım yemiyor çünkü her dakika başı mavi ekran yiyorum ayrıca ssd sorunsuzdu bundan eminim çünkü yeni anakart almadan önce başka anakart ile windows çalışıyordu sorun bu yeni topladığım sistemde patlak veriyor

Mavi ekranlarda hata kodu veya ismi yazıyor çoğu zaman belki ordan anlaşılırdı. SS almışmıydın?

Çok basit olacak belki ama chipset driver yüklü mü? Aynı sorunları chipseti yüklemeyi unuttuğumda yaşamıştım. Daha sonra chipseti yüklemekte de sorun yaşamıştım. Tekrar sıfırdan format atıp kurulum yaptım, ilk iş chipseti yükledim düzeldi.

Çok basit olacak belki ama chipset driver yüklü mü? Aynı sorunları chipseti yüklemeyi unuttuğumda yaşamıştım. Daha sonra chipseti yüklemekte de sorun yaşamıştım. Tekrar sıfırdan format atıp kurulum yaptım, ilk iş chipseti yükledim düzeldi.
hocam sorun zaten windows kuramıyorum mavi ekranlar orada başlıyor lmahlşaha

Mavi ekranlarda hata kodu veya ismi yazıyor çoğu zaman belki ordan anlaşılırdı. SS almışmıydın?
fltmgr.sys
ntfs.sys
win32kbase.sys / win32kbase_rs.sys
system_service_exception
error 1726

@Abdullah Hacıgül abi bu konuyu çözebilecek teknik üzerine kimse yok mu inan dün geceden beridir uğraşıyorum kafayı yiyecem
bios güncelledim o problemi atlattım, yeni win kurmaya çalıştım bu sefer ilki kadar hata vermedi ama masaüstü hâlâ hata veriyor

Ramlerin frekansı kaçta şuan biosta

Arkadaşlar sistemimin bir kaç parçasını değiştirdim ve kasayı topladım. Her işlevi sorunsuz gerçekleştirdim sistem çalışıyor.

Fakat windows kurmaya sıra geldiğimde eski ssd mi kullandım sonra sürekli mavi ekran yemeye başladım ssd samsung 990 pro 1tb içerisinde zaten win11 yüklüydü ama mecbur sıfırladım anakart değiştim
Şimdi sistem kurdum fakat çekirdek yazılımlarının bir çoğu çalışmıyor, ne güvenlik sistemleri ne gui arayüzleri ayarlara girdiğimde bile uygulamayı kapatıyor falan nasıl çözücem zaten zar zor yeni windows kurabildim içerisine çok çok uğraştırdı sürekli mavi ekran yiye yiye ilerledi.
ssd kaynaklıdır farklı bir taneyle deneyin duzelir tecrubeyle sabit.

Driver kaynaklıda olabilir minidumpların birinde drvinst.exe driver installer açıkken mavi ekran almışsın

Geri