işlemcim çok ısınıyor ne yapmalıyım

Reaksiyon skoru
6
merhabalar öncelikle sistem özelliklerini yazayım / xıgmatek istanbul kasa ve yanında gelen x-power650w psu / ASUS geforce rtx2070 super gamıng ekran kartı / corsair 3200mhz 8x2 ram / işlemci ryzen 7 3700x/ anakart asus tuf gamıng x570plus wifi/ depolamada samsuıng m2sssd ve 1tb harddisk var işlemci üzerinde kendi stok fanı takılı kasanın harici hiçbir fanı yok 1080p ultra ayarlarda oyun oynarken cs go mesela işleemci 70-75 arası geçen minecrafta rtx açtım işlemci 83 dereceyi gördü... sizce ne yapmalıyım soğutma kısmında sıvı soğutmamı yoksa kasanın üst tarafına iki tane 120mm yada 140mm lik fan yeterli olur mu arkadaşlar ???

merhabalar öncelikle sistem özelliklerini yazayım / xıgmatek istanbul kasa ve yanında gelen x-power650w PSU / ASUS geforce rtx2070 super gamıng ekran kartı / corsair 3200mhz 8x2 ram / işlemci ryzen 7 3700x/ anakart asus tuf gamıng x570plus wifi/ depolamada samsuıng m2sssd ve 1tb harddisk var işlemci üzerinde kendi stok fanı takılı kasanın harici hiçbir fanı yok 1080p ultra ayarlarda oyun oynarken cs go mesela işleemci 70-75 arası geçen minecrafta rtx açtım işlemci 83 dereceyi gördü... sizce ne yapmalıyım soğutma kısmında sıvı soğutmamı yoksa kasanın üst tarafına iki tane 120mm yada 140mm lik fan yeterli olur mu arkadaşlar ???
T6 Ultra
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ilaç gibi gelir

Gamepower windruner bakabilirsin

merhabalar öncelikle sistem özelliklerini yazayım / xıgmatek istanbul kasa ve yanında gelen x-power650w PSU / ASUS geforce rtx2070 super gamıng ekran kartı / corsair 3200mhz 8x2 ram / işlemci ryzen 7 3700x/ anakart asus tuf gamıng x570plus wifi/ depolamada samsuıng m2sssd ve 1tb harddisk var işlemci üzerinde kendi stok fanı takılı kasanın harici hiçbir fanı yok 1080p ultra ayarlarda oyun oynarken cs go mesela işleemci 70-75 arası geçen minecrafta rtx açtım işlemci 83 dereceyi gördü... sizce ne yapmalıyım soğutma kısmında sıvı soğutmamı yoksa kasanın üst tarafına iki tane 120mm yada 140mm lik fan yeterli olur mu arkadaşlar ???
knk bunlar çok normal sıcaklıklar
yinede memnun değil ne bilim termal macununu yenile
fanı kötüyyse değiştir

İşlemcin gayet iyi sıcaklık değerlerine sahip.

Ah ah, o sisteme o kasa yakışmış mı? Sistem çok kötü toplanmış çok fazla abartı parçadan ibaret sırf marka farkından bile fiyatı uçmuş. Düşürülerek çok daha iyi kasa ve soğutucu alınılabilirmiş. Hava soğutma olarak Bunu öneririm.

Ah ah, o sisteme o kasa yakışmış mı? Sistem çok kötü toplanmış çok fazla abartı parçadan ibaret sırf marka farkından bile fiyatı uçmuş. Düşürülerek çok daha iyi kasa ve soğutucu alınılabilirmiş. Hava soğutma olarak Bunu öneririm.
vatandan topladık pek bilmiyorum sonradan farkına verdık iş işten geçti ama ben genel olarak ekran kartı ve işlemcimden memnunum

La ben overclock yaptın demedim zaten, Core Performance Boost otomatik olarak açık oluyor zaten, oyundayken sıcaklığına ve frekansına bak diyorum.

detaylı anlatırmısın kanka cahılım yenı öğrenıyorum herşeyi

vatandan topladık pek bilmiyorum sonradan farkına verdık iş işten geçti ama ben genel olarak ekran kartı ve işlemcimden memnunum
Memnunsan o zaman boşver bizim dediklerimizi, hava soğutucusu alınacaksa benim dediğim çok iyidir ama güzel görüntü olsun istersen 240 ya da üstü sıvı soğutma alınmalı, PSU çok güven vermiyor haberinize.

Dostum oyundayken MSI Afterburner'dan sıcaklıkları kontrol ediyorsun ya, hah oraya CPU Clock'u da ekle, hem sıcaklığı hem de işlemci frekansını görürsün.

Memnunsan o zaman boşver bizim dediklerimizi, hava soğutucusu alınacaksa benim dediğim çok iyidir ama güzel görüntü olsun istersen 240 ya da üstü sıvı soğutma alınmalı, PSU çok güven vermiyor haberinize.
sıvı soğutma alsam psu sıkıntımı cıkartır yani dostum

ESKİ KONU: Merhaba "". Bu konu artık güncel olmayabilir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,372
Üyeler
193,368
Son üye
otaşero8
Geri