Üni yerleşilen yıldan sonraki yılında sınava girilirse obp yine kırılır mı

albono

80+
Reaksiyon skoru
31
Merhaba iyi akşamlar 2024 te üniversiteye yerleştim 2025 te de girdim ama tercih yapmayacağım 2026 da normale dönüyor mu obp birde son olarak bu yıl sınava girmemin 2026 da normale dönmesi konusunda bir zararı oluyor mu yani bu yıl girdim diye kırılmaz değil mi

Genel olarak OBP puanının düştüğü durumlar şöyle sıralanabilir:

• Öğrenci, 2024 YKS sonuçları veya özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilir ve kayıt yaptırmazsa OBP’si yarı yarıya düşer.
  • 2024 YKS sonuçları ile yerleştirildikten sonra tekrar sınava girerse öğrencinin, diploma notu %50 oranında düşer.
  • Öğrenci sınıf tekrarı yaparsa, okumuş olduğu okuldan uzaklaştırılırsa, okulu bırakırsa veya mezun olamazsa OBP’si geçersiz sayılır.
  • OBP, öğrenci özel yetenek sınavı ile yerleşirse, açık öğretim sınavı ile YKS’ye girerse veya YKS’ye ikinci kez başvurursa yarı yarıya düşer.
  • Yurt dışında lise diploması alan, açık öğretim lisesinden mezun olan veya açık öğretim sınavı ile üniversiteye yerleşen bir öğrencinin OBP’si ÖSYM tarafından geçerli kabul edilmez.

Genel olarak OBP puanının düştüğü durumlar şöyle sıralanabilir:

• Öğrenci, 2024 YKS sonuçları veya özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilir ve kayıt yaptırmazsa OBP’si yarı yarıya düşer.
  • 2024 YKS sonuçları ile yerleştirildikten sonra tekrar sınava girerse öğrencinin, diploma notu %50 oranında düşer.
  • Öğrenci sınıf tekrarı yaparsa, okumuş olduğu okuldan uzaklaştırılırsa, okulu bırakırsa veya mezun olamazsa OBP’si geçersiz sayılır.
  • OBP, öğrenci özel yetenek sınavı ile yerleşirse, açık öğretim sınavı ile YKS’ye girerse veya YKS’ye ikinci kez başvurursa yarı yarıya düşer.
  • Yurt dışında lise diploması alan, açık öğretim lisesinden mezun olan veya açık öğretim sınavı ile üniversiteye yerleşen bir öğrencinin OBP’si ÖSYM tarafından geçerli kabul edilmez.
Hocam 2024 te yerleştirildikten sonra tekrar girerse obp düşer diyor burada sorun yok benim sorum şimdi bu yılda girdim ama tercih yapmadım bunun 2026 yılına bir zararı oluyor mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,957
Üyeler
183,925
Son üye
utkuwxe
Geri